Sex je naozaj veľmi podstatný vo vzťahu. A neviem si predstaviť moment po SVADBE keď dvaja zistia, že si absolútne nesadli v posteli... Proste fakt, milovanie ak sa dvaja ľúbia iba utužuje a zlepšuje vzťah...
sex po svadbe je náboženský rituál .. je neefektívny a zbytočný, nehovorím že nenosí peknú metaforu ,,čistoty,, s odkazom k láske (nepomôžem si ale pre mňa je z naboženského a politického hladiska aj nositeľom plánovaného obmedzovania mimomanželského plodenia - nariadeného za účelom lepšieho riadenia majetkov a moci)...
sex po svadbe je pre to pre mňa iba kus histórie ktorý si nesieme ešte dnes ale je už neopodstatnený ... voči potrebám ľudí a voči ich inému spôsobu myslenia a žitia je sex pred svadbou výhodný a vhodnejší ..
aj keď priznám sa, nemyslím si že sme na tom morálne a zákonne najlepšie čo sa týka vzťahov a sexuality, ale snáď sa ešte preupravia storočiami tieto nepísané zákony.
Hrá rolu, ale nepolarizovala by som to až tak, podľa mňa nie je nič zlé na počkanie na svadbu. Poznám mnoho párov, ktoré čakali a normálne fungujú a naopak, nepoznám žiaden, ktorý by čakanie nejak negatívne ovplyvnilo... Na druhej strane, nie je nič zlé na sexe pred svadbou, pre mnohých už nemá taký význam čakanie a neviem posúdiť, nakoľko to ovplyvňuje kvalitu vzťahov, hoci je pri nečakajúcich pravdepodobnejšie, že sa časom rozídu
@1 spojenie "nesadnut si v sexe" je podla mna tak absurdna idea. ak je medzi dvoma ludmi normalna komunikacia a ich vztah je naplneny a vedia o sebe veci, ktore by vediet mali, neviem si predstavit, co by sa muselo stat, aby nedokazali o seba triet genitalie takym sposobom, ze by im to nesadlo. a aj keby jeden/obaja z partnerov mali nejake podivne fetishe alebo uchylky, komunikaciou o nich budu vediet a mozu sa dalej rozhodnut, ako s tym (a dalsimi zalezitostami mimo toho) nalozia.
@lenuli Sex vyložene zlý nebude nikdy. Ale ochota skúšať niektoré veci, polohy a podobne u niektorých ľudí je mizivá. Všetko im príde za hranicou, ja by som nezniesla v posteli puritána, čo nedokáže urobiť nič navyše okrem misionára, nechce skúsiť nič nové alebo tak. A mohli by sme si tisíc krát rozumieť vo všetkom inom, ak je sex na hovno a človek neuspokojený, tak niekde sa to začne skôr či neskôr prejavovať.
@paulieevans ale to je vec, ako hovori trdelniiiq, o ktorej sa ludia mozu porozpravat, napr. aj pred tou svadbou...a zeby niekto nechcel skusat nic ine ako misionara tak to je extremny pripad a ked niekto lubi svojho partnera tak vyslovene CHCE pocut a vediet co by sa mu pacilo, aby ho nasledne mohol urobit najstastnejsim na svete, a ak by dotycny nebol ochotny skusit ani po tom nic ine ako toho misionara tak to je uz skor...no neviem ako to nazvat, tvrdohlavost a sebazahladenost - v tom pripade vsak ale prvotny problem bol uz kdesi inde a to, ze to potom neklape v tom sexe je uz len nasledok toho.
Podla mna to je proste vec, ku ktorej sa tema dostane ked uz s niekym uvazujes nad svadbou, a ak nie tak potom sa mozno nasli taki dvaja puritani, ktorim bude vyhovovat len ten misionar a hura je im fajn.
Ludia sa tak ci tak v priebehu casu menia...tak sa meni napr. aj chut na sex, na zaciatku to moze klapat neviem ako a jedneho dna zrazu uz nie, kludne aj prve roky ano a zrazu zacnete jeden druheho nudit...typicky scenar vo vztahoch a darmo ze ten sex KEDYSI fungoval. Alebo niekto moze zrazu po rokoch prist na to ze sa vyziva v nejakej novej uchylke a co teraz ked to partnerovi nebude podla gusta?
Ja vobec nehovorim, ze sex nie je dolezity, alebo zeby som sama cakala do svadby, ani jedno z toho. Ale ak to funguje vo vsetkych ostatnych smeroch a je tam naozaj nesebecka laska, cakanie do svadby to podla mna vacsinou nejak nezhorsi.
@10 a ten prvy odstavec bol mysleny tak vseobecne, nie len na sex, ak niekoho lubis tak chces mu to najlepsie predsa v KAZDOM SMERE a ak by niekto z tejto mnoziny vynimal sex, tak to je na prinajmensom zvlastne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
16 komentov
Aj teraz by som si dal....
sex po svadbe je pre to pre mňa iba kus histórie ktorý si nesieme ešte dnes ale je už neopodstatnený ... voči potrebám ľudí a voči ich inému spôsobu myslenia a žitia je sex pred svadbou výhodný a vhodnejší ..
aj keď priznám sa, nemyslím si že sme na tom morálne a zákonne najlepšie čo sa týka vzťahov a sexuality, ale snáď sa ešte preupravia storočiami tieto nepísané zákony.
Podla mna to je proste vec, ku ktorej sa tema dostane ked uz s niekym uvazujes nad svadbou, a ak nie tak potom sa mozno nasli taki dvaja puritani, ktorim bude vyhovovat len ten misionar a hura je im fajn.
Ludia sa tak ci tak v priebehu casu menia...tak sa meni napr. aj chut na sex, na zaciatku to moze klapat neviem ako a jedneho dna zrazu uz nie, kludne aj prve roky ano a zrazu zacnete jeden druheho nudit...typicky scenar vo vztahoch a darmo ze ten sex KEDYSI fungoval. Alebo niekto moze zrazu po rokoch prist na to ze sa vyziva v nejakej novej uchylke a co teraz ked to partnerovi nebude podla gusta?
Ja vobec nehovorim, ze sex nie je dolezity, alebo zeby som sama cakala do svadby, ani jedno z toho. Ale ak to funguje vo vsetkych ostatnych smeroch a je tam naozaj nesebecka laska, cakanie do svadby to podla mna vacsinou nejak nezhorsi.