Som. Resp. skôr egocentrik. Rada o sebe rozprávam, a som rada, keď ma chvália...ale, som jediný človek, ktorý so mnou bude každú sekundu po zvyšok môjho života, lúúúviť sa musím.
To nie. Potom by pojem "egoista" stratil zmysel, pretože by sa stal zároveň synonymom slova "človek" a z pragmatického hľadiska (a určite aj z iných) je táto definícia úplne zbytočná.
Egoista je podľa mňa niekto, kto pri presadzovaní svojich vlastných záujmov sa o záujmy iných zaujíma menej, než býva dobrým zvykom, prípadne sa nimi nezaoberá vôbec.
Práve mi na um napadla aj iná definícia: Egoista je ten, kto nekoná v súlade s Kantovým kategorickým imperatívom ( » sk.wikipedia.org/wiki/Kategorick... )
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
@ribo NIE , ale ty mi ho urcite povies
...predsa len keď už máme egoistickú tému
druha vec je akym egoistom je dany clovek.. ci fakt len "on/a" a nikto iny.. alebo tzv. zdravy.. ktory si veri a nema problem obcas ist i proti sebe..
To nie. Potom by pojem "egoista" stratil zmysel, pretože by sa stal zároveň synonymom slova "človek" a z pragmatického hľadiska (a určite aj z iných) je táto definícia úplne zbytočná.
Egoista je podľa mňa niekto, kto pri presadzovaní svojich vlastných záujmov sa o záujmy iných zaujíma menej, než býva dobrým zvykom, prípadne sa nimi nezaoberá vôbec.
Práve mi na um napadla aj iná definícia: Egoista je ten, kto nekoná v súlade s Kantovým kategorickým imperatívom ( » sk.wikipedia.org/wiki/Kategorick... )