Slovensky ISIC v cesku alebo preukaz na zlavu zo ZSR
Ahojte. Idem do Česka a mám slovenský ISIC a taktiež mám aj tú fialovú kartičku s fotkou na zľavu, že som študent. Počula som však, že vraj ani jedno z tohto neplatí na zľavu na vlak v česku. čo je z toho pravdy? idem z bratislavy do prahy a potom spat. b
@kajaa napríklad ja keď som išla vlakom z Brna do BA, vypýtala som si študentský pri okienku, ukázala som ISIC a teta nehovorila nič, takže neviem či mi to vôbec zobrala alebo nie
@kajaa no kartičku českých dráh, ktorá sa vybavuje rovnako, ako sa vybavuje tá na ŽSR. ani ja nemám zľavu na slovenské železnice, pretože mám ISIC z českej univerzity a nemám tam aktivovanú tú dementnosť zo ŽSR. jednoducho dráham nestačí ukázať, že si študent milión kartičkami, ktoré to dokazujú (a to ani ŽSR nestačí), kým nemáš ich vlastnú kartičku, ktorá to povie.
@matusha ženskej pri okienku je jedno, či máš na lístok nárok alebo nie. ale sprievodca má potom zábavu
Nám hovoril že ISIC je medzinárodná karta študenta a že platí aj v ostatných krajinách. A myslím že by mala platiť aj v ČR.Predsa si kupim študenstký lístok a já iba preukážem ISIC kartou že som študent a že mám nárok na študentský lístok
@fleabass áno, ISIC je medzinárodný preukaz študenta, to však neznamená, že ho automaticky akceptujú všetky spoločnosti. České dráhy ho proste neakceptujú.
@grietusha lenze ak sa to vybavuje tak isto ako ta slovenska karticka, tak najprv treba ist po formular, dat potvrdit skole, doniest fotku, tam mi to vybavia a konecne mozem slapat. ja to potrebujem len na tento jeden vylet, takze ak by to bolo zadarmo a dalo by sa to vytlacit z internetu a dat potvrdit v skole a tam by som prisla rovno k okienku s celou potvrdenou ziadostou a fotkou a by mi to tam na pockanie urobili, mohla by som teda ist z prahy do ba uz na polovicny listok?
@fleabass presne ako hovorí @grietusha , to, že je ISIC medzinárodný, neznamená, že ti ho uznajú v každej jednej európskej železnčnej spoločnosti. Čo som zažila ja, ISIC mi v zahraničí pomohol jedine pri zľavách, resp. pri neplatení vstupného do všakovakých pamiatok a tak
@kajaa ja skôr myslím (iba myslím,nie som si absolútne istá), že keď ti české drahy majú vydať ten poukaz, mala by si byť asi študentkou nejakej českej školy, nie? Pochybujem napríklad, že by tú fialovú kartičku ŽSR vydalo nejakému Čechovi, ktorý ide na výlet na Slovensko. Veď tu majú problém s tým, že to nechcú dávať maturantom na leto po maturite
@kajaa ak sa ti chce šaškovať kvôli tomu, tak to skús, ja neviem. prečo nejdeš Študentom? ten má zastávku iba v Brne a potom až na Florenci v Prahe, kúpiš si lístok na ISIC a máš to.
@matusha nemyslím, že by mala byť študentom českej školy, ale jednoznačne by mala mať českú adresu. tiež nie som študentom slov. školy a mám nárok na zľavy na ŽSR, len sa mi nechce vybavovať kartičky
@grietusha no ja som nemyslela presne to, že tam musí chodiť na školu, ale že by s tou ČR mala mať aspoň niečo spoločné. Preto som tam potom ďalej napísala to o výlete (v spojitosti so ŽSR)
Cestoval som z BA do Prahy, pýtal som sa teda, na aké zľavy mám nárok, a "milá" teta mi povedala, že ma najlacnejšie vyjde celý lístok... bol to ten moderný vlak, pendolíno, povinne miestenkový, lebo ževraj, ak by som si kúpil študentský lístok, musel by som zaplatiť drahú miestenku... Inak vlak to bol síce moderný, ale hrozne nepohodlný.
Keď som išiel z Prahy do Bratislavy, tak som sa taktiež pýtal na zľavy. Ukázal som tete kartičku, síce na ňu pozerala, akoby niečo také videla prvýkrat v živote, no bola milá, poradila sa aj s ostatnými tetami a zľavu som dostal.
@matusha Chcel som im len napísať a opýtať sa ako to vlastne je.
A sám som si to išie lteda prečítať na ISIC stránku a hej vlastníci ISIC maju 40 000 zliav či kolko na SK a v Zahraničí dalšiu kopu a SÚ považovaný za študentov s denným študiom v zahraničí ALE ! ISIC preukaz na 50% zlavu na želežničnu dopravu platí IBA na Slovensku.
@grietusha ja zľavu na slovenských mám, normálne som vyplnila žiadanku o preukážku, dala som to potvrdiť v škole a oni mi to zadarmo spravili do ďalšieho dňa.. tú fialovú papierovú..
@h8u no ale si slovenka studujuca v cesku co taky slovak studujuci na slovensku co chce karticku na ceske drahy? tomu to asi nedaju ako sme vyssie rozoberali
pri kúpe celého SPIATOCNEHO lístku do prahy máš zľavu a nepotrebuješ ani žiaden preukaz. dokonca bola k takto zakúpenému lístku miestenka do slovenskej strely zdarma. neviem, ako to je teraz po zmene grafikonu a presune pendolína na trasu praha-ostrava.
@kajaa najlacnejšie ťa vyjde asi fakt ten student agency, fialová slovenská kartička v česku, samozrejme, neplatí, platí tam taká oranžová, ktorá platí na busy aj na vlaky, stačí tam potvrdenie školy akurát keď som to mala všetko vypísané a potvrdené tak mi pani povedala, že tú kartičku nemôžem mať pretože aj keď v Česku študujem tak to platí len pre ľudí, ktorí majú trvalý pobyt v ČR, ak chceš zľavu na vlak tak asi jedine IN25 karta, ktorá sa ale vybavuje cca mesiac, máš tam zľavu 25% ale nie je to nič študentské, je to len zákaznícka karta, za ktorú som platila 330 Kč a platí mi tri roky čo sa tebe ale neoplatí ak necestuješ pravidelne a čo sa týka ISICu tak to mi pani povedala, že si môžem zvoliť či chcem zľavu na české alebo slovenské železnice ale môžem si vybrať len jedny a to si ani nie som istá či isic vôbec na českých berú...takže asi tak nejak
Fialový študentský preukaz platí iba v rámci Slovenska. Čiže sa dá ušetriť pár euráčov tak, že si kúpiš študent Blava - Kúty a z Kútov do Prahy celý. A v prípade, že Vás ide viac je lístok o to lacnejší, čím viac Vás ide. Ohľadom ISIC skús napísať mail na info@slovakrail.sk alebo zavolať na 18 188 (ak dobre viem, tak za hovor sa platí).
A taká drobnosť. ŽSR (Železnice slovenskej republiky) sú iba správcom infraštruktúry (majú na starosti koľajnice, trolej, stanice a tak). Vlaky osobnej prepravy (rýchliky, IC, EC, Os a pod) má na starosti ZSSK (Železničná spoločnosť Slovensko).
No a keď je to tak, ako u nás, podmienkou vydania preukazu je štúdium na českej škole.
Ako som vravel, najlepšie je, aby vás išlo čo najviac (na jeden lístok). Existuje totiž niekoľko zľiav, pri ceste do ČR a v prípade použitia vlakov EC sa dáva zľava CityStar. » www.slovakrail.sk/index.php?id=ce...
@mathulo tak vies, ja tam idem iba s priatelom, ja som studentka a on nie. tak som chcela, aby aspon o trosku ma to vyslo lacnejsie, kedze to ma byt narodeninovy darcek, takze jemu musim platit cely listok. a on ma na vlak kartu euro
...na vlak kartu euro26 a jemu ta karta plati podla stranky slovakrail aj na trasu ba-praha. cize on by zlavu mal aj ked nie 50% a keby mne uznali tiez zlavu studentsku, tak som myslela, ze by nas to vyslo lacnejsie. ale zrejme aj napriek tomu, ze budem musiet zaplatit na bus jemu cely a mne studentsky, tak nas to asi busom vyjde lacnejsie...
@sandy114 Slovák si v Česku nemá šancu vybaviť niečo ako náš fialový preukaz pretože to dávajú len ľuďom, čo majú trvalé bydlisko v Česku, my si v Česku môžme vybaviť len kadejaké kartičky, za ktoré si zaplatíme ale myslím, že až 50% zľavu nedostaneme (za predpokladu, že si nekúpime preukaz za nejaké dve tisícky Kč) a ISIC ako taký uznáva len málo dopravcov
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
36 komentov
@matusha ženskej pri okienku je jedno, či máš na lístok nárok alebo nie. ale sprievodca má potom zábavu
Cestoval som z BA do Prahy, pýtal som sa teda, na aké zľavy mám nárok, a "milá" teta mi povedala, že ma najlacnejšie vyjde celý lístok... bol to ten moderný vlak, pendolíno, povinne miestenkový, lebo ževraj, ak by som si kúpil študentský lístok, musel by som zaplatiť drahú miestenku... Inak vlak to bol síce moderný, ale hrozne nepohodlný.
Keď som išiel z Prahy do Bratislavy, tak som sa taktiež pýtal na zľavy. Ukázal som tete kartičku, síce na ňu pozerala, akoby niečo také videla prvýkrat v živote, no bola milá, poradila sa aj s ostatnými tetami a zľavu som dostal.
A sám som si to išie lteda prečítať na ISIC stránku a hej vlastníci ISIC maju 40 000 zliav či kolko na SK a v Zahraničí dalšiu kopu a SÚ považovaný za študentov s denným študiom v zahraničí ALE ! ISIC preukaz na 50% zlavu na želežničnu dopravu platí IBA na Slovensku.
cez student agency bratislava-praha spiatočný na isic 20,40€ a ešte si aj kávičku "zadarmo" môžeš dať
Fialový študentský preukaz platí iba v rámci Slovenska. Čiže sa dá ušetriť pár euráčov tak, že si kúpiš študent Blava - Kúty a z Kútov do Prahy celý. A v prípade, že Vás ide viac je lístok o to lacnejší, čím viac Vás ide. Ohľadom ISIC skús napísať mail na info@slovakrail.sk alebo zavolať na 18 188 (ak dobre viem, tak za hovor sa platí).
A taká drobnosť. ŽSR (Železnice slovenskej republiky) sú iba správcom infraštruktúry (majú na starosti koľajnice, trolej, stanice a tak). Vlaky osobnej prepravy (rýchliky, IC, EC, Os a pod) má na starosti ZSSK (Železničná spoločnosť Slovensko).
Ako som vravel, najlepšie je, aby vás išlo čo najviac (na jeden lístok). Existuje totiž niekoľko zľiav, pri ceste do ČR a v prípade použitia vlakov EC sa dáva zľava CityStar. » www.slovakrail.sk/index.php?id=ce...
Existuje ešte jedna možnosť, a to SparDay » www.slovakrail.sk/?id=729...
...na vlak kartu euro26 a jemu ta karta plati podla stranky slovakrail aj na trasu ba-praha. cize on by zlavu mal aj ked nie 50% a keby mne uznali tiez zlavu studentsku, tak som myslela, ze by nas to vyslo lacnejsie. ale zrejme aj napriek tomu, ze budem musiet zaplatit na bus jemu cely a mne studentsky, tak nas to asi busom vyjde lacnejsie...