Keď že už dnešná doba je vyspelá, a takmer v každej práci sa stretávame s PC,internetom a novodobými technikami, ako s tým vysporiadali Vaši rodičia,či babky,dedkovia,jednoducho starší ľudia ktorý v ich detstve také niečo nebolo? Učili ste ich niečo vy, a
rodičia vedia , otec je kvôli práci celý deň na nete , mama tej stačí facebook ,ale vie si aj nakupovať cez net babka tak to ani neviem čo s ňou je, ale pochybujem že chodí na net.
učila som babku pracovať s outlookom lebo to potrebovala do práce a na ostatné programy majú školenia, lebo sa používajú v tom podniku a rodičia vedia obaja aj keď mama viacej
moja babka je počítačový génius ako fakt celé dni je na skype a dokonca aj na pokec chodila volakedy už nechodí.. A dedo ten si vie len zapnúť jednu hru
@amorko mi budeme hovorit nasim vnucatam : " jaaaj , to ked ja som bol vo vasom veku , my sme mali akurat pocitace , nejake hry a to bolo vsetko !" ako nam dnes hovoria stari rodicia , ze oni mali v celej dedine jeden televizor , a to tiez bez farby
Dedo pracuje s PC uz vyse 20 rokov. Takze to na co pocitac potrebuje ovlada. Babka robi s PC tiez dlho, ale az tolko toho nevie. Teraz zacala chodit na Zilinsku univerzitu tretieho veku na nejaky IT odbor. (normalne 3 roky, ale nie je z toho titul)
Mama tiez co potrebuje to vie a s ostatnym otravuje mna.
mama ovláda najzákladnejšie veci (tým myslím niečo ako zapnúť a vypnúť počítač, a podobne..) a snažila som sa jej ukázať nejaké užitočné skratky, ako odpojiť usb a tak, ale ona nedáva pozor takže som to zabalila. otec sa tvári, že vie, ale nevie nič. a babkovci sú radi, že vedia používať pevnú linku
už párkrát som ich nejaké základy učil, ale.. akosi im to asi k životu netreba ... mamka rada hovorí "Ja z toho počítača viem akurát tak prach utrieť." si myslím, že keď im to na nič nie je, tak je zbytočné ich do toho nútiť, pokiaľ by oni sami nechceli začať s tým pracovať...
mama vie co sa netu tyka, pisania vo worde, otec totalne nic,
starkym staci ze si kuknu dajake spravy, pripadne recepty, bylinky, dake tipy do zahrady, dokonca mi aj par mailov poslali ale tak vyhladat hocico by nebol problem, sak gugl
a este aj karty tam hraju dokonca, a to v zivote s kompami nerobili, ich dochodok naucil (a ja
Kedysi keď som bol malý, mamka ma učila základy, teraz ju ja učím ostatné A čo sa týka starých rodičov, tak som ich učil ja, naozaj som bol prekvapený, ako sa to vedia naučiť, dokonca ma prekvapili a veci, ktoré som ich neučil dokázali sami
rodicia v pohode, baking, nakupy cez net a tak..jedna babka len zalamentuje ze..tote pocitace a internety a druha babka aktivna secko one facebooka tak..minule sa ma pytala preco si ju nepridam medzi priatelov
Mama bola donútená pre prácu sa naučiť s PC, na nete nájde čo potrebuje, ale bankingu, nákupom a pod. sa vyhýba a otec, keď je treba si vie vyhľadať veci na nete, ale trvá mu to dlhšie...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
a starym rodicom toto ani nejak nechyba ... babke dost dlho trvalo kym som ju naucila ako sa robi s mobilom, nie ze este pocitac..
Mama tiez co potrebuje to vie a s ostatnym otravuje mna.
starkym staci ze si kuknu dajake spravy, pripadne recepty, bylinky, dake tipy do zahrady, dokonca mi aj par mailov poslali ale tak vyhladat hocico by nebol problem, sak gugl
a este aj karty tam hraju dokonca, a to v zivote s kompami nerobili, ich dochodok naucil (a ja