Väčšina ľudí zo zahraničia hlavne nevie, že nejaké Slovensko vôbec existuje, takže hlavne kvôli tomu sem chodí málo ľudí
A ešte veľa ľudí uprednosťuje pred poznávacími pobytmi dovolenku pri mori, takže ked nemáme more, sme pre nich nazaujímavý.
Určite je tu pekná príroda, napríklad Vysoké Tatry, napríklad čo sa týka Bratislavy, nie je tam toho veľa zaujímavého, čo by tu turistov podržalo dlhšie, lebo je to na celosvetové pomery malé mesto. A preto si sem prídu napríklad pozrieť historické centrum Bratislavy, ale po tom ako ho uvidia idú hned preč, takže sa tu napríklad neubytujú, veľa toho nezjedia, takže hlavne kvôli tomu nemáme príjmy z turizmu a cestovnému ruchu sa u nás nedarí.
A takisto aj hory sú inde, takže často sa idú napríklad radšej lyžovať do Rakúska, lebo tam je tých "atrakcií" viac a viac o ňom aj vedia a naše hory ostanú zabudnuté.
Takže hlavný problém vidím v tom, že Slovensko je malé a ešte že mnohí o tom, že existuje ani nevedia.
myslim si ze Slovensko ma vela nedocenenych turistickych zaujimavosti a vseobecne prirodnych kras.. uz to len nejako spropagovat bez toho, aby to bolo predrazene ako napr Tatry.. poznam dost mladych ludi co tato tematika zaujima a dajme tomu ze aj mna trosku bavi cestovny ruch a take, tak snad to tu v buducnosti nejak zatraktivnime pre turistov, ktorych je ale kvoli financnej krize stale menej a menej..
a inak aj mne to pride trosicka prehnane, ale tak, to je v ramci kampane, ten nadpis
slovensko by sa mohlo spropagovať ako krajina nerestí...ako napr. holandsko...väčšina ľudí tam ide kvôli jednej veci a z vysoka sere na celú architektúru a podobné záležitosti...
tiež treba srať na celé tatry, viac ľudí by sme nalákali na Slovenský raj...kopce môžu vidieť v rakúsku ale slovenský raj je unikát...
ja si tiez myslim ze slovensko ma plno prirodnych kras okrem tatier, ako napr ten slovesnky raj, ale aj skanzem v Bribyline , plno jaskyn, a hlavne tie typicke stare domceky v niektorych dedinach, ale myslims i ze vsetky tieto atrakcie su nedostatocne prezentovane
Slovensko ma co ponuknut, je toho naozaj dost, lenze o niektorych veciach nevedia ani sami slovaci a nie este aby o nich vedeli nejaki potencialni zahranicni turisti. Vacsia propagacia, aj v ramci uzemia Slovenska by urcite nebola na skodu. Bol som prekvapeny, kolko turistov bolo napriklad vo Vlkolinci ked som tam toto leto bol - Same francuzske, britske, nemecke, rakuske a holandske auta a pozor... Minimum slovenskych. Jednoznacne za to moze reklama, ktoru dostava Vlkolinec tym ze patri do dedicstva UNESCO ktoreho zoznam sa da na internete najst v podstate v kazdom jazyku.
Koho ale chceme prilakat? Mladych ludi, ktori sa chcu bavit? Myslim ze ti pojdu ovela radsej do svetoznamych centier zabavy ako je Pariz, Londyn, Amsterdam alebo Praha. Tudy cesta nevede kym nemozme ponuknut aspon tolko co oni, ked uz nie viac. Na kopce ich tiez neprilakame, pretoze nase Tatry nemozu Alpam v ziadnom pripade konkurovat. Preto si myslim, ze tieto prirodne a historicke krasy Slovenska su zaujimavejsie pre zbohatnutych seniorov z Nemecka, Francuzska, Talianska,Rakuska a podobne, ktori uz maju svoje akcne casy za sebou a hladaju pokojny vylet s manzelkou/manzelom v krajinach kde podla nich zrovna opice zliezli zo stromov a zacali sa zdruzovat do kmenov, za co casto nemaju problem si priplatit, a preto by sa na nich aj oplatilo zamerat ( hovorim o "vidieckej" casti cestovneho ruchu, mesta by sa mali zamerat na mladych ale tu je bohuzial asi este viac prace ako s horskym turizmom ).
Dalsia vec je kvalita sluzieb, ktore su na Slovensku stale v hroznom stave ale casto za rovnaku cenu ako v turisticky rozvinutejsich krajinach kde su na tom sluzby podstatne lepsie.
Skor mam obcas pocit, ze je Slovensko pre turistov atraktivnejsie ako pre domacich.. v takych tatrach, ci uz nizkych alebo vysokch stretnete ovela menej slovakov ako napr. nemcov, cechov, poliakov... Takze si nemyslim ze by nebolo Slovensko vhodnym tercom pre turistov, ide vsak o to ze nevieme vyuzit potencial ktory mame... tak
ono by tu bolo veľa toho pekného, len my si to nevážime a potom to tak dopadá, ako dopadá.. tatry zhumplované, rieky znečistené.... jediné na čo MY dokážeme nalákať turistov je príroda... lenže to by tu museli byť aj patričné služby, pretože tie sú na katastrofálnej úrovni..a ..... keď si vybrať lyžovačku v Tatrách a v Alpách.. tak vyhrávajú Alpy....-ceny primerané k službám..
Ja keby som mala nejakému cudzincovi povedať niečo o krajine, že prečo sem prísť, určite by som povedala, že naša krajina je bohatá na hrady a zámky. Lebo to fakt je. Veď aký je krásny Bojnický zámok (pre mňa ako z rozpávkový) alebo Oravský hrad. K tomu patrí legendárna Čachtická pani, povedala by som svetoznáma.
Že na slovesnku je aj krásna príroda - Vysoké Tatry, Slovenský raj, okolie Banskej Štiavnice. A na Slovensku máme aj Piešťanske kúpele, Bardejovské kúpele, Turčianske Teplice. Že sú tu aj krásne mestá. Na južnom Slovensku preteká Dunaj a sú tu aj krásne vodopády, vo VT. Aže ak príde, nesmie vynechať bryndzové halušky a liptovské syry.
Zasadnu kvalitu SVK vidim v nasom doritilezectve cudzincom.... Jak sem pride Anglican vsetci sa idu usmevom potrhat.... pre mnoho zahranicnych navstevnikov je Slovensko idealna krajina hlavne pre Francuzov, Rakusanov a Britov pre ktorych su nase mesacne platy len vikendova zalezitost a v porovnani s cenami u nich je pre nich Slovensko dovolenkovy raj ....
Mozno, ze pre nejakeho Amika sme stale sovietskym satelitnym statom ale v ramci Europy nie sme az taki outsidery ako by si niekto myslel prave naopak sme dost vyhladavani....
Podla mna ziadne hory strediska ci priroda nie su pre nich tak zaujimave ako to ze im je tu proste po vsetkych strankach dobre a radi sa sem vracaju kazdy rok
Najväčší problém je to že nevieme ponuknúť európsku kvalitu za slovenské ceny. Mnohé turistické služby sú nesmierne predražené z cieľom nabaliť sa na sezónnych turistoch pritom sa do rozvoja neinvestuje takže turista príde raz a viac už nie pretože za tú cenu nedostane to čo napríklad v Poľsku. takže chýba kvalita a šírka poskytovaných služieb.
naša krajina určite má potenciál z hľadiska cestovného ruchu, no tento potenciál je stále strašne slabo využívaný, čiže z hľadiska atraktívnosti by som nás hodnotil veľmi vysoko...najviac by som vyzdvihol našu krásnu prírodu- Roháče, Malá/Veľká Fatra, Tatry, Slovenský raj...no sú tu aj kúpeľno-relaxačné miesta ideálne pre bohatých nemcov za zenitom...alebo jedinečnosti ako Herľany, Čičmany, Vlkolínec, ochtinská aragonitová jask., horná priehrada Čierneho Váhu je tiež super, prípadne naše krásne hrady a zámky- Bratislavský hrad, Oravský hrad, Spišský hrad..a to je len veľmi málo z toho všetkého krásneho, čo máme na slovensku,,,
@24 z tim uvodom si dovolim nesuhlasit. lebo ked boli pred casom ms v hokeji , tak co davali a rozpravali ludia v tv, tak tam boli ovela nanich milsiii a pohostinejsiii domaci ako na slovensku.
k teme-prve co uvydi zahranicni nastevnik po prekroceni hranic su rozbite cesty. ked pokracuje dalej prekvapia ho sede mesta a ulice, plno odpadkou. arogantne predavacki v obchodoch, arogantni mestky "kontrolori parkovneho" . ked ich neokradnu pri plateni v restike, iste im vykradnu auto na platenom parkovisku. o vreckaroch ani nehovoriac. a ked sa nebodaj budu chciet stazovat,"maju smolu" slovaci moc cudzim jazikom nerozpravaju. a ked aj hej tak z tak otrasnim prizvukom, ze neviete ci rozpravaju anglicki alebo turecki. samozrejme este treba turistou upozornit ze vecer z hotela netreba vychadzat von, lebo v noci su aj centra miest na slovensku malo bezpecne. cez den je to z bezpecnostou uz lepsie za predpokladu ked nenatrafia na skupinku nasich spoluobcanou alebo skupinku neofasistou( si hovoriacich aj "nacionalisti")
vysoke tatry a ostatna priroda to je kapitola sama o sebe. krasna priroda...vlastne ovela krajsia je v nemecku,svajciarsku atad. o sluzbach turistom ani nehovoriac.
takze otaska znie- naco bi sem turisti vobec chodili?! ....napada ma len lacne pivo a stetki.
ja osobne nemusim turistiku..vylety po nejakych horach, ku jazeram a pod...radsej nejake poriadne mesto, kde sa da nakupit, ten mestsky ruch a pod...takze keby som bola z inej krajiny, tak mi pride slovensko malo zaujimave
Slovensko neni ziadna extremne vynimocna krajina... Ale ma nieco v sebe - tak ako kazda ina krajina. Nemyslim si, ze sme majstri sveta, ale urcite sme medzi tymi krajsimi a lepsimi krajinami sveta.
Odporucam pozriet cele, mne pri prvom zhliadnuti sli zimomriavky po chrbte.
bol si niekedy v štátoch južnej európy?? Španielsko, Taliansko, Grécko? s odpadkami sme na tom rovnako, okradnú ťa rovnako...v UK ťa zbijú lebo máš na sebe dres pre nich zlého klubu...takže chlapče uvedom sa, že všade na svete to takto funguje, alebo si fakt myslíš, že za našimi hranicami smerom na západ je ten svet ideálny??
@tesfaye bol taliansko- odpadki som tam nevydel v takom velkom rozsahu ako na slovensku. o kradnutii ani nehovoriac-som kludne nechal bike pred obchodom a ked som sa vratil po hodine bol tam!! a to bol nezamknuty!!!!! ale jednu vec som tam vydel-papieriki z velkimi napismi v slovencine ze nemaju ludia kradnut!!! bol to premna sok, tak som radsej v tom obchode necekol ani n ceski/slovenski. ..na slovensku ta zbiju uz len zato ze sa im nepacia tvoje topanki,mikina,uces alebo cokolvek ine!!!! uvedom sa ty a tebe podobni ludia....na zapade nikto nieriesi co mas oblecene na sebe. je im jedno ci mas hoci aj hovno na hlave, je im to jedno, ignoruju to. ale slovensko je moc konzervativna a v istom zmysle aj zaostala krajina. ako nemyslim to v zlom, len konstatujem ten obrovskii rozdiel . hlavne v ludoch a ich mysleniii.
@nikeboy 95% takycho kriminalit, ze okradanie zahradok, byciklov atd. maju na svedomi cigani... V zapadnej Europe ciganov nemaju, takze asi v tom je ten rozdiel...
Slovensko je veľmi pekná krajina a hlavne veľmi rozmanitá, západ - stred - východ všade iná krajina typická niečím iným a všade nájdete pekné miesta.. Ďaľšie lákadlo sú ceny, a tiež my ako ľudia (Slováci sú stále vo svete ospevovaní svojou priateľskosťou a dobrosrdečnosťou) ďalej sme "srdcom" Európy, tiež nemenšie lákadlo.. A máme sa čím pochváliť, pamiatok, zrúcanín, či už národných parkov máme celkom dosť na to aká sme malá krajina
Samozrejme negatívne stránky a realitu spomínať nebudem s tým sa stretneme všade.. ale z pohľadu cudzinca sme pomerne lákavá krajina si myslím..
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
40 komentov
A ešte veľa ľudí uprednosťuje pred poznávacími pobytmi dovolenku pri mori, takže ked nemáme more, sme pre nich nazaujímavý.
Určite je tu pekná príroda, napríklad Vysoké Tatry, napríklad čo sa týka Bratislavy, nie je tam toho veľa zaujímavého, čo by tu turistov podržalo dlhšie, lebo je to na celosvetové pomery malé mesto. A preto si sem prídu napríklad pozrieť historické centrum Bratislavy, ale po tom ako ho uvidia idú hned preč, takže sa tu napríklad neubytujú, veľa toho nezjedia, takže hlavne kvôli tomu nemáme príjmy z turizmu a cestovnému ruchu sa u nás nedarí.
A takisto aj hory sú inde, takže často sa idú napríklad radšej lyžovať do Rakúska, lebo tam je tých "atrakcií" viac a viac o ňom aj vedia a naše hory ostanú zabudnuté.
Takže hlavný problém vidím v tom, že Slovensko je malé a ešte že mnohí o tom, že existuje ani nevedia.
a inak aj mne to pride trosicka prehnane, ale tak, to je v ramci kampane, ten nadpis
tiež treba srať na celé tatry, viac ľudí by sme nalákali na Slovenský raj...kopce môžu vidieť v rakúsku ale slovenský raj je unikát...
Koho ale chceme prilakat? Mladych ludi, ktori sa chcu bavit? Myslim ze ti pojdu ovela radsej do svetoznamych centier zabavy ako je Pariz, Londyn, Amsterdam alebo Praha. Tudy cesta nevede kym nemozme ponuknut aspon tolko co oni, ked uz nie viac. Na kopce ich tiez neprilakame, pretoze nase Tatry nemozu Alpam v ziadnom pripade konkurovat. Preto si myslim, ze tieto prirodne a historicke krasy Slovenska su zaujimavejsie pre zbohatnutych seniorov z Nemecka, Francuzska, Talianska,Rakuska a podobne, ktori uz maju svoje akcne casy za sebou a hladaju pokojny vylet s manzelkou/manzelom v krajinach kde podla nich zrovna opice zliezli zo stromov a zacali sa zdruzovat do kmenov, za co casto nemaju problem si priplatit, a preto by sa na nich aj oplatilo zamerat ( hovorim o "vidieckej" casti cestovneho ruchu, mesta by sa mali zamerat na mladych ale tu je bohuzial asi este viac prace ako s horskym turizmom ).
Dalsia vec je kvalita sluzieb, ktore su na Slovensku stale v hroznom stave ale casto za rovnaku cenu ako v turisticky rozvinutejsich krajinach kde su na tom sluzby podstatne lepsie.
Tolko moj sloh, takze, aka bola otazka?
» reality.etrend.sk/realitny-biznis...
Ak sa od toho neodstúpi, malo by sa tu zbiehať o dosť viac európanov. A keď už tu budú určite to aj posilní cestovný ruh v iných kútoch Slovenska
Je zaujímavé čítať si tie komenty pod tým Jeden američan si myslí že je to vtip, druhý že to je trailer na nejaký fantasy film
Úžas
Mozno, ze pre nejakeho Amika sme stale sovietskym satelitnym statom ale v ramci Europy nie sme az taki outsidery ako by si niekto myslel prave naopak sme dost vyhladavani....
Podla mna ziadne hory strediska ci priroda nie su pre nich tak zaujimave ako to ze im je tu proste po vsetkych strankach dobre a radi sa sem vracaju kazdy rok
skuste si tu aspon trosku poklikat a nieco precitat
k teme-prve co uvydi zahranicni nastevnik po prekroceni hranic su rozbite cesty. ked pokracuje dalej prekvapia ho sede mesta a ulice, plno odpadkou. arogantne predavacki v obchodoch, arogantni mestky "kontrolori parkovneho" . ked ich neokradnu pri plateni v restike, iste im vykradnu auto na platenom parkovisku. o vreckaroch ani nehovoriac. a ked sa nebodaj budu chciet stazovat,"maju smolu" slovaci moc cudzim jazikom nerozpravaju. a ked aj hej tak z tak otrasnim prizvukom, ze neviete ci rozpravaju anglicki alebo turecki. samozrejme este treba turistou upozornit ze vecer z hotela netreba vychadzat von, lebo v noci su aj centra miest na slovensku malo bezpecne. cez den je to z bezpecnostou uz lepsie za predpokladu ked nenatrafia na skupinku nasich spoluobcanou alebo skupinku neofasistou( si hovoriacich aj "nacionalisti")
vysoke tatry a ostatna priroda to je kapitola sama o sebe. krasna priroda...vlastne ovela krajsia je v nemecku,svajciarsku atad. o sluzbach turistom ani nehovoriac.
takze otaska znie- naco bi sem turisti vobec chodili?! ....napada ma len lacne pivo a stetki.
Odporucam pozriet cele, mne pri prvom zhliadnuti sli zimomriavky po chrbte.
bol si niekedy v štátoch južnej európy?? Španielsko, Taliansko, Grécko? s odpadkami sme na tom rovnako, okradnú ťa rovnako...v UK ťa zbijú lebo máš na sebe dres pre nich zlého klubu...takže chlapče uvedom sa, že všade na svete to takto funguje, alebo si fakt myslíš, že za našimi hranicami smerom na západ je ten svet ideálny??
Samozrejme negatívne stránky a realitu spomínať nebudem s tým sa stretneme všade.. ale z pohľadu cudzinca sme pomerne lákavá krajina si myslím..