Možno áno možno nie.Pred pár týždnami by som podelala ze ano no teraz neviem....poznam niekoho kto ma raz velmi sklamal..no treza je strasi a aj trochu viac mudrejsi...a sprava sa uplne inak....takze nie ka
neviem kolko ma rokov,ale sancu si zasluzi, ludia sa menia...dospievaju a ak si sami uvedomia chybu a olutuju ju , mali by sa zmenit..ale to musis vedeit,ci on lutuje to ze sklamal a prosi o druhu sancu,ci je to naozaj alebo len pretvarka....
Hm ako sa hovori...Ak Ta niekto sklame jeden krat, je to jeho vina. Ak Ta sklame druhy krat, je to Tvoja vina.
Podla mna si clovek zasluzi druhu sancu, ale je potrebne, aby potom obaja vynalozili usilie. Jeden musi zabudnut na vsetko,co bolo predtym a ten druhy sa zase musi snazit napravit to, co urobil.
Neda sa povedat, ci dotycny sklame aj druhy krat, je to naozaj individualne, ak To za to naozaj stoji , treba dat aj druhu sancu...
Na tuto otázku môžeme odpovedať rôzne veľkým počtom odpovedi, ktoré nezaručujú či toto, alebo to druhé je správne. Dať, alebo nedať druhu možnosť ľudom? Áno aspoň podľa mňa, pretože človek je tvor omylný! Naozaj viac faktorov vplýva na to či odpustiť, alebo nie(napríklad má sklon k nevere je dosť pravde podobne, že spraví to druhy krát), situácie (je ovplyvnený inými ľuďmi, alebo či už je nútený to vykonať z dôvodu svojich potrieb. Charakter človeka sa nedá ovplyvniť (dá sa ovplyvniť na určite obdobie - ide o druh pretvarovania). Teraz znie otázka prečo to spravil? Treba hľadať dôvody čo zapríčinilo (podľa vás) skrat či že chybu. Myslime empatický (čo by sme robili na jeho mieste – ako by sme sa my cítili?)! Ak človek, ktorý si plne priznáva chybu a ste si istý, že chce prosiť o odpustenie a prosí, aby ste mu odpustili a chce pokračovať v tom, aby odstraňoval svoje chyby. Myslím, že v tomto prípade dá sa aj odpustiť.
Musíme si uvedomiť, že človek nie je omylný!!!
Nevieme si ani predstaviť koľko človek je schopný spraviť chyb (za deň 2 – 3). Keby sa dal vrátiť čas mohli by sme toľko zmeniť ani si to nevieme predstaviť – vedeli by sme už čo bolo na písomke, ale to už je iba fantázia.
Odpúšťať je dobre ako je dobre dať človeku od znova žiť!!!
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
Podla mna si clovek zasluzi druhu sancu, ale je potrebne, aby potom obaja vynalozili usilie. Jeden musi zabudnut na vsetko,co bolo predtym a ten druhy sa zase musi snazit napravit to, co urobil.
Neda sa povedat, ci dotycny sklame aj druhy krat, je to naozaj individualne, ak To za to naozaj stoji , treba dat aj druhu sancu...
Ale netreba ocakavat prilis vela...
Ale do tretice potom urcite nie.
Musíme si uvedomiť, že človek nie je omylný!!!
Nevieme si ani predstaviť koľko človek je schopný spraviť chyb (za deň 2 – 3). Keby sa dal vrátiť čas mohli by sme toľko zmeniť ani si to nevieme predstaviť – vedeli by sme už čo bolo na písomke, ale to už je iba fantázia.
Odpúšťať je dobre ako je dobre dať človeku od znova žiť!!!