Niekedy som býval naozaj tučný. No cez leto som za začal viac hýbať a prestal som jesť sladké. Schudol som cca 10 kg! Rozhodol som sa v tomto pokračovať, teraz už som dokopy schudol asi 18-19 kg. No lenže stále si pripadám tučný, (pokračovanie dole)
Ide o to, že nemám skoro žiadne svaly a visí na mne iba tuk. Nespravím ani jeden klik. Hanbím sa za to, a chcem s tým niečo robiť. Nenašel by sa tu nejaký ,,dvíhač činiek,, čo by mi vedel poradiť?
Nepotrebuješ na to ani činky. Začni robiť základné cviky s vlastnou váhou. Kliky s kolenami na zemi, ak ani tak neide, tak kľudne aj o stenu. Drepy, cviky na brucho, pomaly, postupne sa to bude zlepšovať.
Ak chceš do posilky, tak niekto ti tam už poradí, ale za to by si si musel asi zaplatiť. Hlavne aby si cvičil správne, naučiť sa najprv správnu techniku, ako cvičiť.
Ja k tomu veľmi nemôžem radiť, ale keď nikto nekomentuje, tak aspoň niečo.
Vlastne, aj ja som na tom bol pred par mesiacmi biedne.. Pred 3 mesiacmi ked moja stara slapala v nizkych tatrach s proporcionalne tazsim batohom nez ja hore kopcom a ja som za nou ledva slapal a skoro som pri tom zomrel, tak som sa nasral, kupil som si tie dve knihy a zacal podla nich makat.. Kedysi som spravil ledva 6 klikov, dnes ich spravim v stapperoch viac nez 120 (ale poctivych, nie ficoklikov).. Podla mna so to dost dobre knihy..
mňa by len zaujímalo, že ako si mohol schudnúť hýbaním a nespravíš ani jeden klik? To, čo si prestal jesť a hýbal si prstom po myške? Vážne nechápem. Dobre, ale žarty bokom.
Sledujem veci ohľadom cvičenia a chudnutia, som však amatér v praktizovaní, ale sám som tiež schudol hýbaním a menej jem, lebo nie je čas na to, ale klikov zato spravím dostatok. A niekto sa tu už podobné pýtal.
Neviem akú máš súčasne váhu, teda nechápem prečo nespravíš ten jeden klik. Však je celkom normálne, ak si necvičenec, ale jediný spôsob ako budeš klikovať, je sa prekonať. Treba zaujať správnu pozíciu, ruky na šírku ramien, na široko ti bude ťažko a na úzko budeš zaberať viac na tricepsy (zadná časť ruky), chrbát musíš vystrieť, natiahnuť a zadok stiahnuť dokopy, predtým ako začneš tlačiť sa nadýchni, vydychuj keď sa dvíhaš. Základom správneho prevedenia cviku je aj roztiahnutie (strečing) predtým, takže choď do toho @markato
Ja som schudla 23 za pol roka a tiež si pripadám tučná...každopádne rada:choď do fitka a zaplať si niekoho kto ti zostaví tréning, ukáže cviky...a potom už len vydrž prvé mesiace a nakoniec na tom budeš závislý
Ja som tiež tučná aj napriek tomu, že nie som tučná...
Kedysi som mala cca 80 kg, dnes mam 62, možno aj menej a som proste tučniak tučný lebo som sa kedysi vyžrala
Kebyže sa mi chce cvičiť, tak by som sa dala na cvičenie s vlastnou váhou skús troška pokukať po tom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Ak chceš do posilky, tak niekto ti tam už poradí, ale za to by si si musel asi zaplatiť. Hlavne aby si cvičil správne, naučiť sa najprv správnu techniku, ako cvičiť.
Ja k tomu veľmi nemôžem radiť, ale keď nikto nekomentuje, tak aspoň niečo.
» www.martinus.sk/?uItem=216804...
no a samozrejme, pri cviceni treba upravit aj jedalny listok, v tejto knihe je vsetko o sportovej vyzive
» www.martinus.sk/?uItem=200026...
Sledujem veci ohľadom cvičenia a chudnutia, som však amatér v praktizovaní, ale sám som tiež schudol hýbaním a menej jem, lebo nie je čas na to, ale klikov zato spravím dostatok. A niekto sa tu už podobné pýtal.
Neviem akú máš súčasne váhu, teda nechápem prečo nespravíš ten jeden klik. Však je celkom normálne, ak si necvičenec, ale jediný spôsob ako budeš klikovať, je sa prekonať. Treba zaujať správnu pozíciu, ruky na šírku ramien, na široko ti bude ťažko a na úzko budeš zaberať viac na tricepsy (zadná časť ruky), chrbát musíš vystrieť, natiahnuť a zadok stiahnuť dokopy, predtým ako začneš tlačiť sa nadýchni, vydychuj keď sa dvíhaš. Základom správneho prevedenia cviku je aj roztiahnutie (strečing) predtým, takže choď do toho @markato
skratka zacni cvicit, takmer nikto trenovany z neba nepadol
Kedysi som mala cca 80 kg, dnes mam 62, možno aj menej a som proste tučniak tučný lebo som sa kedysi vyžrala
Kebyže sa mi chce cvičiť, tak by som sa dala na cvičenie s vlastnou váhou skús troška pokukať po tom