Možno sa tu nájde niekto, kto má skúsenosti so zahraničnými vš. Brata prijali na UK, FMFI, Matematiku a tiež aj do Dánska na Automation Engineering. Čo by ste mu/sebe poradili? Je lepšie ísť do zahraničia, alebo zostať tu na slovenskej kvalitnej vš?
A tu je aka kvalitna vs? Uz len v porovnani s ceskom aky je to rozdiel, staci len ich internetove stranky porovnat na tych slovenskych sa ani svaty peter nevyzna.. to nehovorim o mnohych profesoroch co nenechaju prejst. Ak mas moznost urcite mimo sk
@filfedro tu nie je nad čím premýšľať.... kamarat studoval AE na univerzite UCN v Aalborgu a potom prestupil na design na KEA - Københavns Erhvervsakademi, ale jednoznačne Dánsko
@4 strasne sa mi paci, ked v takychto temach radia ludia, ktori sami este nedokoncili strednu skolu, dpc
Brat by mal zvazit vsetky pre a proti a rozhodnut sa podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Zahranicie da cloveku do zivota isto ovela, ovela viac, ale musi vziat do uvahy aj to, ze nie kazdy dobre zvlada odlucenie od rodiny a dansko je velmi financne narocne
Dánsko. Nech nespraví chybu ako ja, že tu ostal. Takto... naše školy v podstate nepoznajú nikde okrem CR/SR. Vlastne tu ťa nenaučia riešiť praktické problémy. Na západe študujú ľudia na vedúce pozície automobiliek. My sme tá lacná pracovná sila tých automobiliek. Krutá realita, ale je pravdou. TAkže ak tu neche po 5 rokoch zistiť, že mu tá škola 3 roky z 5 nemá absolútne čo ponúknuť ( lebo veľa je toho totálne zbytočného) tak nech ide preč a nepočúva nikoho s postkomunistickým zmýšľaním. A tie srajdy typu ako si nájde uplatnenie po škole a dobré platy atď... nie je to pravda je to jedna veľká lož a nikoho nebude zaujímať keď to doštuduje, lebo ich bude XY spolu s ním a z toho to X bude mat otecka mamu brata strýka vo fachu a istý job .
Hej, osobne mu radím tiež to dánsko a je to práve ako spomína @salora na UCN v Aalborgu Automation Engineering odbor. Ale práve UK, FMFI, Matematika - kde študujem aj ja v podstate asi najlepšia fakulta na slovensku, čiže tiež stojí za zváženie. Ale myslím si osobne, že osobnostne a tak celkovo ho môže to zahraničie oveľa viac posunúť ako tu ktorákoľvek vysoká škola.
@filfedro presne tak... ked su dnes taketo moznosti, treba ich vyuzit a nevahat, moj otec mal len dve moznosti - bud Slovensko alebo Lomonosova univerzita v Moskve... este tu zaznela aj otazka penazi... jasne, Dansko je drahe ale da sa to zvladnut, dokonca aj bez pomoci rodicov. Ja velmi obdivujem toho kamosa, ma len mamu a dve mladsie resp. male sestry, takze ta mu financne pomahat nemoze ale zvlada to, robil uz vselijake prace, naposledy predaval v pred. Boss a v Disney shope
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
Ak chce pracovať v priemysle - Dánsko
Samozrejme dá sa to aj opačne, ale takto je to jednoduchšie
A určite je lepšie ísť do zahraničia
Brat by mal zvazit vsetky pre a proti a rozhodnut sa podla svojho najlepsieho vedomia a svedomia. Zahranicie da cloveku do zivota isto ovela, ovela viac, ale musi vziat do uvahy aj to, ze nie kazdy dobre zvlada odlucenie od rodiny a dansko je velmi financne narocne