Zdravím. Potreboval by som helpnúť so seminárkou. Fakt som antitalent v písaní takýchto vecí. Zišla by sa mi pomoc s jadrom, všetko okolo mám no okrem obsahu. Tému mám že: 3 druhy hrdinov v slovenskej literatúre. Každú radu si cením. Ďakujem. (btw mám to
@justonedropofrain no buď tak to je alebo 3 typy postáv ako je to myslené tak že opíšem idealizovanú postavu, sociálnu postavu a charakterovú postavu ... ale fakt neviem ako mám začať a ako to mám dokázať
Imho sa tým myslí:
hrdina individualista (divný Janko, aj s mesidžom, že individualizmus je zlý, národ ťa potrebuje, tam máš, utop sa)
hrdina nedobrovoľný (Jozef Mak a takéto existencie, prototyp chudáka Slováka, všetkými zavrhnutého, utláčaného, chudobného, vykorisťovaného, whateva)
hrdina historický (ktorý robil z kritického hľadiska weird shit, ale bolo to veľkolepé a musíme sa na to najbližších 1000+ rokov odkazovať).
Toto mi k tomu napadá, hoci vidím, že sa mi podarilo vymazať zo slovenskej literatúry aj tých málo ženských hrdiniek, a samozrejme sa to vzťahuje dajme tomu na 1800-1918.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
hrdina individualista (divný Janko, aj s mesidžom, že individualizmus je zlý, národ ťa potrebuje, tam máš, utop sa)
hrdina nedobrovoľný (Jozef Mak a takéto existencie, prototyp chudáka Slováka, všetkými zavrhnutého, utláčaného, chudobného, vykorisťovaného, whateva)
hrdina historický (ktorý robil z kritického hľadiska weird shit, ale bolo to veľkolepé a musíme sa na to najbližších 1000+ rokov odkazovať).
Toto mi k tomu napadá, hoci vidím, že sa mi podarilo vymazať zo slovenskej literatúry aj tých málo ženských hrdiniek, a samozrejme sa to vzťahuje dajme tomu na 1800-1918.