tak ono by to malo trvať toľko koľko to trvá v tuzemských bankách. hlavná výhoda SEPA nie je ani tak v čase, ale hlavne v úspore finančných prostriedkov pri prevode v rámci priestoru. niekedy prevod stal do bánk v zahraničí aj 20-30 eur, lebo išlo to cez kadejaké korešpondenčné banky a nabaľovalo sa najčastejšie do Londýna a až potom do štátu určenia. po novom to stojí ako klasický domáci prevod.
Ja som sa pýtal pracovníčky VUB čo je SEPA ta my to vysvetlila tak že je to zahraničný prevod ktorý je v rámci EU zadara čiže iba členské krajiny ,je zadarmo takže žiadne poplatky za prevod do inej krajiny a inej banky pýtal som sa aj na čas ten trvá ako domáci prevod napr tatra banka a vub tam sa to nemení
@tommyhot
SEPA je zahraničný prevod pretože peniaze môžeš posielať zadarmo do zahraničia pravdaže v rámci člensky krajín a pravdaže daná krajina musí mať Euro
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
7 komentov
všetky platby, ktoré idú do zahraničia (krajiny EÚ + niektoré vybrané) sú považované za domáce platby, nie zahraničné. To je celá pointa SEPA
SEPA je zahraničný prevod pretože peniaze môžeš posielať zadarmo do zahraničia pravdaže v rámci člensky krajín a pravdaže daná krajina musí mať Euro