Asi posledný mesiac mojho života ma už fatk vsetko sere...
V skole som sa zhorsil a už mesiac plánujem že sa zlepsím, že od zajtra sa učím celý den nech nachýtam nejaké tie dobré známky, a nič! Nikdy nič!
Niečo si zaumienim a nesplním to!
Proste ja mám to
A poprosím normálne komenty lebo fakt som z toho zufaly.
Mám problém aj čo sa týka ostatných. Poslednu dobu stále rozmyslam nad tým že čo robiť aby to nebolo trápne, niekdo ide okolo a ja vôbec neviem jak sa tváriť, stále mám v hlave jak to oni vidia, jak to budu vidieť ked sa budem tváriť takto, stále rozmyslam že kedy budem s akým kamosom kde, stále sa bojím že sa namna moji kamosi vyseru a budem taký sám...
Raz po pol roku si kamos sadol na anglinu k inému kamosovi lebo museli prebrať čosi z hry GTA 5, akože moj kamos tam čosi nevedel vyhrať a ten druhý mu to mal vysvetliť jak to spraviť, a on mi povedal že akože len na jednu hodku ide k nemu ohladom GTA 5, a ja že "Ok, jasné"...
A ked som tam ostal sedieť sám, tak som mal zase plnu hlavu toho že čo teraz, cez prestávku s kým sa budem baviť....
A pritom ce prestavku mám X možností s kým sa budem baviť, mám vela kamosov, ale stále mám pocit že nemám žiadnych proste........
Ja neviem ...
Urči si harmonogram kedy sa do čoho pustíš a dokedy to dokončíš, venuj sa v prvom rade dôležitým veciam pre tvoj život, nenechávaj zamestnávať svoju myseľ informačným smogom. Takže najprv splniť to najnutnejšie, potom to, čo ti je príjemné a nakoniec, ak vyjde čas, tak to zamyslenie nad Ukrajinou a podobne...Hlavne nechci všetko hneď stihnúť, lebo sa z toho zblázniš, urči si podstatné veci a ostatné radikálne vylúč a nerieš to
a načo rozmyslas nad ukrajinou? ...mne je to napriklad úplne u piči čo sa tam deje....ano kludne mi tu začnite moralizovat,ale ja neovplyvním ani 0,01% toho čo tam je tak nevidím dôvod prečo by ma to malo zaujímat....mam dost svojich problémov
medituj! alebo sa proste nejakým spôsobom stíš spomaľ skľudni, sám dobre vieš ktoré veci ti stoja za to aby si ich riešil a ktoré nestoja/neoplatia sa.
@rayennn Také niečo, keď máš v tom taký chaos, odporúčam ti aj také niečo, že sa zavrieš na hodinu do svojej izby, kde si ľahneš naposteľ, ale musí byť absolútne ticho, aby si si utriedil myšlienky a ukľudnil sa a potom sa pustil do práce, naozaj to pomáha, len musí byť pri tom ticho !
Prechádzam si tým istým.
Ale len jedno riešenie bolo efektívne.
Musíš byť väčší mámvpičista.
Polovica vecí, ktoré riešiš, nie je tvoja starosť.
Stačí ich len vypustiť.
Treba si trénovať pevnú vôľu. Začni s malými vecami, ako vstávanie v určitú hodinu, chodenie niekam v určitú hodinu...
Napíš si časový plán celého nasledujúceho dňa. Sústreď sa na to čo máš pred sebou. A tiež pomáha otužovanie, behanie. Svetové problémy zmeníš napr. úprimnou modlitbou. :letim:
tak niekedy mám úplne rovnaký pocit aj teraz napríklad. už mám všetkého vyše hlavy nič nestíham a pod. ale vo všetkom sa dá nájsť nejaké pozitívum musíš sa na veci pozerať z inej perspektívy, nerieš to čo nevyriešiš (pravdepodobne) viď Ukrajina.. a sústreď sa na veci dôležité pre teba a tvoj osobný rozvoj. proste sa menej tráp, menej rozmýšľaj nad všetkým, neanalyzuj všetko príliš a produktívne využívaj čas.. aj nápad s harmonogramom je super napríklad
Sprav si rozvrh čo v ten deň musíš spraviť - ako to tu už niekto spomínal .... aa RELAX ! ... pusti si hudbu .... a hlavne mysli pozitívne ... ked sa budeš zaťažovať myšlienkami ako veľmi nič nestíhaš, aké máš zle známky a nadávaním si nijako neprilepšíš ani nepomôžeš (mám to odskúšané) ... skor mysli na to že to bude lepšie ...
Tiez som si tym prechadzala ...... Dala som si taky "zavazok " ze okolo seba nic neriesim len sa sustredim na ucenie. PS:ked to nepomoze tak mne pomohlo pocuvat piesne pri uceni
hlavne sa odtrhni od birdzu, lebo fakt zabiješ kopu času, potom už len vypni počítať a vezmi do ruky knihu a hor sa do učenia ...tiež toto zažívám a snažím sa obmieňať činnosti... chvíľu učenia, potom oddych na kompe a potom už len znovu učenie.
Hi buddy, ja mám presne tento istý problém, som na VŠ a neviem čo so sebou. Jediný, kto ti pomôže, si ty sám (možno s pomocou odborníka). Nedá sa s tým nič robiť, ako sa zaprieť a donútiť sa k tomu, sám si vedieť povedať, že je to len v tvojej hlave a brať samého seba s odstupom. Ak si chceš o tom pokecať, tak mi správu napíš. Ale časom by to malo prejsť, pravdepodobne sú to len hormóny a puberta ....
pozri si nejaké "pekné" videjká na youtube či rôzne články o ľudských osudoch...napríklad aký život majú ľudia žijúci v najzaostalejších krajinách sveta, v oblastiach sužovanými vojnami...takí, ktorí nemajú čo piť, jesť...chorí, postihnutí, narkomani...bez rodiny, priateľov a podobne...potom sa zamysli nad svojimi hroznými problémami
ozaj a mne v tomto pomáha rád (harmonogram)
proste určuj si ho postupne a potom sa všetko ostatné bude naň nabalovať a hento "Poslednu dobu stále rozmyslam nad tým že čo robiť aby to nebolo trápne, niekdo ide okolo...."
áno aj ja som taký a už ma to fakt sere úplne!
@pyromaniak Niekedy planujem že si určím termín kedy poviem STOP a už proste sa nebudem tváriť podla okolností a budem uplne taký aký som, ale to by nebolo privelmi rpíjemné....
Rozmyslam že sa aj začnem spárvať tak aký som v realite, že začnem hovoriť pravdu do očí, postupne sa to aj blíži, ale neviem či by to bolo dobré, lebo ja som v skutočnosti dosť.... "zlý"...
@rayennn puberta nie je len o tom, že si drzý ako ploštica a nevieš sa zmestiť do kože ... možno by pre začiatok stačilo prestať hneď negovať a odporovať positive attitude
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Mám problém aj čo sa týka ostatných. Poslednu dobu stále rozmyslam nad tým že čo robiť aby to nebolo trápne, niekdo ide okolo a ja vôbec neviem jak sa tváriť, stále mám v hlave jak to oni vidia, jak to budu vidieť ked sa budem tváriť takto, stále rozmyslam že kedy budem s akým kamosom kde, stále sa bojím že sa namna moji kamosi vyseru a budem taký sám...
Raz po pol roku si kamos sadol na anglinu k inému kamosovi lebo museli prebrať čosi z hry GTA 5, akože moj kamos tam čosi nevedel vyhrať a ten druhý mu to mal vysvetliť jak to spraviť, a on mi povedal že akože len na jednu hodku ide k nemu ohladom GTA 5, a ja že "Ok, jasné"...
A ked som tam ostal sedieť sám, tak som mal zase plnu hlavu toho že čo teraz, cez prestávku s kým sa budem baviť....
A pritom ce prestavku mám X možností s kým sa budem baviť, mám vela kamosov, ale stále mám pocit že nemám žiadnych proste........
Ja neviem ...
Ale len jedno riešenie bolo efektívne.
Musíš byť väčší mámvpičista.
Polovica vecí, ktoré riešiš, nie je tvoja starosť.
Stačí ich len vypustiť.
Napíš si časový plán celého nasledujúceho dňa. Sústreď sa na to čo máš pred sebou. A tiež pomáha otužovanie, behanie. Svetové problémy zmeníš napr. úprimnou modlitbou. :letim:
jednoduche ako facka, len ci to pretavis do praxe
proste určuj si ho postupne a potom sa všetko ostatné bude naň nabalovať a hento "Poslednu dobu stále rozmyslam nad tým že čo robiť aby to nebolo trápne, niekdo ide okolo...."
áno aj ja som taký a už ma to fakt sere úplne!
Rozmyslam že sa aj začnem spárvať tak aký som v realite, že začnem hovoriť pravdu do očí, postupne sa to aj blíži, ale neviem či by to bolo dobré, lebo ja som v skutočnosti dosť.... "zlý"...