Ahojte má tu niekto skúsenosti alebo známych ktorí mali skusenost s prácou v PG, OVB alebo podobnej spoločnosti ? Mam možnost ist do PG a páči sa mi to viac ako OVB kam som mohol íst tiež ale rád by som poznal názor niekoho kto to uz robil. Diky
Nuž. Bol som asi tri dni v spoločnosti "Informačné stredisko" (neskôr Istredisko a kadejaké iné zvrhlosti), ktorá priamo spolupracovala s OVB.
1. Zavolali mi, že reagujú na môj inzerát "asi na profesii". Žiadny som nikam nedával, ale mal som asi 15 a bol som nadržaný, že ma niekto na niečo chce.
2a. Pohovor - chlapec asi o tri roky starší odo mňa si tam celý čas dačo čarbal a aj keď som bol asi najhorší uchádzač v akejkoľvek pozícii ever, tváril sa, že je to riadne super.
2b. Otázka "Aký si predstavujete plat?" Možno nie úplne od veci, ale až do tejto chvíle mi nikto nepovedal, čo vlastne bude náplňou mojej práce. Ale ok. Vraj či mi bude stačiť 200. Prečo nie.
3. Postúpil som do druhého kola. A ďalších asi 15 ľudí so mnou. Nikto netušil, čo sa deje, ale boli nadšení. Asi pol hodinu trvajúca prednáška o tom, aké nevýhodné finančné produkty ľudia majú a akí sme my, ich záchrancovia, užitoční. Tu vlastne prývkrát prišlo k odhaleniu pozície, o ktorú sa uchádzam(e). Finančný poradca či čo? Wat?
4. Školenie. S chlapíkom z prvého pohovoru. "Toto školenie je zadarmo, ale nie bezplatne," furt opakoval. Skladalo sa asi z 3 x A4 papierov, ktoré som si prečítal a podpísal. Niečo v zmysle, že mám chodiť čisto a pekne oblečený a mám mať uzavreté poltopánky. Nuž, ok.
A platba prebiehala vo forme: "Tu mi napíšte čo najviac kontaktov na ľudí vo vašom veku a z rovnakého okresu. Najmä na takých, čo by mohli byť vašimi spolupracovníkmi. " Lol, čo zas?
Conclusion: Už sa mi nikdy neozvali, zato volajú všetkým mojim známym. Aj mne občas, raz s ponukou práce, inokedy výhodnejšieho životného poistenia.
A ešte som zabudol - v rámci školenia bola involved aj moja mama, ktorá tam musela z neviemakých príčin prísť, a dostala ponuku na výhodnejšie úplne všetko. Ešte, že je voči takýmto kokotinám odolná. Go, mamma, go!
Tak, len mne to príde ako úplne prijebané?
(Plus raz som bol na rande s nejakým takýmto, čo sa tváril, že je mega bohatý a neviemčo. Ale za pizzu a štyri pirohy vo Flagship som musel platiť ja. Mno.)
@drazoal Díky za odozvu, tiež som si o OVB na forach prečítal svoje, lebo vraj ponúkaju také "výhodné" produkty klientom z ktorých maju najvacsiu províziu a preto sa mi aj PG páči viac, lebo provízia je vždy rovnaká, vdaka čomu dokážu poradcovia vybrat to najvyhodnejšie riešenie pre klienta a nie pre seba. Za pár dní idem na školenie ktoré vraj je zdarma ( lebo aj kamarátka tam bola a neplatila nič a velmi sa jej to páčilo ) a kedže studujem na EUBE ktorá ma zatial nenaucila nič rad by som robil niečo taketo z praxe ale som rád za každý názor a určite mám zásadu že nebudem poradenstvom otravovat mojich znamych a rodinu... Nepotrebujem si dojebat vztahy totižto
praca je to dobra, da sa aj zarobit, pokial si vyrecny, nemas problem s komunikaciou s cudzimy a hlavne ludmy co poznas .... a nevadi ti moznost ze ta dakto bude za to odsudzovat tak to skus. Ja som bol na kurze u OVB ale ja mam problem ze neviem moc komunikovat s ludmi a predat to co viem
praca je to dobra, pokial ti nejde len cisto o prachy tak aj slusne zarobis, nenarobis sa a mozes mnohym ludom pomoct, neni to len o ponukani uverou a poistiek.... ludia to nechapu, mnohy z ludi sa dostanu do tazkych financnych problemou a nevedia sa z toho dostat, ty by si im mohol pomoct v podstate nic ti neplatia mas to z proviizii od bank... a tak
a musis sa orientovat + sledovat novinky vo financnych produktoch, to ta ale oni vyskolia,
ja mam od PG daku poistku a myslim ze oni su dako dost viazany na urcite banky mozno sa mylim, OVB hladalo najlepsie ponuky zo vsetkych ...
PS: nemozes sa bat, musis byt vyrecny, vyhoda ak sa vies predat, zaciatky budu tazke ale ked sa dostanes do toho a ziskas dake kontakty tak vpohode robota, neskor mozes mat aj ludi pod sebou takze nemusis uz skoro nic robit... Sory za taky dlhy text
@nahakudono v pohode čím viac info tak tým lepšie ale ako som vravel nerád by som robil tam kde sú rozne provizie... nikdy som nikoho neokradol a ani nemienim začínat lebo verím že poctivostou najdalej dojdem a bojim sa že v OVB by ma to tahalo k tomu aby som pozeral na seba a nie na klienta... ja velmi rád pomaham aj uplne cudzim ludom ( aj ked som potom dost často využivany ale to je na inu debatu ... ) a navyše by som rád bol vo finančníctve vyškolený spoločnostou ktorá to aj praktikuje lebo na SVK je vzdelavaci system aky je žial. Viem že ludia na OVB, PG a podobne spolocnosti dost nadavaju ale myslím že ako kazda praca aj toto je o ludoch a ak by ma to bavilo určite sa vynasnazim aby som bol tá jedna z mala vynimiek potvrdzujucich pravidlo že nie všetci poradcovia sú vypočítave svine ktoré si chcu nabalit vrecká. Takže nejaký hate ludí čo robia za 400e iba preto že su leniví sa vzdelavat a nechcu v živote nič dosiahnut ma nemože vytočit
Ruky preč od všetkých týchto "nezávislých" bezplatných 18-ročných poradcov, mňa odrbali o liter a idem sa s nimi súdiť asi Tu máš ilustračné video, akým ľuďom vkladáš do rúxvoje peniažky, resp. s kým budeš spolupracovať
@antifunebracka tak ja verím že PG sú lepší a ak nie tak nie som z tých čo by nevedeli od nich odíst ak sa mi tam nebude páčit... myslím že ako skúsenost to bude dobré a verím že si z toho vytvorím stabiný príjem popri škole a po škole by som sa tomu chcel naplno venovat ak sa bude dat
1. nebudeš pracovať V ani PRE PG či OVB. dostaneš od nich know-how a licenciu, robíš na živnosťák.
2. každý finančný produkt má pri schvaľovaní vyčlenené určité percento, ktoré putuje človeku, ktorý uzatvorí danú zmluvu /velice zjednodušene povedané/. to znamená teta v banke, v poisťovni, poisťovák či finančný poradca. niekomu tie prachy idú. /znova - velice zjednodušene povedané/
3. nikto ťa nenúti nikoho odrbávať. odrbávajú dementi. a je jedno, odkiaľ majú licenciu. väčšinou to funguje takto - staráš a niekomu o financie dobre -> odporúča ťa ďalej -> máš ďalších klientov -> zarobíš si dlhodobo. odrbeš niekoho na pár zmluvách, aby si na tom nabral viac jednotiek -> bude o tebe rozprávať v zlom -> ťažko a ti budú hľadať noví klienti -> čoskoro prestaneš zarábať.
4. rozdiel medzi PG a OVB je jednoduchý. Partners založili ľudia, čo odišli z OVB, chceli mať svoju vlastnú sieť. ale narozdiel od OVB sú limitovaní a k mnohým produktom ani nemajú prístup.
5. áno, existujú dementi, ale sú to dementné indivíduá, nie celá spoločnosť.
6. nie, nie som ani OVBák, ani Partners ani nič, som spokojne zamestnaná, nerobím nikomu reklamu, akurát ma fascinuje, ako ľudia furt nechápu, o čom to má celé byť.
@wewo tak uvidím nebudem to odsudzovat dopredu ... podla mna treba skúsit všetko lebo nikdy človek nevie kedy motyka vystrelí a nájde prácu v ktorej bude dobrý a bude ho bavit
@grietusha presne tohoto by som sa chcel držat, radšej zarábat na začiatku menej a mat vela spokojných klientov ako sa za prve 2-3 mesiace nabalit a potom nic nezarobit. A čo sa týka PG a ich partnerov tak myslím že trz už spolupracujú skoro so všetkými vyznamnymi bankami aj poistovnami na Slovensku takže to je asi lepšie ako pred pár rokmi ked tolko partnerov nemali ( z poistovni spolupracuju s Axa, AEGON, Generali, Union, ING a Allianz a dalej ešte s Prvou stavebnou sporitelnou, VUB, mBank, SBERBANK, Slovenskou sporitelnou a UniCredit Bank, či spolupracuju aj s Tatrabankou a ČSOB to neviem )
@pravnik tak mne bolo povedane že klientov mi dohodia oni lebo fakt nemienim otravovat znamych. Jeden moj kamarat pracoval pre OVB a otravoval kazdeho a skoncilo to tak že sme mu nedvihali telefony a ja som si ho dal este pre istotu aj do Avira Backlistu aby sa mi nemohol dovolat a pevne verím že budem moct ludom ponukat iba to čo bude pre nich potrebné a pomože im.
@nahakudono a ešte by ma zaujímalo či nevieš ako je to s proviziami ked klient zmluvu zruší, lebo myslím že sa musia vracat ale neviem či celá provizia alebo iba čast
@patress112 si to predstavujem dosť prifarbene. Si fakt reálne myslis že ktokolvek ťa bude držať v práci keď nebudeš generovať zisk? Ta práca ma priamo v sebe zakomponované otravovanie ľudí, môžu ti hudiet popod nos čo len chcú ale tak to je. Plus aby si sa z toho uživil tak aj ty budeš chcieť zarábať keďže ako živnostník platíš odvody.
Ako skúsenosti to môžu byť fajn ale má to určite svoje nedostatky a myslim ze ak si študent euby rýchlo si nájdeš aj lepšiu prax popri štúdiu.
@willbebetter no ved uvidím, ja sa len skor bojim aby tam neboli take podvodne praktiky ako v OVB že čovek odtial odide, oni mu sfalšuju podpis a robia zmluvy v jeho mene aj ked už u nich nepracuje. Včera som o tom akurát kukal video :
Podľa mňa si veľmi naivný, ale veď uvidíš sám. Aj ja som bol. @grietusha OVB nemusíš robiť na živnostňák a áno, je to podvodná firma, To, že na 1000 ľudí tam pripadá 1 slušný, nič nemení na veci. Odporúčam pozrieť si @24 @willbebetter Vieš čo, to je nadlho, idem to s právnikom riešiť. V skratke: sám som si uzavrel investičné životné poistenie, ktoré bolo úplne nevýhodné. A teraz som ho zrušil, ale podľa svojich stanov nevracajú to, čo tam vložíš, keď to zrušíš predčasne a to sa mi neľúbi!
@patress112 bohuzial detaily neviem, ale pokial si na to veris a vies byt vyrecny nenechaj sa odradit, za skusenie nic nedas
len jedna rada: NEOJEBAVAJ LUDI a vzdy im pomahaj aj na ukor tvojej provizie, cim viac stastnych klientou tym budes mat viac roboty.... na to by nik nemal zabudat a vsetko bude OK
Áno mám "kamarátov " ktorý robili najprv OVB , potom Lyoness a teraz robia nejakú ponziho schému. Po Lyoness som ich fundoval ked nemali peniaze. Sú to taký dobráci , teda aspoň z môjho pohladu...
@patress112 S týchto čo si dal na výber, určite radšej OVB. A to že niekto vraví že tak klamú ľudí a chcú si iba zarobiť tak to je tak 1:1 sú tam aj normálny ľudia a sú tam aj dementi, ako aj v každej inej práci. Ja mám akú takú skúsenosť s OVB no nakoniec som sa rozhodol odmietnuť túto prácu (áno môže to byť aj práca a nie iba živnosť ako tu písali, aj keď tá je rozhodne lepšia). Že je tá práca založená na otravovaní ľudí je taktiež úplná blbosť, normálny poradca má nejakú databázu z povolením a odporúčaniami a chce im pomôcť a nie ich otravovať, takže to je zasa názor nejakého človeka čo naletel nejakému podvodníkovi a teraz hejtuje všetkých navôkol. Ku posledu že tam robia aj mladý ľudia, ja osobne nepovažujem za nevýhodu ale za šikovnosť, ale niekto asi radšej sedel doma na zadku a nechcelo sa mu pracovať. Tak isto si neviazaný akoukoľvek firmou a služby ponúkaš klientom bezplatne, vyplácaný si priamo firmou a nie peniazmi od ľudí Toľko k OVB... No ak ťa odrádza zlé meno firmy a možno pre mňa až príliš veľké portfólio produktov (to práve odradilo mňa), tak ja som zobral miesto v ČSOB - SP na v podstate rovnaké miesto, iba zastrešené inou spoločnosťou, predhladnejším portfóliom, a taktiež neobmedzenou možnosťou zárobku.. Staviame dobrý tím, tak ak chceš viac info skľudom napíš, možno bývame kúsok od seba a šlo by to
@antifunebracka nepotrebujem videá, z OVB poznám extrémne veľa ľudí, viem, ako pracujú, bavím sa s nimi o tom často a viem, ako sami odsudzujú tých, ktorí podvádzajú. na živnosťák je zvláštne, keď niekto nerobí, predpokladám, že vtedy si daného človeka zamestná niekto, kto má licenciu a má s ním nejakú úplne inú dohodu, ktorá so štruktúrami OVB nemá nič spoločné.
veľmi veľa závisí od toho, cez koho sa dostaneš do štruktúry a čo ti za know how odovzdá.
@grietusha Nuž, ak by si si pozrela video, zistila by si, že samotné najvyššie vedenie OVB v konkrétnom prípade všemožne zavádzalo a hádzalo polená pod nohy bývalému členovi. Čo to potom hovorí o celej firme? A keďže ľudia, ktorých OVB oklamalo, sa rátajú už na tisíce, tvoj argument je čistý "true scotsman fallacy".
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
1. Zavolali mi, že reagujú na môj inzerát "asi na profesii". Žiadny som nikam nedával, ale mal som asi 15 a bol som nadržaný, že ma niekto na niečo chce.
2a. Pohovor - chlapec asi o tri roky starší odo mňa si tam celý čas dačo čarbal a aj keď som bol asi najhorší uchádzač v akejkoľvek pozícii ever, tváril sa, že je to riadne super.
2b. Otázka "Aký si predstavujete plat?" Možno nie úplne od veci, ale až do tejto chvíle mi nikto nepovedal, čo vlastne bude náplňou mojej práce. Ale ok. Vraj či mi bude stačiť 200. Prečo nie.
3. Postúpil som do druhého kola. A ďalších asi 15 ľudí so mnou. Nikto netušil, čo sa deje, ale boli nadšení. Asi pol hodinu trvajúca prednáška o tom, aké nevýhodné finančné produkty ľudia majú a akí sme my, ich záchrancovia, užitoční. Tu vlastne prývkrát prišlo k odhaleniu pozície, o ktorú sa uchádzam(e). Finančný poradca či čo? Wat?
4. Školenie. S chlapíkom z prvého pohovoru. "Toto školenie je zadarmo, ale nie bezplatne," furt opakoval. Skladalo sa asi z 3 x A4 papierov, ktoré som si prečítal a podpísal. Niečo v zmysle, že mám chodiť čisto a pekne oblečený a mám mať uzavreté poltopánky. Nuž, ok.
A platba prebiehala vo forme: "Tu mi napíšte čo najviac kontaktov na ľudí vo vašom veku a z rovnakého okresu. Najmä na takých, čo by mohli byť vašimi spolupracovníkmi. " Lol, čo zas?
Conclusion: Už sa mi nikdy neozvali, zato volajú všetkým mojim známym. Aj mne občas, raz s ponukou práce, inokedy výhodnejšieho životného poistenia.
A ešte som zabudol - v rámci školenia bola involved aj moja mama, ktorá tam musela z neviemakých príčin prísť, a dostala ponuku na výhodnejšie úplne všetko. Ešte, že je voči takýmto kokotinám odolná. Go, mamma, go!
Tak, len mne to príde ako úplne prijebané?
(Plus raz som bol na rande s nejakým takýmto, čo sa tváril, že je mega bohatý a neviemčo. Ale za pizzu a štyri pirohy vo Flagship som musel platiť ja. Mno.)
praca je to dobra, pokial ti nejde len cisto o prachy tak aj slusne zarobis, nenarobis sa a mozes mnohym ludom pomoct, neni to len o ponukani uverou a poistiek.... ludia to nechapu, mnohy z ludi sa dostanu do tazkych financnych problemou a nevedia sa z toho dostat, ty by si im mohol pomoct v podstate nic ti neplatia mas to z proviizii od bank... a tak
a musis sa orientovat + sledovat novinky vo financnych produktoch, to ta ale oni vyskolia,
ja mam od PG daku poistku a myslim ze oni su dako dost viazany na urcite banky mozno sa mylim, OVB hladalo najlepsie ponuky zo vsetkych ...
PS: nemozes sa bat, musis byt vyrecny, vyhoda ak sa vies predat, zaciatky budu tazke ale ked sa dostanes do toho a ziskas dake kontakty tak vpohode robota, neskor mozes mat aj ludi pod sebou takze nemusis uz skoro nic robit... Sory za taky dlhy text
» www.dailymale.sk/articles/predaj...
2. každý finančný produkt má pri schvaľovaní vyčlenené určité percento, ktoré putuje človeku, ktorý uzatvorí danú zmluvu /velice zjednodušene povedané/. to znamená teta v banke, v poisťovni, poisťovák či finančný poradca. niekomu tie prachy idú. /znova - velice zjednodušene povedané/
3. nikto ťa nenúti nikoho odrbávať. odrbávajú dementi. a je jedno, odkiaľ majú licenciu. väčšinou to funguje takto - staráš a niekomu o financie dobre -> odporúča ťa ďalej -> máš ďalších klientov -> zarobíš si dlhodobo. odrbeš niekoho na pár zmluvách, aby si na tom nabral viac jednotiek -> bude o tebe rozprávať v zlom -> ťažko a ti budú hľadať noví klienti -> čoskoro prestaneš zarábať.
4. rozdiel medzi PG a OVB je jednoduchý. Partners založili ľudia, čo odišli z OVB, chceli mať svoju vlastnú sieť. ale narozdiel od OVB sú limitovaní a k mnohým produktom ani nemajú prístup.
5. áno, existujú dementi, ale sú to dementné indivíduá, nie celá spoločnosť.
6. nie, nie som ani OVBák, ani Partners ani nič, som spokojne zamestnaná, nerobím nikomu reklamu, akurát ma fascinuje, ako ľudia furt nechápu, o čom to má celé byť.
@antifunebracka čo sa stalo? Napíš ts, celkom ma to zaujíma z právneho pohľadu.
Ako skúsenosti to môžu byť fajn ale má to určite svoje nedostatky a myslim ze ak si študent euby rýchlo si nájdeš aj lepšiu prax popri štúdiu.
@grietusha OVB nemusíš robiť na živnostňák a áno, je to podvodná firma, To, že na 1000 ľudí tam pripadá 1 slušný, nič nemení na veci. Odporúčam pozrieť si @24
@willbebetter Vieš čo, to je nadlho, idem to s právnikom riešiť. V skratke: sám som si uzavrel investičné životné poistenie, ktoré bolo úplne nevýhodné. A teraz som ho zrušil, ale podľa svojich stanov nevracajú to, čo tam vložíš, keď to zrušíš predčasne a to sa mi neľúbi!
len jedna rada: NEOJEBAVAJ LUDI a vzdy im pomahaj aj na ukor tvojej provizie, cim viac stastnych klientou tym budes mat viac roboty.... na to by nik nemal zabudat a vsetko bude OK
veľmi veľa závisí od toho, cez koho sa dostaneš do štruktúry a čo ti za know how odovzdá.