Prosím vás ako to je s týmto školnym v prípade, že neštudujem celý rok, ale odídem ešte zo školy pred skúškovým a potom pojdem na inu VS, platiť budem aj tak alebo nie? Ak ano da sa to nejako znížiť?
ak si sa raz oficiálne zapísala, je úplne jedno, či si vychodila celý ročník, semester, alebo len prvý týždeň - prvý rok bezplatného štúdia si si už vyčerpala - tj na novej škole si budeš posledný rok bc štúdia platiť.
sú tam obmedzenia. pokiaľ sa zapíšeš na školu, si študent a ak si študentom dlhšie ako 14 (cca) dní, potom už musíš platiť, ak ten rok premrháš. je to svinstvo. či sa to dá znížiť, to ti neviem povedať, to by malo byť ošetrené v štatúte univerzity/vš/fakulty. dá sa poslať odvolanie, ale pokiaľ na to nemáš vážny dôvod, tak ti školné asi neznížia.
štát ti platí 3 roky Bc. a 2 roky Mgr. čo znamená, že by si mala platiť 1 rok Bc. v tvojom prípade (a platíš ten posledný rok Bc.). tento problém budem mať aj ja budúci rok, šetrím už od leta
Plati to tak, ako ti napisali. Mna prekvapilo, ze aj ked som si slovensky limit vycerpal, v Cesku po mne ziadne skolne nechceli/nechcu (pytal som sa 3x). Cize to mozes skusit riesit zahranicim. Ale to ti zas vydavky pravdepodobne celkovo neznizi.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
12 komentov
štát ti platí 3 roky Bc. a 2 roky Mgr. čo znamená, že by si mala platiť 1 rok Bc. v tvojom prípade (a platíš ten posledný rok Bc.). tento problém budem mať aj ja budúci rok, šetrím už od leta
a na ktoru skolu pojdes?
nikde, ja už som na tej druhej škole. budúci rok platím...