najskôr si robili srandu, že som cukríček, cumlíček, princ, model, neskôr sa ma snažili fyzicky napádať, ale mal som aj dobrých kamošou, bud ma chránili alebo som s nimi chodil do fitka a učil sa biť .......filip
Treba upovedomiť čo najskôr vedenie školy, špecializovaných pedagogicko psychologických odborníkov, sám to človek nevyrieši, a len cez rodičov sa to tiež nedá.
Svedok aj obeť, aj keď to nebolo také, ako to, čím som bola svedkom... Riešilo, ale nepomohlo to a nezmenilo sa nič. Potom neskôr už ani triedna nemala silu to riešiť..
No aj keď to nie je príjemné a málokto to urobí, je určite lepšie to čo najskôr oznámiť učiteľom a nenechať sa..
Ked som sa jedného pýtala, prečo to robí, tak len povedal,že sa nemajú správať ako primitívi, že to z nich treba vymlátiť . Dokiaľ sa nebudú správať na úrovni. Na poznámku, aký je krutý, zareagoval, že nie je, že oni si to zaslúžia. Hnusný, hnusný pocit mám z toho
.. ja tiez tak nepriamo , na prax som 2 roky chodila vyklepana , .. dlho mi trvalo sa otriast spoluziakov nechcem videt , a nasledky su take nejake ale chcem to vypustit z hlavy... Dovod: bola som ticha nenpadna, nikdy som nic nepovedala a ONI dospeli k tomu ze maju pravo ma dodzubavat a robili to sa radostou + falos a pod. , noo najhorsie 4 roky zivota.. :/// DO pekla kde je napisane ze ked sa niekot v skole envyjadri tak je hned outsider .. zeby s nimi nebolo ocom??
@tasha5 aj mne to najskôr trvalo, išla som sa utopiť v komplexoch najskôr
Ale potom som si povedala, že sú to len ľudia, dokonca chudáci. Strach som premenila na výsmech a totálne som sa voči nim obrnila. Ide len o to, aby sa človek nepoddal
@strangelady presne furt som si nevedela poradit, ziadna opora , kazdy si to musi povedat veru a nabrat sebadoveru ..je to tak boli a budu pre mna loseri len neskroo som to zistila .: suhlasim, nenechat sa
trosku na zakladke v dakej tretej triede (dovod prosim pekne bolo to ze som citala rychlejsie ako najvacsia pica z triedy dodnes sa na tom rehocem potom uz nie ja nie som ten typ ze by som sa nechala
zastavam nazor ze troska sikany je zdrava clovek sa aspon nauci branit
No ja som tiež bol obetou na ZŠ a teraz uz sa len smejem na nimi keď ich vidím za pokladňou v obchode a podobné funkcie že kam to tí dokonalí ľudia dotiahli... a ja som bol aj zo strany dievčat a aj chlapcov len zato že som bol proti ich pubertálnich chujovín...
Keby len na školách..... táto hrozba je tu celý život.
Ak ste zranitelní , citliví, alebo dôverčiví, či mierne naivní alebo proste sám......, predstavujete lahký terč pre toho, kto má potrebu si niečo kompenzovať.
Mňa nešikanovali. Síce som na prvom stupni nezapadala do kolektívu ale aj tak si nikto ku mne nedovolil lebo ma poznali že som výbušná a že keby zdvihli ruku že by som im to viacnásobne vrátila ... takže ja som mala pokoj ale odcudzujem také hovädá ktoré majú komplexy a potrebujú si ich vybíjať na iných...
svedok aj obeť, nikto nikdy nič neriešil, či učitelia alebo riaditeľ..buď sa necháš alebo budeš predátor ako ostatní..to je ako v džungli na základke..ty alebo oni..už vypadnúť...
o šikane sa dá polemizovať 155 rokov. ale áno bola som v triede na ZŠ kde niekoho šikanovali, vyriešili to tak že tomu chalanovi čo bol šikanovaný za 13 neospravedlnených hodín dali iba pokarhanie ucitelkou a tí čo šikanovali namiesto 2 zo správania dali pokarhanie riaditelom.. proste úplne napiču
Učiteľia nevyriešia nič,netreba sa báť a podať na dotyčného trestné oznámenie a polícia by mala konať.Vždy som sa zastával slabších a šikana je jedna z vecí ktorú neznášam,lebo vždy je mierená voči niekomu čo sa nevie alebo bojí vzoprieť.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
38 komentov
ale tak keď sa niekto chová ako imbecil a provokuje všetkých, nemôže sa diviť že ho mlátia... viem, nieje každý prípad takýto, ale ja také su
A je dosť rozšírená zrejme, i keď je aj skrytá.
No aj keď to nie je príjemné a málokto to urobí, je určite lepšie to čo najskôr oznámiť učiteľom a nenechať sa..
jebnuti !ubohi su vsetci co to robia
A viac menej sa s tým nič neriešilo.
Riešila som to tým spôsobom, že som tých ľudí začala dojebávať ešte viac, než oni mňa
a bolo to kurva účinné!
Ale potom som si povedala, že sú to len ľudia, dokonca chudáci. Strach som premenila na výsmech a totálne som sa voči nim obrnila. Ide len o to, aby sa človek nepoddal
zastavam nazor ze troska sikany je zdrava clovek sa aspon nauci branit
Ak ste zranitelní , citliví, alebo dôverčiví, či mierne naivní alebo proste sám......, predstavujete lahký terč pre toho, kto má potrebu si niečo kompenzovať.
A že tých ludí je, ako húb po daždi....
Rozdiel je len v tom, že deti sú priamočiare.
Dospelí vedia byť rafinovanejší.