Neviem no je možné, že si zle pamätám, ale viem, že sú nejaké kombinácie spojok, pri ktorých môžeš ale nemusíš písať čiarku :ehm:
Každopádne pokiaľ sa tam v tom céčku má písať čiarka, potom správna možnosť nie je
mne D nepride spravne, ja som sice teoriu gramatiky nikdy neovladal, pisem ciarky tak nejak intuitivne, ale "janko" mi tam pripada ako pristavok, a preto by mal byt oddeleny ciarkami.
@trtken tiez ma to napadlo, ale vacsi zmysel mi davalo, ze podmet je zamlcany a janko je pristavok...ale nehadam sa, vravim, teoriu som nikdy neovladal.
@dannyd14 pockaj, no schvalne, zaujalo ma to...googlil som a vychadza mi z toho, ze: ach, preco si (ty - zamlcany podmet), janko (rozvija podmet, poukazuje, ze myslim konkretne janka), zbledol ako stena?
@hellium Asi máš pravdu. Ja som čiarky vždy vnímal skorej z estetického hľadiska a hádzal som ich do viet podľa toho jak to vyzerá "krajšie". A veta s "ohraničeným Jankom" sa mi zdala až príliš "prečiarkovaná". Whatever, našťastie mám maturitu už za sebou.
boze ludia vy, by ste bud mali maturitu vratit, alebo sa jej bat, ked si myslite, ze D je spravne ako moze byt dnesna mladez tak neskutocne T U P A
"janko" je v tomto pripade oslovenie, ktore sa VZDY vyclenuje ciarkami.
z toho vyplyva, ze spravna mozost nie je ziadna 8)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
39 komentov
Poprosím si niečo takéto na maturite na budúci rok :3 Som celý nažhavený
Každopádne pokiaľ sa tam v tom céčku má písať čiarka, potom správna možnosť nie je
Janko nie je žiadny prístavok, ale podmet.
"janko" je v tomto pripade oslovenie, ktore sa VZDY vyclenuje ciarkami.
z toho vyplyva, ze spravna mozost nie je ziadna 8)
(Sprostá automatická úprava na mobile )
a pri ani-ani, aj-aj a podobnych spojkach sa ciarky nepisu
a B je spravne? nie je nahodou prilis preciarkovane?