Poznám chalana, čo býva ešte s rodičmi, má 31 rokov. Momentálne je nezamestnaný, chodí na brigády, od marca ide robiť do IBM a chce stavať dom. Baby, chceli by ste vzťah s takým chalanom? Podľa koleginky by som mu nemala veriť, lebo nehovorí pravdu.
clovek, ktory ma 31, stale zije s rodicmi a nema pracu, sa stava dost podozrivym a podla pisu by sme si zjavne dost nerozumeli v tom co od zivota chceme, cize no-no
no a? to, že niekto býva s rodičmi nemusí znamenať, že je nesamostatný alebo mamánek... proste to niekomu môže vyhovovať... napr. finančne. Aj keď je pravda, že takých ľudí asi veľa nebude
keď je informatik a je "autista" ako ich všade vykresluju tak môže mať kludne penazí dosť v tom veku... a to že býva s rodičmi takisto sa dá v tomto prípade pochopiť
No tak v prvom rade, ma aspon pozemok, kde ho postavi?
Lebo ak nema este nic konkretne, anilen pozemok, tak su to len typicke chlapske reči, aby tym ospravedlnil svoju situaciu ze byva s rodicmi a ten dom nepostavi ani o 10 rokov
to, že býva s rodičmi by mi nevadilo, keby im finančne prispieval a staral sa o nich, ale takto to vyzerá, že sa oni starajú o neho a ja nechcem byť nikomu druhá matka, je nezamestaný a chodí na brigády tiež nie je bohvie čo, a že chce stavať dom? lol a z čoho asi? proste by som s ním nechodila
Všetci čo píšu aké je to zlé budú bývať v 31 s rodičmi dd ale hej aj mne by to bolo podozrive. Ale poznám takých ľudí a sú úplne v pohode len sa snazoa šetriť peniaze na dom a nehadzat ich do vzduchu za podnájom.
Máme velky dom čiže jedno celé podlažie mam uplne preseba. 4asom dorobím na uplné oddelený byt.
Nadruhú stranu s rodičmi vychadzam dobre, nedám si doživota kafrať takže sa nemam problem inteligentne pohádať.
Máme bazen velkú garáž a keby som mal ja postaviť toto všetko tak ma to stojí minimalne 100tisic a nehovoriac o tom že pozemok ktorí mám(máme) je vzdušnou čiarou asi 300m.
V momentálnom životnom stave by bola prípadná časť hypo zbytočná zátaž a myslím si že 90m2 po prerabke o 40m2 viac je plne postačujúce prípadne aj pre 4.člennu rodinu.
Za ušetrených +/- 400e mesačne si dám 2-3pekné dovolenky za rok
*A keď budú deti tak nič nieje lepšie ako byt na prazdninách zo starími rodičmi na bazéne a v podstate v tom istom dome
* ďalšia super vec je že keď chcem sa stretnúť s rodičmi dáme po práci grilovačku atď a nemusím si plánovať víkendové návštevy atď. A víkendy sa chcem venovať výletom
Ďakujem za príspevky.
Býva v Petržalke, v decembri brigádoval, aj v januari, a v marci ide do IBM, ale podľa známych tam berú iba mladých absolventov, a výplata tam tiež neni veľa, pri Rajke chce stavať dom, ale z čoho??
Ale mám obavy, keďže aj môj bývalý tiež býval s matkou mal nad 30, a bol nezamestnaný, a doteraz aj je a býva stále s maminkou
ja mam 27..zijem s rodicmi...pracujem od svojich 19-tich...a mam nasetrene tolko aby som za par rokov nemusel taky velky uver brat....mozem otazku? ty co tu vypisujete, v prevaznej vacsine slecinky...vy uz byvate vo vlastnom? zobrali ste si hypoteku a kupili nehnutelnost?..odkedy je hodnota chlapa priamo umerna jeho majetkom? si uvedomujete vobec co pisete? jak same seba zhadzujete a znizujete svoju vlastnu hodnotu pred ostatnymi? ale takym zenam presne toto patri...len si pekne nadalej hladajte chlapov, ktory budu z tohto hladiska za vodou...do buducna vas aj tak budu brat, ako majetok, spotrebny tovar, ktory sa da hocikedy vymenit...je mi z vas na grc...a mimochodom..to ze ma brigadu, vobec neznamena ze je lenivy ťulpas...mozno vazne makal roky a teraz si dal klud na par mesiacov..ostatne co teba do toho? a ries to este s kolegynami..typicka slepica...pravy chlap sa z tebou ani zatazovat nebude, akonahle vypustis takto podobny blud z toho tvojho otvora co mas na xichte..mier stebou
"odkedy je hodnota chlapa priamo umerna jeho majetkom?"
odjakživa, kámo. lebo chlapi inherentne nemajú žiadnu hodnotu okrem tej ktorú si vybudujú tým čo dosiahli, finančne a spoločensky. naproti tomu ženy sú vychovávané a učené a brané defaultne tak že majú hodnotu už len svojou existenciou. celá spoločnosť je tak nastavená odjakživa.
ale páči sa mi že to vidíš, že už si to ľudia/chlapi pomaly začínajú všímať a uvedomovať si tú nevyrovnanosť prístupov
@midnight ako, jasne ja to chapem co pises..pekne si to vysvetlil ja viem ze chlapom chlapom je vo velkej miere ak sa sam dokaze postarat o rodinu atd...to je v poriadku to tak ma byt a je to spravne, podla mna...ale to co tu napisalo to individum zenskeho pohlavia, je trocha moc cez ciaru...taketo zeny su pre mna nic...nemaju absolutne ziadnu hodnotu..ale vsetko uznanie, pekne si to vysvetlil
Ja tiež nevidím dôvod priveľmi súdiť niekoho, že žije s rodičmi a ak aj normálne pracuje (celý čas čo s nimi býva) a nemá dôvod sa osamostatniť (ako frajerka alebo tak), tak načo by vyhadzoval peniaze za podnájom, keď si to môže radšej našetriť a využiť tie peniaze, keď ich bude naozaj potrebovať na niečo svoje?
@rogin
"to je v poriadku to tak ma byt a je to spravne, podla mna"
a podľa mňa nie, prinajmenšom od momentu kedy ženy začali bojovať za "rovnoprávnosť", a odkedy tvrdia že chcú rovnoprávnosť. podľa mňa by si mali vybrať, buď chlapi majú spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce čisto z toho že sú chlapi, ale v tom prípade ženy by mali mať spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce čisto z toho že sú ženy, alebo ženy nemajú žiadne spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce z toho že sú ženy (momentálny/momentálne presadzovaný stav), ale potom ani chlapi by nemali mať žiadne spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce z toho že sú chlapi (ale tak to nie je, a ženy silno bojujú za to aby to tak ani nikdy nebolo, a tým silno bojujú za udržanie a prehĺbenie nerovnováhy v prospech žien).
proste ja osobne by som akceptoval hociktorú z tých dvoch variánt, keby bola implementovaná úplne, férovo, obe jej časti, vzťahujúce sa na obe pohlavia. ale nie som ochotný akceptovať momentálnu situáciu kedy je v praxi z oboch variánt implementovaná len tá časť ktorá vyhovuje ženám.
@midnight opat raz si to pekne vysvetlil...len je to pre vacsinu chlapov trocha stresujuce ze maju POVINNOST sa postarat o nejaku ťapu, ktora v zivote nezarobila euro...tod vse...
Ty vole, radšej nech býva s rodičmi a šetrí, aby si potom nemusel brať obrovskú hypotéku a do konca života ju splácať. Ak má s nimi dobrý vzťah, prispieva na bývanie, pomáha doma, tak v tom problém nevidím. Len si budeš musieť chvíľu počkať, kým sa k nemu len tak bez pričinenia nasťahuješ do toho domu.
Ale fakt, viem, že o koho tu ide. Aj ja som tam brigádovala....
Dotyčný už od 23. januára robí v IBM. Bol jediný, čo vedel plynule po anglicky zo všetkých brigádnikov, fakt bol najinteligentnejší, vysokú školu nemal, sam sa naučil programovať, už pracoval predtým ako web developer, administrator, a s rodičmi býva prechodne, keďže je teraz single. Si trapna, musela som počúvať chujoviny čo ste tam riešili s kolegynkami.
Ak byva aj pracuje v jednom meste ako rodicia a nemal ani vztah doteraz tak naco by platil najom par ulic od domu kde moze byvat zadarmo ked aj tak ma svoju izbu a je teda na tom rovnako. Ine by bolo ked by ai nasiel priatelku tak potom by mu vyhovovalo sukromie,ale ci sa zavrie sam do izby v prenajatom byte ci u rodicov v danej situacii rozmyslal asi financne.A neviem ale podla mna clovek ktory nema seriozny vztah/manzelstvo alebo neplanuje byt navzdy slobodny tak by nemal sam stavat dom.To si ma sam zobrat hypoteku na dom? A potom.co ty sa len pristahujes do noveho a rovno nech sa na teba prepise polovica nie? Hypoteka ma byt na oboch partnerov
To, že býva aj v tomto veku s rodičmi, ešte ničomu negatívnemu nenasvedčuje. Ba práve naopak, môže to stáť aj na dôvodoch, ktoré možno vnímať pozitívne, ako tu už mnohí nado mnou konkrétne aj uviedli a ja len pridám: možno býva s nimi, lebo potrebujú jeho pomoc (ak to tu už je, prehliadol som). Takže mala by si rozviesť, prečo v tom ty vidíš problém.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
42 komentov
chce stavať dom?
nech ti ukáže koľko ma na účte....
a ste dorozprávali...
Lebo ak nema este nic konkretne, anilen pozemok, tak su to len typicke chlapske reči, aby tym ospravedlnil svoju situaciu ze byva s rodicmi a ten dom nepostavi ani o 10 rokov
Aha no za 100€ asi nic tak nabuduce
Máme velky dom čiže jedno celé podlažie mam uplne preseba. 4asom dorobím na uplné oddelený byt.
Nadruhú stranu s rodičmi vychadzam dobre, nedám si doživota kafrať takže sa nemam problem inteligentne pohádať.
Máme bazen velkú garáž a keby som mal ja postaviť toto všetko tak ma to stojí minimalne 100tisic a nehovoriac o tom že pozemok ktorí mám(máme) je vzdušnou čiarou asi 300m.
V momentálnom životnom stave by bola prípadná časť hypo zbytočná zátaž a myslím si že 90m2 po prerabke o 40m2 viac je plne postačujúce prípadne aj pre 4.člennu rodinu.
Za ušetrených +/- 400e mesačne si dám 2-3pekné dovolenky za rok
*A keď budú deti tak nič nieje lepšie ako byt na prazdninách zo starími rodičmi na bazéne a v podstate v tom istom dome
* ďalšia super vec je že keď chcem sa stretnúť s rodičmi dáme po práci grilovačku atď a nemusím si plánovať víkendové návštevy atď. A víkendy sa chcem venovať výletom
Býva v Petržalke, v decembri brigádoval, aj v januari, a v marci ide do IBM, ale podľa známych tam berú iba mladých absolventov, a výplata tam tiež neni veľa, pri Rajke chce stavať dom, ale z čoho??
Ale mám obavy, keďže aj môj bývalý tiež býval s matkou mal nad 30, a bol nezamestnaný, a doteraz aj je a býva stále s maminkou
1. bud si troll
2. ty byvas sama vo vlastnom?
Hypoteku by som mu neposkytla, ale sa co to ma so vztahom.
A kde ma byvat, ked nema pracu
Jedna vec je, ze mu neveris asi to IBM, ale irelevantne kriteria zo vztahoveho hladiska.
"odkedy je hodnota chlapa priamo umerna jeho majetkom?"
odjakživa, kámo. lebo chlapi inherentne nemajú žiadnu hodnotu okrem tej ktorú si vybudujú tým čo dosiahli, finančne a spoločensky. naproti tomu ženy sú vychovávané a učené a brané defaultne tak že majú hodnotu už len svojou existenciou. celá spoločnosť je tak nastavená odjakživa.
ale páči sa mi že to vidíš, že už si to ľudia/chlapi pomaly začínajú všímať a uvedomovať si tú nevyrovnanosť prístupov
"to je v poriadku to tak ma byt a je to spravne, podla mna"
a podľa mňa nie, prinajmenšom od momentu kedy ženy začali bojovať za "rovnoprávnosť", a odkedy tvrdia že chcú rovnoprávnosť. podľa mňa by si mali vybrať, buď chlapi majú spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce čisto z toho že sú chlapi, ale v tom prípade ženy by mali mať spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce čisto z toho že sú ženy, alebo ženy nemajú žiadne spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce z toho že sú ženy (momentálny/momentálne presadzovaný stav), ale potom ani chlapi by nemali mať žiadne spoločenské a vzťahové povinnosti vychádzajúce z toho že sú chlapi (ale tak to nie je, a ženy silno bojujú za to aby to tak ani nikdy nebolo, a tým silno bojujú za udržanie a prehĺbenie nerovnováhy v prospech žien).
proste ja osobne by som akceptoval hociktorú z tých dvoch variánt, keby bola implementovaná úplne, férovo, obe jej časti, vzťahujúce sa na obe pohlavia. ale nie som ochotný akceptovať momentálnu situáciu kedy je v praxi z oboch variánt implementovaná len tá časť ktorá vyhovuje ženám.
vypočuj si a popremýšľaj nad tým
Dotyčný už od 23. januára robí v IBM. Bol jediný, čo vedel plynule po anglicky zo všetkých brigádnikov, fakt bol najinteligentnejší, vysokú školu nemal, sam sa naučil programovať, už pracoval predtým ako web developer, administrator, a s rodičmi býva prechodne, keďže je teraz single. Si trapna, musela som počúvať chujoviny čo ste tam riešili s kolegynkami.