Svätý krst je základom celého kresťanského života, vstupnou bránou do života v Duchu (vitae spiritualis ianua), ako aj bránou, ktorá otvára prístup k ostatným sviatostiam, svätého prijímnia a birmovania, manželstva, posledného pomazania......
Krstom sme oslobodení od dedičného hriechu a znovuzrodení ako Božie deti, stávame sa Kristovými údmi, sme začlenení do Cirkvi svätej a dostávame účasť na jej poslaní.....
stotožňujem sa s názorom, že o tom, či chce byť človek pokrstený, by mal rozhodnúť sám, keď to tak naozaj bude chcieť, lebo mi príde logickejšie vybrať si vieru sám a vtedy, keď je na to človek dostatočne vyspelý
ale inak mi je to akože dosť jedno, ja pokrstená som a nijak ma to v živote neobmedzuje, ale zase to nepovažujem za nejakú samozrejmosť a keby som nebola, tak by som sa ani nedala, lebo nemám rada žiadne takéto ceremónie
Určite by o tom mal rozhodovať každý sám. Neviem akým právom rodičia rozhodujú o tom či a v akej viere dieťa bude.
Ja som pokrstená a mám za sebou aj konfirmáciu, ale neviem si predstaviť, že by som bola napríklad krstená katolíčka, lebo mi katolícka cirkev absolútne nesedí.. proste toto nemajú čo rozhodovať rodičia..
tak ja nie som a som spokojna. jedine, co ma trapilo, bolo, ked som bola mala a vsetky kamosky mali svate prijmanie a ja nie ale kedze uz nic take nie je, tak juchu chuuuu
som a nič mi to zo života nezobralo... a nie som veriaca...aj ked sice formalitkami som uznaná ako ofišl edult krisčijn ale ide to mimo mňa
a chvalabohu nie je to nič podobné ako tie alahoviny, kde ak chce človek nebodaj konvertovať tak ho smú zabiť čiže mi to ani nemá prečo trápiť, lebo ma to nijak neobmedzuje
no už vidím ako by ma moji silne ateistickí rodičia ktorí aj svadbu mali na úrade dávali pokrstiť a ako by sa moje babičky hádali či to bude v katolíckom alebo evanjelickom kostole....myslím že sme celej rodine ušetrili kopec zmätku
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
65 komentov
to neznie vôbec zle...
Som rada, že za mňa nerozhodli...
Krstom sme oslobodení od dedičného hriechu a znovuzrodení ako Božie deti, stávame sa Kristovými údmi, sme začlenení do Cirkvi svätej a dostávame účasť na jej poslaní.....
filip
ale inak mi je to akože dosť jedno, ja pokrstená som a nijak ma to v živote neobmedzuje, ale zase to nepovažujem za nejakú samozrejmosť a keby som nebola, tak by som sa ani nedala, lebo nemám rada žiadne takéto ceremónie
Ja som pokrstená a mám za sebou aj konfirmáciu, ale neviem si predstaviť, že by som bola napríklad krstená katolíčka, lebo mi katolícka cirkev absolútne nesedí.. proste toto nemajú čo rozhodovať rodičia..
a chvalabohu nie je to nič podobné ako tie alahoviny, kde ak chce človek nebodaj konvertovať tak ho smú zabiť čiže mi to ani nemá prečo trápiť, lebo ma to nijak neobmedzuje
a prečo by si sa mala brániť ?
a pamätám si svoj krst, to málokto