Myslíte si, že škola Vás učí sračky, ktoré v živote totálne nevyužijete? Podľa mňa by bolo 100x lepšie kebyže máme dáke SchoolCards a že sa musim prihlasiť na ľubovolne kurzy (každý by musel mať at least 5 kurzov) a vždy po ukončení hodinového kurzu by sa
clovek nikdy nemoze vediet, co sa mu kedy bude hodit... samozrejme pravdepodobnost nie je u vsetkeho rovnaka
ja som sa az teraz, po 18-tich rokoch chodenia do skoly, dostala v ramci postgradualneho studia konecne k tomu, co ma zaujima a comu sa chcem venovat.
povedala by som, ze zla je hlavne forma, akou su vedomosti podavane - tlacenie niecoho do hlavy, memorovanie... malo aktivnej ucasti, malo sa vyzaduje logicke myslenie, vlastne nazory, samostatne uvazovanie. aspon na skolach, kde som mala moznost studovat.
@peculiar Presne tak, škola aj vychováva človeka, aj tie vedomosti sa ti zídu, len tá forma je dosť nešťastná, ale školu by som nezatracoval, aj keď sa ti to nezdá @Petoooooooooooo
V ničom sa na strednej nejde nejak veľmi do hĺbky aby ti to malo prekážať. A tiež informácia, že Zem je guľatá a nie plochá ti je z praktického hľadiska na nič ale som rada že to viem...
To, že niekto chce vedieť len to, čo naozaj využije a ani o chlp viac je veľmi smutné a je mi veľmi lúto takých ludí.
Ale zas súhlasím, že by bolo treba školstvo vylepšiť. a súhlasím aj so @4
Problematicke pre mna boli skor vztahy. Uplne som mala obdobia kedy som sa topila v uceni len aby som nemusela riesit tie strasne vztahy. A potom som uz do skoly nechcela chodit vobec.
Mne by sa to páčilo.. ale základnú školu by som nechal normálne 9 rokov len monitor by som zrušil a dal tu blbosť pipaciu kartu.. a cigánom by som na krk dal taky pristroj čo keď do týždňa nepípnu kartu aspoň 15x (čiže asi také 3 dni vyučovania) tak by im ten pristroj v krku vpustil do tela jed takto by všetci boli vzdelaný zo strachu..
To jak keď Dr.House povedal "dajte ľuďom do airbagov mačety a hneď bude menej nehôd"
Myslím, že v Amerike je to podobne vyriešené s povinnými a nepovinnými hodinami. Keby bola základ matika a jazyky + každý by si mohol zvoliť navyše určitý povinný počet predmetov, ale rozhodne to nechať len tak voľne nech si niekto vyberie 10 hodín výtvarnej a hudobnej je blbosť. Len ten kto vyniká v matematike by si jej mohol dať viac + fyziku, chémiu etc. A ten čo zas v jazykoch by mal väčší výber.
Ale osobne si myslím, že stredné školy sú u nás vyriešené lepšie ako niekde v UK, pretože tu už si môžeš vybrať čo ťa baví. Ale zas kvalita školstva je na inú debatu, tu by to bolo treba celé prerobiť, ale názory akože škola je zbytočná sú podľa mňa nanajvýš detinské.
@narazuvzdornaa zdieľam tvoj názor.
Na strednej to bol naozaj boj s ignoranciou a podobnými názormi. Každý sa obháňa nepotrebnosťou väčšiny vedomostí a potom ti o pol dvanástej v noci zvoní telefón a tí každí sa pýtajú, že či je žalúdok nejako napojený na obličky alebo ako ináč sa pivo tak rýchlo dostane do močového mechúra.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ja som sa az teraz, po 18-tich rokoch chodenia do skoly, dostala v ramci postgradualneho studia konecne k tomu, co ma zaujima a comu sa chcem venovat.
povedala by som, ze zla je hlavne forma, akou su vedomosti podavane - tlacenie niecoho do hlavy, memorovanie... malo aktivnej ucasti, malo sa vyzaduje logicke myslenie, vlastne nazory, samostatne uvazovanie. aspon na skolach, kde som mala moznost studovat.
potom niet divu, ze sa to cloveku znechuti.
@Petoooooooooooo
To, že niekto chce vedieť len to, čo naozaj využije a ani o chlp viac je veľmi smutné a je mi veľmi lúto takých ludí.
Ale zas súhlasím, že by bolo treba školstvo vylepšiť. a súhlasím aj so @4
@6 pekná myšlienka
strašne neefektívne sa učíme...napr. jazyky - kto to kedy videl "učiť" sa jazyk 10 rokov a dokopy nič nevedieť z neho
To jak keď Dr.House povedal "dajte ľuďom do airbagov mačety a hneď bude menej nehôd"
Podľa mňa je každý poznatok cenný a krásny.
Ale osobne si myslím, že stredné školy sú u nás vyriešené lepšie ako niekde v UK, pretože tu už si môžeš vybrať čo ťa baví. Ale zas kvalita školstva je na inú debatu, tu by to bolo treba celé prerobiť, ale názory akože škola je zbytočná sú podľa mňa nanajvýš detinské.
Na strednej to bol naozaj boj s ignoranciou a podobnými názormi. Každý sa obháňa nepotrebnosťou väčšiny vedomostí a potom ti o pol dvanástej v noci zvoní telefón a tí každí sa pýtajú, že či je žalúdok nejako napojený na obličky alebo ako ináč sa pivo tak rýchlo dostane do močového mechúra.