Ahojte, aktuálne mám menší problém so školskýmy pauzami... v škole trávim 8 vyučovacích hodín a nemáme obedové pauzy, vďaka problémom so žalúdkom mám presne určovanú stravu a aj v odporúčaných hodinách, riaditeľ však mi odmieta dať 10 minutovu pauzu na ob
ja by som bola rada, my mame obedonu prestavku 30 minut a strasne mi to ide na nervy lebo tu polhodinu nemam co robit a len tam stracam cas... a ved povedz rodicom nech to poriesia s riaditelom ci?
@dudok
hej aj otec to vraví ale to vraví už 2. rok ... potrebujem nájsť školský zákonník presný zákon, paragraf, odsek a podložím mu to papierom od lekára.... ak to zamietne skúsim na inšpekciu... len potrebujem nájsť ten zákon
@noha05
za určitých okolností hej.. ale ráno odchádzam o 6:40 do školy a končím 14:30 ... a podla lekára mám mať teplú stravu ( jedáleň nemáme ) takže ... na jednej strane chápam ale mne to nevyhovuje...
Pracujem v administratíve súkromnej spoločnosti, ktorá uplatňuje v zmysle §88 zákona č.433/2003 Zb. a v záujme zvýšenia efektivity a produktivity práce systém pružného pracovného času, pričom začitaok základného pracovného času je stanovený na dobu od 8:00 hod a koniec základného pracovného čaju je stanovený na dobu do 14:00 hod. Základný pracovný čas predstavuje časový úsek 6 hodín, kedy je zamestnanec povinný byť prítomný na pracovisku, pričom týždenný pracovný čas je stanovený na 40 hod.
Keďže spoločnosť má zavedenú elektronickú evidenciu dochádzky, každý príchod, odchod či akékoľvek prerušenie pracovnej doby je zaevidované a zaarchivované.
Ale radšej si to over, či to ešte platí, myslím, že by to malo... ak máš prístup do knižnice, tak tam určite majú zákonníky a podobné veci, ak už to nikde inde nenájdeš... lebo tomuto by som na 100% neverila, resp. by som si to naozaj na tvojom mieste radšej overila, zákon sa mohol pomeniť aj odseky atď... Good luck
@bloodypunk
neni to zákon ale vyhláška, vyhlášku vraj nie je povinný akceptovať ( vraj ) takže neviem... ale skúsim.. každopádne táto vyhláška platí a nezmenená... Vďaka
No minimálne mu môžeš argumentovať zákonníkom práce
Tu je vyhláška ministerstva školstva:
(2) Poradie a dĺžky prestávok určí riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy a rade školy,
pričom spravidla po tretej vyučovacej hodine je prestávka najmenej 20 minút. Ak vyučovanie žiakov tej istej triedy pokračuje aj
popoludní, medzi dopoludňajším a popoludňajším vyučovaním je prestávka najmenej 30 minút.
A tu máš čo je vyhláška:
Vyhláška (neoficiálne a staršie edikt) je na Slovensku všeobecne záväzný právny predpis vydávaný ministerstvami alebo ostatnými na to zmocnenými ústrednými orgánmi štátnej správy, a to na základe zákonov a v ich medziach.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
hej aj otec to vraví ale to vraví už 2. rok ... potrebujem nájsť školský zákonník presný zákon, paragraf, odsek a podložím mu to papierom od lekára.... ak to zamietne skúsim na inšpekciu... len potrebujem nájsť ten zákon
za určitých okolností hej.. ale ráno odchádzam o 6:40 do školy a končím 14:30 ... a podla lekára mám mať teplú stravu ( jedáleň nemáme ) takže ... na jednej strane chápam ale mne to nevyhovuje...
Keďže spoločnosť má zavedenú elektronickú evidenciu dochádzky, každý príchod, odchod či akékoľvek prerušenie pracovnej doby je zaevidované a zaarchivované.
» www.zask.sk/sk/dokumenty-oz...
neni to zákon ale vyhláška, vyhlášku vraj nie je povinný akceptovať ( vraj ) takže neviem... ale skúsim.. každopádne táto vyhláška platí a nezmenená... Vďaka
Tu je vyhláška ministerstva školstva:
(2) Poradie a dĺžky prestávok určí riaditeľ strednej školy po prerokovaní v pedagogickej rade školy a rade školy,
pričom spravidla po tretej vyučovacej hodine je prestávka najmenej 20 minút. Ak vyučovanie žiakov tej istej triedy pokračuje aj
popoludní, medzi dopoludňajším a popoludňajším vyučovaním je prestávka najmenej 30 minút.
A tu máš čo je vyhláška:
Vyhláška (neoficiálne a staršie edikt) je na Slovensku všeobecne záväzný právny predpis vydávaný ministerstvami alebo ostatnými na to zmocnenými ústrednými orgánmi štátnej správy, a to na základe zákonov a v ich medziach.