Ked ste včera pozerali spravy na markize,o tom ako šiestaci chceli obesiť šiestaka, tak ako naša trieda je hned vedla nich, a to čo davali v spravach boloporiadne zveličene, v skutocnosti sa nic takeho strasneho nestalo, kedze učitelka stala cely čas medz
Podľa mňa to v správach strašne nafúkli.Bežná šikana, aká sa denne deje na každej škole.Neviem, aké máte tabule, ale nemyslím, že by ten háčik udržal jedenásťročného chlapca.Navyše by jeho spolužiaci museli byť skokotilci štvrtého stupňa, aby ho naozaj nechali zomrieť.
ale sak setky tie drble deti.... co uz snimi. do ustavu ich nezatvoria, jedine ich maju na starosti rodicia(ktori sa o nich ocividne nestaraju, ked su hentake) a ucitelky (ktorym neplatia, tak na co sa budu starat o cudze decka)....
no aj keď sa šikana deje skoro všade, nemyslím si, že by toto spadalo do rámca "bežnej" šikany...to je tak možno kradnutie desiaty, urážky, sem-tam nejaká bitka...ale zavesiť chlapca na šnúrku od vrecúška?
@candygirl a ty mi rosím ťa vysvetli, ako je možné, že tam tá učiteľka stála? to má vyznieť tak, akože sa na to pozerala a kričala - "do toho, len mu dajte?!"
ak by tam stála, predpokladám, že ako dospelý jedinec s vyštudovanou školou by asi zasiahla, nie?
Ja som svojho času chvíľu učil na základnej škole a môžem povedať, že to, čo si dnes mládež dovoľuje kedysi nebolo. A je to stále horšie a horšie. Je to hlbší problém. Začína to domácou výchovou a samozrejme na tom má podiel aj škola.
@hextall hej, je to tak... Osobne som uz dlho za to, aby sa to cele zacalo nejako radikalne riesit, lenze mam dojem ze vsetci akoby pred tymto problemom iba zatvarali oci.
@ayreen pozri u nas na skole je bezne ze nech sa deje cokolvek tak nikto nezasiahne, minule skrtili jednu babu rovno zastupkiny pred ocami a ta nic nespravila,,tak preco by sa ta ucitelka mala trappit ze chcu obesit jedneho chalana
@matwejo Ano viem, mne nepomoze, ja uz som z toho nastastie vonku. Lenze tu nejde len o akesi obcasne ulety blaznivych deciek, ktore nevedia co od nudy. Som presvedcena o tom, ze je to jeden z najzavaznejsich problemov spolocnosti, ale velmi malo ludi to takto asi vnima a najma ti kompetentni, ktori v tejto veci mozu aj nieco urobit. Priznavam sa, ja to nedokazem. Porozpravat sa s tymi deckami nestaci, obcas napisat o tom blog, alebo prispevok taktiez nestaci, som si toho vedoma. Ale na viac momentalne nemam. Avsak urcite by som nemohla byt ucitelka, ktora by taketo spravanie pokladala len za nevinnu zabavu. Sama som kedysi mala jednu vynikajucu profesorku, ktora si nie len ze medzi detmi dokazala udrzat respekt, ale aj ich prinutila zamysliet sa nad sebou a nad svojim konanim. Nikdy nebola k takymto veciam lahostajna a to si myslim ze nemal byt nikto.
Ano, televizia ma trhak, ako spoluziaci chceli zabit chlapca...vyborne. Ale to, kolko deti cele detsvo trpi, placu kazdy vecer, alebo sa boja ist do skoly, boja sa inych deti, moze ich to poznacit kludne aj na cely zivot...(takmer) vsetci sa jednoducho tvaria, akoby sa to snad ani nedialo, alebo len vynimocne, tak naco sa tym zaoberat, vsak?
Ak by som bola pedagog, urcite by som sa takemuto spravaniu len tak neprizerala. Ale to sa mi pravdepodobne stat nemoze, kedze, priznavam sa, nemala by som odvahu na to byt ucitelka. Nedoverujem ludom, drzim si radsej od ludi odstup a sama s tym prilis nedokazem bojovat...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
30 komentov
@candygirl a ty mi rosím ťa vysvetli, ako je možné, že tam tá učiteľka stála? to má vyznieť tak, akože sa na to pozerala a kričala - "do toho, len mu dajte?!"
ak by tam stála, predpokladám, že ako dospelý jedinec s vyštudovanou školou by asi zasiahla, nie?
k teme: aj deti to obcas prezenu a zla vychova atd., no co uz s tym narobime
zalozte nejaky spolok a bojujte proti tomu, ked vas to az tak trapi
Ano, televizia ma trhak, ako spoluziaci chceli zabit chlapca...vyborne. Ale to, kolko deti cele detsvo trpi, placu kazdy vecer, alebo sa boja ist do skoly, boja sa inych deti, moze ich to poznacit kludne aj na cely zivot...(takmer) vsetci sa jednoducho tvaria, akoby sa to snad ani nedialo, alebo len vynimocne, tak naco sa tym zaoberat, vsak?
Ak by som bola pedagog, urcite by som sa takemuto spravaniu len tak neprizerala. Ale to sa mi pravdepodobne stat nemoze, kedze, priznavam sa, nemala by som odvahu na to byt ucitelka. Nedoverujem ludom, drzim si radsej od ludi odstup a sama s tym prilis nedokazem bojovat...