Chodíte niekto na túto vysokú školu ? ak hej pls hodte koment ako to tam funguje a či sa tam vobec oplati isť ? a ako je to s uplatnenim ? vopred dakujem a z čoho mi treba maturovať aby som sa tam dostal z gympľa a ake predmety by sa mi tam najvi
@adusiiik ale čo kukam tak aj tie agrobiotechnológie a agropotravinárstvo su celkom v pohode a treba tam chemiu a biologiu len či najdem potom aj uplatnenie niekte z toho
@cmelo4772 tak biola chemia, to u mna nehrozi Tak je tam dost takych odborov, ze studujes ani poriadne nevies co, nieto este otazka uplatnenia. Ja co som pocula od ludi, ktori tam chodia, tak SPU je fajn, co sa tyka FEM a europskych studii. Ja si asi dam ten manazment, lebo nechcem sa hlasit cisto len na UKF, skusim aj hento.
@cmelo4772 áno, my agropotravinári sme úplne v pohode... teda ja už technológ potravín, ale tam je to dosť ťažké, strašne veľa chémia a skúšky tam nie sú lážo-plážo (jedine ak tak femkárske predmety)
@adusiiik nie, ani FBP ani FAPZ nemajú jazyk povinný (aspoň doteraz to tak bolo)
@ohavnost Takže ty si vyštudoval agropotravinárstvo ? a čo si musel ovladať hlavne ? Pls hod info ako to tam funguje či je tam jazyk ťažky naprikald anglicky a tak lebo rozmyšľam nad tym ale neviem ani poriadne čo to obnaša taky odbor
@cmelo4772 hlavná je chémia, každý semester je nejaká, potom nejaké základné veci ohladne rastlín - fyziológia rastlín, integrovaná rastlinná výroba a ohľadne živočíchov - morfológia stavovcov, fyziológia živočíchov, integrovaná živočíšna výroba + nejaké veci ohľadne zložiek potravín a také veci ako informatika, matika, manažment, biofyzika (to okrajovo)
@cmelo4772 hej...hlavne je tam chémia, každý semester je nejaká chémia, potom veci ohľadne rastlín (fyziológia, integrovaná rastlinná výroba) a živočíchov (fyziológia, morfológia stavovcov, integrovaná živočíšna výroba), genetika, biofyzika a také okrajové ako matika, informatika, manažment...
neviem ako je to s jazykmi, jazyk som ja nemala...
polnohospodarstvo malo uplatnenie tak pred 20 rokmi teraz uz nie mozno ked pani v onom parlamente sa uvedomia a zistia ze by sme nemuseli tolko potravin dovazat a ze u nas by sa to celkom v pohode dalo pestovat mozno potom otazka znie načo slovensko potrebuje dovazat zemiaky krista!!
ja chodim na FAPZ, na manazment zivocisne vyroby, som tretiacka a urcite viem, ze dalsi dva roky idem na iny odbor. pravdepodobne na geneticke technologie a agrobiologii.
inak by som povedala, ze nech an MZV idu ludia co ich to bavi, inak je to dost utrepenie, ja som toho tiez dokazom, ale postupne sa da aj na to zvyknut. ak sa chcete uplatnit v danom odbore, tak myslim, ze velmi velku sancu nemate. ale ja nikoho neodhovaram, je to na vas pre aku ysku sa rozhodnete.
ja osobne som skončila na FAPZ na všeobecnom poľnohospodárstve, inde ma totiž asi nechceli ale poviem úprimne že už sa neviem dočkať kedy si podám dalšiu prihlášku a vypadnem odtiaľ. neskutočne vysoké nároky na nás majú, učíme sa úplne sprostosti, ako napríklad pred zápočtovým sme sa mali za týžden naučiť 100 rastlín aj s latinskými názvami a neviem čím všetkým, a predmety (Botanika, Morfológia, Pedológia a Ochrana a tvorba ŽP) mi aj tak v živote na nič nebudú :/ všetci čo poznám si tú školu dali len ako poslednú možnú možnosť, keby ich niekde inde nezobrali... a ja takisto... ale tak možno ťa to baví takže potom neni o čom ... aj keď podľa mna má tá škola celkovo nízku úroveň a majú tam vo všetkom totálny bordel !
ahoj, never všetkému čo sa hovorí ľudia z MRV nie sú divný (aspoň mi to ešte nikto nepovedal). Jedine čo je fakt divné je katedra rastlinnej výroby ...tam sa ťažko robia skúšky ale inak sa to dá zvládnuť .
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
26 komentov
2. dostaneš milión protichodných info, škoda sa pýtať
3. ja som počula celkom dobré hodnotenia
4. priprav sa na osočovanie typu "hnojarina" a pod.
5. čo vlastne chceš robiť?
lebo je to úplne niečo iné, keď chceš ísť na FEM a keby si chcel ísť napríklad na FBP
všeobecné poľnohospodárstvo je kravina, MRV... no coment, rastlinkári sú divní, MŽV sa ešte dá...
@adusiiik nie, ani FBP ani FAPZ nemajú jazyk povinný (aspoň doteraz to tak bolo)
ja som jazyk nemala, tak neviem
@adusiiik na FAPZ alebo FBP?
neviem ako je to s jazykmi, jazyk som ja nemala...
@adusiiik na FAPZ alebo FBP?
(všimla si si, ako ma tu odignorovali? moje 5bodové rady nikoho nezaujímajú )
páči sa mi to.. milujem prehľadné rady a päť bodov je tak akurát
kašli na nich! nevedia o akú radkyňu prichádzajú...budeš len a len moja (koľká nesebeckosť, že?
inak by som povedala, ze nech an MZV idu ludia co ich to bavi, inak je to dost utrepenie, ja som toho tiez dokazom, ale postupne sa da aj na to zvyknut. ak sa chcete uplatnit v danom odbore, tak myslim, ze velmi velku sancu nemate. ale ja nikoho neodhovaram, je to na vas pre aku ysku sa rozhodnete.
ahoj, never všetkému čo sa hovorí ľudia z MRV nie sú divný (aspoň mi to ešte nikto nepovedal). Jedine čo je fakt divné je katedra rastlinnej výroby ...tam sa ťažko robia skúšky ale inak sa to dá zvládnuť .