SJL v kombinácii, prečo prijímajú tak málo uchádzačov a pri akej kombinácii je šanca dostať sa na školu
Minulý rok som sa nedostala na slovenčinu ani do prešova ani na UPJŠ, všade bol počet prijatych uchadzačov buď 10 alebo 15. Pokiaľ viem na UK Bratislava je to 20 uchadzačov.Ako je to možné že len tak málo? Zmaturovala som na jednotky, akurát že nie na gym
poradím ti - ak už chceš kombináciu tak si nedávaj takú blbosť ako estetiku. Najlepšie SJL v kombinácii s predmetom, ktorý je využiteľný aj v školskej praxi. Napríklad AJ, NJ, historia a pod. Alebo rovno jednoodbor SJL. a naisto ťa zoberú na UCM-ku ... tam berú každého
@nikolbbb u nás, na KU máme najviac asi s kombináciu AJ a SL je ich určite viac ako 15. zas na druhej strane, určite by som si nedávala dva jazyky naraz... jazyk je ako hlavný predmet a samotný je dosť náročný, aspoň ja si myslím.. skús si ho skombinovať s niečim iným, napr. história, filozofia a podobne ja tiež nie som z gymnázia a som tu...
No ja si myslím, že slovenčina je ťažká sama o sebe, u mňa o filozofii nemôže byť ani reč, keďže viem, že to nie je sranda študovať naraz. Teda ani iné jazyky a ani história. Rozhodla som sa pre estetiku ale neviete mi povedať, že približne z čoho pozostávajú prijímacie skúšky?
skús na TU pedagogická fakulta zatiaľ som tam prvý semester, v kombinácii s etikou a som spokojná na gympli som mávala väčšinou dvojky zo SJ a zobrali ma...
vďaka vďaka tie skratky až tak neovládam, je ich milión.
@vera5611 nevieš náhodou koľko bol plánovaný počet prijatia minulý rok keď si sa tam hlásila ty?lebo teraz tam píše na rok 2012/2013 150pp ale je tam vypísaných viacero odborov. Takže to si mam medzi tie všetky odbory rozpočítať ten počet prijatych?pardón za blbé otázky ale veľmi tomu nerozumiem.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
@vera5611 nevieš náhodou koľko bol plánovaný počet prijatia minulý rok keď si sa tam hlásila ty?lebo teraz tam píše na rok 2012/2013 150pp ale je tam vypísaných viacero odborov. Takže to si mam medzi tie všetky odbory rozpočítať ten počet prijatych?pardón za blbé otázky ale veľmi tomu nerozumiem.