Jedného pekného dňa,čiže včera prídem domov a sestra mi oznámila,že nejde internet.Myslela som si,že zas čosi pošťukala,no ako som sa hrabala v nastaveniach,nič nebolo zmenená a keď som sa kukla na sieťový kábel,zistila som,že to "svetielko"čo vždy svieti
a tam uvidis ze disconect alebo ze nepozna sietovku a podla toho vies co je vo veci alebo skus ponuka start nastavenia siete ( ak mas linux tak napis TS navod poskytnem )
@Petronellka lol ale myslim esetacky firewall...ak pouzivas SMART SECURITY tak ten ma firewall v sebe a ten ti to blokuje...uz som tento problem riesil asi 100 krat vsetko bolo dobre aj tak ten net ani za picu nesiel
ale proste jej siel,potom vypla PC,o hodinu zapla a uz nesiel...a v zadu kde sa zapaja siet.kabel prestalo sietit to svetielko,co vzdy svietilo....tam bude nejaky problem si myslim
starsie sietovky vedeli velmi lahko zhoriet pri roznych poklesoch prudu a tak, skus si nejaku zohnat (je to lacna zalezitost celkom) a vyskusat to s nou, je mozne ze ti zhorela. Mne takto pri poklese prudu respektive nejakom takom soku zhoreli dve. Potom som kupil novu maticnu dosku na ktorej bola integrovana a ta vydrzala doteraz.
si skús pozrieť či nieje zakázaná v nastaveniach niekde, skús ju prehodiť do iného slotu(ak to nieje onboard pravdaže , alebo kúp novú je to záležitosť 5-10€.
vam tu ludia dobre jebe niektorym, ako moze ESET SMART SECURITY blokovat siet ako fyzicku...dobre ?! D ten typek co tu pisal renew mozes skusit, troubleshootnut sietovy adapter, pripadne ak vies/nebojis sa, otvorit bednu a vytiahnut a dat nas5 sietovku, pripadne skusit iny slot..( ak mas externu sietovku ) ak mas onBoard ( integrovanu na doske ) tak s tym moc sama neporobis..(teda pochybujem o tom ) v kabli a connecte rozhodne chyba nebude ak ti net na nb slape.. inac zmena MAC adresy tiez nepomoze, pretoze sietovka by aspon zobrala kabel, avsak by siet nefungovala, a to by musela mat connect na MAC adresy vnoreny a kedze pise, ze predtym to slo tak z toho vyplyva, ze zla skutocne bude sietovka takze pocuvaj rady ludi a kup novu ( ak kupis novu tak staru onBoard ( ak mas ) zakaz..mne to v XP blblo zelam vela stastia..
buď je to sieťovka, alebo zakázané používanie hardwaru - čiže sieťovky. Ale keďže si sa hrabala v nastaveniach. Len môžeš ešte pozrieť do správy počítača a mrknúť si tam denník, či tam nemáš o tom správu, čo sa stalo
@Petronellka moze to byt chyba konektora sietovej karty PC. casto sa u vas sietovy kabel vytahuje a preklada z PC do notebooku? ak ano tak len skus zasunut sietovy kabel do PC a troska snim tam porusaj.. skus ho zatlacit az uplne na doraz pokyvaj snim v konektore hore dole a na PC sleduj kedy nabehne signal internetu... ja mam toto iste doma..... darmo mu hovorim ze prekladanim sa nici konektor sietoveho kabla ale brat neeee on musi furt zapajat net do notbuku... ak mas rovnaky problem tak na 15485646843616841% bude chyba v konektore.......
Ak je net az po koncovku kablu O.K. (notebook na nom ide) chyba je v case.
Z mojej strany asi vsetko.
IT maniakov a odbornikov je tu dost, aj tych buducich.
---
Mne vstavanu siet odhulil blesk a spolu s nou mi odisiel aj router. T-Com opravil vsetko az po router, router spravila reklamacka. Nesvietiace svetielko aj s case navstivilo tiez reklamacie. Cez zaruku mi vymenili maticnu dosku. A hotovka.
Mesiac to trvalo T-Comu; modem po reklamacii, isiel na opakovanu nakolko to pobabrali. A case bola taktiez na opakovanej, nakolko to pobabrali tiez. Vysledne som bol bez tohto pristupu na net priblizne dva mesiace.
Od tej doby pocas burok vypinam a vytahujem kable a prechadzam na WiFi-nku.
@33 napise, ze na notebooku jej to ide..tak to nebude v sietovke.. xD ano zmenili sa nastavenia, nezaplatili za internet..lebo cez notebook to uz je net iny xD by som zvazil pisanie slovo dmnc..
@34 jj chyba urcite bude v sietovke..ak je enabled a nezasvieti tak nefunguje spojenie medzi koncovkou a mostom = sietovka..
btw s t-comom mam aj ja dost zvlastne skusenosti...co si nespravis sam..ti oni urcite nespravia..prve DSLko som si musel zapajat ( do routra + nastavenia - LDAP a tieto veci nastavit manualne to nie je az taka sranda ked nevies ani rozmedzia portov a pod. ) a aj ovladace som si musel instalovat sam..proste FAIL
Ak ty to este stale nejde vyskusaj jednoduchu vec. Otvor si v pociaci priecinok miesta v sieti (najdes ho na polche alebo v ovladacom paneli). Na boku daj zobrazit sietove pripojenia a pockaj kym sa otvori zoznam. Ukazu sa ty take ikonky 2 pocitacov. Vsetky by mali byt rozsvietene (na modro). Ak daka nie je zapni dvojkliknutim. Ak to nepomoze bude to daky zavaznejsi problem a to by si mala vyhladat niekoho kto sa do toho vyzna.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
kde pozriet ci neodpojila sietovku?
ak je integrovaná skús resetnút bios,
a tam uvidis ze disconect alebo ze nepozna sietovku a podla toho vies co je vo veci alebo skus ponuka start nastavenia siete ( ak mas linux tak napis TS navod poskytnem )
pripadne skus cmd / ipconfig -release / ipconfig -renew
ale proste jej siel,potom vypla PC,o hodinu zapla a uz nesiel...a v zadu kde sa zapaja siet.kabel prestalo sietit to svetielko,co vzdy svietilo....tam bude nejaky problem si myslim
ja by som to poriesil zmenou mac a dal si do pc mac notebooku a keby to furt neslo viem ze chyba je v HW PC
pozri na web svojho netu ci sa nemalo zmenit nejake nastavenie..
ked ne tak sa mami opytaj ci zaplatila fakturu ..
potom pozri ci nie je povytiahnuta sietovka a zastrc ju
a ked neni tak ju vypoj pockaj chvilu a potom zase zapoj
ALE AJ TAK NA 70 PERCENT STACI LEN STIAHNUT ALEBO REINSTALOVAT DRIVER NA SIETOVKE a pofrci to
napis typ tvojej sietovej karty sem..
Z mojej strany asi vsetko.
IT maniakov a odbornikov je tu dost, aj tych buducich.
---
Mne vstavanu siet odhulil blesk a spolu s nou mi odisiel aj router. T-Com opravil vsetko az po router, router spravila reklamacka. Nesvietiace svetielko aj s case navstivilo tiez reklamacie. Cez zaruku mi vymenili maticnu dosku. A hotovka.
Mesiac to trvalo T-Comu; modem po reklamacii, isiel na opakovanu nakolko to pobabrali. A case bola taktiez na opakovanej, nakolko to pobabrali tiez. Vysledne som bol bez tohto pristupu na net priblizne dva mesiace.
Od tej doby pocas burok vypinam a vytahujem kable a prechadzam na WiFi-nku.
@34 jj chyba urcite bude v sietovke..ak je enabled a nezasvieti tak nefunguje spojenie medzi koncovkou a mostom = sietovka..
btw s t-comom mam aj ja dost zvlastne skusenosti...co si nespravis sam..ti oni urcite nespravia..prve DSLko som si musel zapajat ( do routra + nastavenia - LDAP a tieto veci nastavit manualne to nie je az taka sranda ked nevies ani rozmedzia portov a pod. ) a aj ovladace som si musel instalovat sam..proste FAIL