Ahojte ...to som zasa ja ale ako mi niektori povedali a mislim tiez ze to tak bude lepsie,,rozpisem to,,,takze problem je v tom vlastne u dievcat z vetsinou nz nich si nesadnem..proste ma nemaju v oblube...od 2hej triedy pretoze ked som bola ako 2hačka aj
zacni utocit ty. a ked to ide do bitky no boze jedna facka este nikoho nezabila. mna sikanovali na prvom stupni potom som sa dake 2-3 roky dost bila so vsetykmi a dnes mam na strednej svoj pokoj a klud a nikto si nedovoluje.
@narazuvdornaa o tej lavici by som si dovolila pochybovať. raz u nás prespávala Nemka, ktorá po svojich spolužiakoch hodila lavicu. zaviezli ju na psychiatriu potom a pobudla tam istý čas
Úplne vážne (no, odo mňa..), nerozčuľovať sa, na verbálne útoky buď nereagovať alebo účelne spičovať pod zem, z ničoho nič vybuchnúť, fyzicky ublížiť náhodným okolostojacim, odpľuť si na ich úbohé pozostatky a hodiť víťazný tanček..
Po správnom prevedení si nabudúce dvakrát rozmyslia.
To je tupé jak pánty. Nepotrebuje komentár a ani ničenie si nervov. Je to ťažké, pár posmeškov som si vyslúžila aj ja ale vždy som sa vedela nejak vynájsť. Ignoruj ich, alebo sa len usmej a maj v <>.
Ber to tak, nepoznajú ťa len si potrebujú vykompenzovať zlosť a ich jebnuté ego a ty si ich vhodným objektom tak ich urážky, nadávky (pretože sú od primitívnych ľudí) môžeš osrať.
Z toho vyrastú. Ale určite sa s nimi nehádaj o tom aká si. Ale zapamätaj si, nikdy si nenechaj aby ti fyzicky ublížili. Ak ti raz nejaká ščanda strelí po hube, strel jej druhú a ešte si to vychutnaj + jej oznám že ak to spraív ešte raz, ty to spravíš dva razy. Budovanie rešpektu je ťažké, to veľmi poznám.
Je fajn, že si o tom povedala učiteľom. Možno by sa tvoji rodičia mali porozprávať s ich rodičmi. Nemôžu si takto dovoľovať, a ty sa s nimi určite nebi, lebo to nedopadne dobre. Trvaj na tom, aby sa tvojmu problému viac venovali učitelia aj rodičia. Triedna si môže zavolať vašich rodičov a povedať, čo je vo veci, nech sa porozprávajú všetci spolu. Potrebovali by asi školského psychológa. Určite to nenechaj len tak, nikto nemá právo dovoľovať si k tebe. Sú to ľudia tak isto ako ty, no o niečo hlúpejší, a iba ti závidia, lebo ty si od nich lepšia. Tak im to aj dokáž. Nie je hanbou požiadať o pomoc. Držím palce!
Ja som to mala tiez zlozite. Decka mi robili zle, tak som sa voci tomu zacala branit tak, ze som si ich nevsimala, pripadne som sa snazila dat najavo, ze to beriem mierne s humorom. A fungovalo to dost dobre. Lenze mi to zostalo az dodnes a automaticky beriem ludi s odstupom, je to akasi moja obrana, ktora uz sice nema ucel, ale neviem sa toho zbavit.
Ak ti to pomôže... tak je to z ich strany úplne debilné a budú sa za to o pár rokov samy hanbiť, čiže to buď ignoruj, alebo na ne tiež nahuč, možno sa budeš cítiť lepšie. Čím lepšie si stanovíš hranice, ktoré už nebudeš tolerovať, tým menej si aj dovolia. Najlepšie by bolo, keby ti nerobilo problém tú demenciu ignorovať
moj ty boh už to bola šikanácia, teraz aj šiaknácia.... je to šikana!!!
No skús ich najprv ignorovať... pretože sa na tebe bavia sú radi keď cítia že sa ich bojíš zvyšuje to ich ego.... na mna tiež dosť skákali...lenže ja som si otvorila hubu a začala pičovať do nich :p a keď vlastne zistili že sa ich nebojím, neutekám pred nimi, tak ma začali ignorovať
a to bolo ešte na základke...teraz nemám v triede nejakých otvorených nepriateľov... zatial
Ja som sikanovanie na zakladnej vyriesil po svojom. Nebolo to ani tak sikanovanie, ako skor klasicke zabrdanie starsich do mladsich az ma to raz prestalo bavit. Jedna dobre mierena po hube, potom 2 tyzdne na to som behal po dedine s roxorom a potom uz bol klud a nikto sa na mna radsej ani nepozrel.
P.S. roxor je taka ocelova tyc s priemerom od 0.5cm idealne po 2cm (ale s tym sa tazko ohana).
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
46 komentov
Po správnom prevedení si nabudúce dvakrát rozmyslia.
Ber to tak, nepoznajú ťa len si potrebujú vykompenzovať zlosť a ich jebnuté ego a ty si ich vhodným objektom tak ich urážky, nadávky (pretože sú od primitívnych ľudí) môžeš osrať.
Z toho vyrastú. Ale určite sa s nimi nehádaj o tom aká si. Ale zapamätaj si, nikdy si nenechaj aby ti fyzicky ublížili. Ak ti raz nejaká ščanda strelí po hube, strel jej druhú a ešte si to vychutnaj + jej oznám že ak to spraív ešte raz, ty to spravíš dva razy. Budovanie rešpektu je ťažké, to veľmi poznám.
alebo spomeň imaginárneho strýka-vojaka..............
alebo im nejak nažeň strach...........
Ja som vrhal len stolicku
Tá ignorácia väčšinou nepomáha,často má skôr opačný efekt, ak si ich nevšíma, tak môžu šikanu ešte stupňovať, len aby sa zabavili.
No skús ich najprv ignorovať... pretože sa na tebe bavia sú radi keď cítia že sa ich bojíš zvyšuje to ich ego.... na mna tiež dosť skákali...lenže ja som si otvorila hubu a začala pičovať do nich :p a keď vlastne zistili že sa ich nebojím, neutekám pred nimi, tak ma začali ignorovať
a to bolo ešte na základke...teraz nemám v triede nejakých otvorených nepriateľov... zatial
P.S. roxor je taka ocelova tyc s priemerom od 0.5cm idealne po 2cm (ale s tym sa tazko ohana).