No,ja som čítala Romea a Juliu,Hamleta a ten sa mi osobne veeelmi páčil,potom som videla film Sen noci svatojánskej...ale inak má dobré veci no,v pohode..
Tak Sen svatojanskej noci ja osobne milujem! Aj Vecer trojkralovy sa mi pacil...najradsej mam totiz komedie... holt, bol to genialny clovek ten Shakespeare
mne sa celkom paci ale cital som iba Hamleta. Ale podla mna su grecky autori omnoho lepsi, no niezeby bol shakespeare zly. som dokonca aj hral kusok z Richarda III v anglictine na hodine divadla
Shakespeare je nadčasový génius, ktorý napísal veľa právd...napr.: "Nič nie je dobré ani zlé, takým či onakým robí veci len naše myslenie" - a zmenil tým môj postoj k životu
Ja som čítala asi 10 hier od neho, jeho komédie sa mi moc nepáčili, viac tie tragédie. Moje najoblubenejsie su Hamlet, potom Othello (toho uplne zbožnujem) Macbeth a Romeo a Julia.
V divadle som bola zatial na dvoch jeho hrách na Othellovi čo bolo dosť odfláknuté, herci boli dobrý ale nedokázali si dať ani poriadnu facku. Kostými boli z nejakych 60tych rokov čo bolo trochu divné.
Dalšie prevedenie sa mi páčilo viac, to som bola toto leto na shakespearovskych slavnostiach na sne noci svetojánskej čo bolo úplne magické a perfektné. Ked som to čítala tak sa mi to až tak nepáčilo ale vidieť to v divadle bol príma zážitok.
Hamlet je moja "biblia", v tejto tragedii su pravdy o ludskych vztahoch, a o to ms anemienim ani s nikym bavit kto nesuhlasi Hamlet mi stal za to, aby som si cele leto prepisala vlastnou rukou, Hamlet mi stal za to, aby som mu venovala cas a spravila o nom SOC (v poradi druu v tom polrokku, kedze som este mala aj sutaznu SOC) a mozem povedat, ze je lepsie spracovana ako ta zo sutaze
Hamlet mi stoji za to, aby som si ho citala dokola., pretoze je ja pamet nemam, a stlae sa nieco nove dozviem o clovecine
aby to nebolo len o nom, tiez som citala od neho dost, komedie sa daju tiez, citala som sice len dve, ale inspirovat ma dokazali
zhrozena som bola jedine z tita andronica, bol otam prilis vela nasilia, co je ok, dobre, som na take veci ako otesana, ale ten styl ak oto napisal, no majster pera, mam pocit, ze shakespeare asi jediny ovladol "slovo" doslova a dopííísmena
no a videla som Mnoho kriku pre nic, geniaaaaaaalneeeeeeee
to inac nie je zly napad, mat ttaku podmienku na chlapa u mna musi mat rpecitaneho Hamleta
to 6. citala si asi to co vyslo pred dvoma rokmi, tusim od feldeka spracovane vydanie, alebo neviem ak osa vola ten spisovatel, tu knihu som dostala na vanoce, ale ja radsej si pozeram to svoje napisane v zosite a naj uryvok u mna je, ked sa Hamlet stretne s hracmi, vezme pistalku a zacne filozofovat o tom, ako ho chcu ovladat ako tu pistalku
zipporah, normálne si ma tvojimi odami na hamleta naladila na to znova si ho prečítať
obdivujem ta za to že si celého hamleta prepísala ručne, na to by som nemala ani nervy ani pekné písmo, ale zasa sa to lepšie vryje do pamati ked si to človek sám prepíše.
Ozaj a na akú tému si písala sočku?
ja teraz idem čítať Júlia Cézara, teším sa aj ked trocha sa obávam kedže to budem čítať v originále.
ako ta zo sutaze? to bola Parkinsonova choroba, od veci, ako aj moje studium terajsie , len to, ze nervova sustava ma vzdy pritahovala, nou sposobene syndromy, choroby, ale aj tradicne informacie, co sa uci uz na strednych, velmi nedostatocne, teraz budem mat skusku, aj statnicu, tak sa budem modlit za tuto temu
Parkinsonova choroba je moja tema, skoda ze birdz nie je aj pre seniorov, ale v poslednej dobe sa zaujimam o rakovinu ale najem jej dosledky na psychiku cloveka, nemam s kym o tom bavit sa, najskor pojdem k neurologovi mojmu, uz mam dvoch kamaratov nervakov najlepsich v kosiciach, ked budete mat problem sa ozvite, vazne, vam odporucim , jak som preskocila od shakepsearea na nervy, to sa stava, no nooo
A Midsummer Night s dream je uzasny....a este ked som si kukla filmik...som sa bala, ze to bude horor, nulova kvalita a strasne vykony...ale milo ma prekvapil...
Ja som sice vela hier od Shakespeareho necitala, ale za to som ich dost videl v SND..kto videl, tak sam usudi, ze niet co k tomu dodat..herecke vykony..hmm..uuuzasneee !!!
Urcite si nenechajte ujst - Hamleta, Skratenie zlej zeny a mnohe dalsie..
nie, tu v košiach to bude? ak hej, tak hej, ale netreba peniaze? a čo ak budem v Prahe vtedy? lebo idem aj na dlhšie, škoda, no...martin (pyco) robil hudobnú dramaturgiu, ach, to je ďalší klenot medzi mužmi, aj keď trochu z iného cesta
Rozhodne zbožnujem Shakespearove hry, medzi moje najoblubenejšie patrí Večer trojkrálovy a Sen noci svätojánskej. Naposledy som v divadle bola na Skrotení zlej ženy a musím priznať, že sa mi to veľmi ľúbilo. Vonkoncom to nie je nuda je to úžasne
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
V divadle som bola zatial na dvoch jeho hrách na Othellovi čo bolo dosť odfláknuté, herci boli dobrý ale nedokázali si dať ani poriadnu facku. Kostými boli z nejakych 60tych rokov čo bolo trochu divné.
Dalšie prevedenie sa mi páčilo viac, to som bola toto leto na shakespearovskych slavnostiach na sne noci svetojánskej čo bolo úplne magické a perfektné. Ked som to čítala tak sa mi to až tak nepáčilo ale vidieť to v divadle bol príma zážitok.
Hamlet mi stoji za to, aby som si ho citala dokola., pretoze je ja pamet nemam, a stlae sa nieco nove dozviem o clovecine
aby to nebolo len o nom, tiez som citala od neho dost, komedie sa daju tiez, citala som sice len dve, ale inspirovat ma dokazali
zhrozena som bola jedine z tita andronica, bol otam prilis vela nasilia, co je ok, dobre, som na take veci ako otesana, ale ten styl ak oto napisal, no majster pera, mam pocit, ze shakespeare asi jediny ovladol "slovo" doslova a dopííísmena
no a videla som Mnoho kriku pre nic, geniaaaaaaalneeeeeeee
to inac nie je zly napad, mat ttaku podmienku na chlapa u mna musi mat rpecitaneho Hamleta
preco len si Romeo?
Zapri si otca,
zbav sa svojho mena
a ja viac nebudem Kapuletova."
Hadam si to este dobre pamatam...
zipporah, normálne si ma tvojimi odami na hamleta naladila na to znova si ho prečítať
obdivujem ta za to že si celého hamleta prepísala ručne, na to by som nemala ani nervy ani pekné písmo, ale zasa sa to lepšie vryje do pamati ked si to človek sám prepíše.
Ozaj a na akú tému si písala sočku?
ja teraz idem čítať Júlia Cézara, teším sa aj ked trocha sa obávam kedže to budem čítať v originále.
dvoran zrak, mudrc jazyk, vojak meč.
Nadej a pycha skvelej krajiny,
zrkadlo krásy, forma na odliatky,
vzor mužnosti -a zrazu na kúsky!
...
aj ja som prispela,
zial, nie som Ofelia
Parkinsonova choroba je moja tema, skoda ze birdz nie je aj pre seniorov, ale v poslednej dobe sa zaujimam o rakovinu ale najem jej dosledky na psychiku cloveka, nemam s kym o tom bavit sa, najskor pojdem k neurologovi mojmu, uz mam dvoch kamaratov nervakov najlepsich v kosiciach, ked budete mat problem sa ozvite, vazne, vam odporucim , jak som preskocila od shakepsearea na nervy, to sa stava, no nooo
Láska je v oku iskra nádeje,
ale aj more slz – tak čo chceš ešte?
Láska je múdre šialenstvo, je z bied
Pomáhajúci liek, i prudký jed.
...
to sú náreky láskou sužovaného Romea, aj ked nie ku svojej Júlii
a trochu feministický citát zo sna noci svatojanskej:
..
Nesmie ísť žena za tým po kom túži?
Lásku si dobýjať smú iba muži?
Urcite si nenechajte ujst - Hamleta, Skratenie zlej zeny a mnohe dalsie..
SAMSON.
Pravdaže o ňu prídu (o hlavu)- o všetko prídu, keď ku mne prídu. Nepočul si, aký som ja býk?
GREGOR.
Ešte šťastie, že nie si ryba; keby si bol ryba, z každej sa zošmykneš. Vytas ten svoj inštrument! Prichádzajú dvaja montekovci.
resp:
PANI KAPULETOVÁ.
Má štrnásť. (rokov Julia)
DOJKA.
Stavím svojich štrnásť zubov, hoci - ja biedna - mám ich iba štyri, že štrnásť ešte nemá.
taketo zlate detaily sa mi na tom pacia
ozaj chystá sa niekto na Shakespearovske slávnosti? Ja asi pojdem na niečo.
nj, aj mne sa celkom páči ale bohvieako z neho nešaliem.
Už sa teším na to...budem sa snažiť toho vidieť čo najviac