neviemč o sa robí z toho taká veda... v mnohých domácnostiach ide telka nonstop, sexualita a totok je vo filmocha programoch prezentovaná silne dosť... budu ze proste sa maju radi, chcu si robit deti, tak tuzia vlozit penis do vaginy
to je toho... a bude im to u prdele a zobere autičko a dalej budu snim brazdiť koberec
článok mi príde o hovne... nemajú autora knihy? Hlavne, že majú ISBN kto povedal, že je to pre predškolákov? Autor článku? Ktorý je tiež neznámy? Pre predškolákov? AJ tak by im to čítali rodičia...
Ten autor nie je moc velky romantik
V predskolkom veku by sa zisla sexualna vychova, ved eti su zvedave, ale malo by sa im to podat trocha...primeranejsie veku
Až na to, že tá kniha nie je pomôcka na sexuálnu výchovu, ale už 5 rokov sa predáva v Panta Rhei za akciovú cenu 1€ lebo ju kupujú ľudia maximálne ako vtipný darček na osemnástku. To aj ja môžem zobrať hocijakú knihu a vydávať ju za učebnicu.
V predškolskom veku je sexuálny výchova zbytočná, začala by som s ňou ale v 3. ročníku na základnej škole a vysvetlovaľ by ju mali primerane veku dieťaťa.
ja hlavne nerozumiem tomu co to ma spolocne so skolkarmi, ked je pisany odporucany vek 6+, co autor clanku sam spomina len niekolko riadkov pod tym ako sa rozculuje ze tato kniha do ruk 3 az 5 rocnym detom nepatri
po prvé, kniha je pre deti od 6 rokov... neviem kde nabrali to že je pre škôlkarov ked v popise knihy je jasne písané pre 6+.... a za dalšie nie je to povinná literatura pre deti, je to knižka ktorú MOŽU rodičia decku kúpiť ale NEMUSIA... proste zase raz píšu polopravdy a prekrucaju a atd. a pár vystrašených ľudí im na to aj naletí ....
@11 no nvm, znie to tak moc strojene.. ;/(
aaj tak tie malé decká nebudú vedet moc oč jde a (vačšina z nich v tom veku ešte nebudú si vedet predstavit..
naco je tak malym detom take nieco? nemaju o to zaujem ako ti starsci cca 8-10 rocni, ktori mozu take veci zle pochopit a mat aj nespravny usudok, tym by sa uz malo nieco ohladom toho vysvetlit, ale detom do 6 rokov? aj keby im niekto porozpraval vsetko ako co funguje, bud by neobsedeli, nepocuvali alebo by im to vyletelo druhym uchom von
Nemá to zmysel podľa mňa, predškoláci by si mali skôr užívať detstvo s kamarátmi vonku alebo proste s rodinou a až neskôr sa dozvedieť o takýchto veciac. @3 plne súhlasim .
nechce sa mi rozklikávať link a čítať článok, tak odpovedám iba čisto na tvoju otázku.
Nie je sexuálna výchova ako sexuálna výchova. Pokiaľ sa to deťom vysvetlí primerane ich veku, nepodá sa im zbytočne veľa info (lebo sex. výchova je aj napr. v čom sú rozdiely medzi dievčatami a chlapcami) tak prečo nie. Sex. výchova nemusí znamenať ,,ideme sa baviť o sexe a povedať predškolákom postup robenia detí"...
Ja z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že pár prednášok sme mali na základnej škole v 5. a v 8. triede myslím. Vtedy nás to veľmi zaujímalo, dozvedali sme sa nové info, no všetko bolo s mierou. Sexuálna výchova spočívala v tom, že nám povedali aké zmeny sa s nami budú diať počas puberty, čo je to menštruácia a pod... v 8 triede už niečo aj o antikoncepcii, chorobách, nástrahách. Nikdy nám nikto nedával návod ako sexovať a prečo je to super...
Preto zastávam názor, že ak to robí naozaj odborník, a nie nejaký aktivista utrhnutý z reťaze!!!!!, môže to byť dobré. Len názov ,,sexuálna výchova" je trošku odstrašujúci. Pri tých deťoch je to naozaj len ,,biológia človeka".... pojem sexuálna výchova neznamená výchova k sexu.
To je môj názor ... kratšie to nešlo
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
32 komentov
Túžia po tom, aby si muž zasunul penis do ženskej vagíny.
myslíš, že by o tom nemali ľudia vydávať knihy ale učiť svoje deti osobne? alebo vôbec kým nepríídu do toho veku?
napr. keď ti ukážu v skorom veku (napr. nad sviečkami v torte), že oheň páli tak si to pamätáš do konca života
neviemč o sa robí z toho taká veda... v mnohých domácnostiach ide telka nonstop, sexualita a totok je vo filmocha programoch prezentovaná silne dosť... budu ze proste sa maju radi, chcu si robit deti, tak tuzia vlozit penis do vaginy
to je toho... a bude im to u prdele a zobere autičko a dalej budu snim brazdiť koberec
ešte to slovo, túúúúúúúžia po tom
bude z teba srandovná mama v dobrom
V predskolkom veku by sa zisla sexualna vychova, ved eti su zvedave, ale malo by sa im to podat trocha...primeranejsie veku
V predškolskom veku je sexuálny výchova zbytočná, začala by som s ňou ale v 3. ročníku na základnej škole a vysvetlovaľ by ju mali primerane veku dieťaťa.
proste kokoti co potrebuju robit ohromne verejne poburenie z normalnej veci
dievčatá, aj v nadpise je predškolský vek
ale veď ich nechajte tak: keď bude záujem bude sa predávať keď nebude poslúži ako pevné vykurovacie palivo
aaj tak tie malé decká nebudú vedet moc oč jde a (vačšina z nich v tom veku ešte nebudú si vedet predstavit..
Nie je sexuálna výchova ako sexuálna výchova. Pokiaľ sa to deťom vysvetlí primerane ich veku, nepodá sa im zbytočne veľa info (lebo sex. výchova je aj napr. v čom sú rozdiely medzi dievčatami a chlapcami) tak prečo nie. Sex. výchova nemusí znamenať ,,ideme sa baviť o sexe a povedať predškolákom postup robenia detí"...
Ja z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že pár prednášok sme mali na základnej škole v 5. a v 8. triede myslím. Vtedy nás to veľmi zaujímalo, dozvedali sme sa nové info, no všetko bolo s mierou. Sexuálna výchova spočívala v tom, že nám povedali aké zmeny sa s nami budú diať počas puberty, čo je to menštruácia a pod... v 8 triede už niečo aj o antikoncepcii, chorobách, nástrahách. Nikdy nám nikto nedával návod ako sexovať a prečo je to super...
Preto zastávam názor, že ak to robí naozaj odborník, a nie nejaký aktivista utrhnutý z reťaze!!!!!, môže to byť dobré. Len názov ,,sexuálna výchova" je trošku odstrašujúci. Pri tých deťoch je to naozaj len ,,biológia človeka".... pojem sexuálna výchova neznamená výchova k sexu.
To je môj názor ... kratšie to nešlo