Akurát som komentoval diskusiu s odstraňovaním ľudí na FB tak ma napadla ešte táto: všimli ste si ako ľudom záleží na smejkoch? Proste stačí že ich chvíľu nedávate a už sa vás ľudia pýtajú čo vám je a že ste akýsi smutný.
ale tak, ono je to o tom, že keď som zvyknutá, že dakto ich používa a zrazu ich nedá, tak to proste pôsobí, že sa asi dačo stalo/nie je dotyčnému dobre/podobne
ak ich nikdy nepoužíva, tak sa nad tým ani nepozastavím
jéj, ty používaš slovenský ekvivalent k smajlíkom, k slovu, kt. i taký odporca poangličťovania ako ja používa, máš za to veĺké nevýznamné plus, kt. ti zmaže to veĺké nevýznamné mínus za napadlo ma/mi
Aj mne na nich záleží. Často vyjadrujú viac, ako ten text, práve smajle podľa mňa nesú tú emóciu.
Uvediem príklad, reálny.
Spýtal som sa dva krát niekoho že ako bolo (o dve rôzne akcie išlo) a napísal:
1) Fakt super
2) Fakt super
Je v tom rozdiel, nie?
Neviem, ja ich tiež dosť používam a som rád keď to aj ten druhý používa. Keď ich niekto vôbec nepoužíva, tak to vidím, ale ak niekto vždy používa a raz nie, tak dosť krát som tak správne vycítil, že sa niečo deje.
je to normálne, lebo si vezmi, emotikoni (nech má @majo pokoj na duši) slúžia na to, na čo v normálnom rozhovore slúži mimika či gestika, veď keď rozprávaš tiež sa pri tom netváriš bezvýrazne, buď sa usmeješ, zasmeješ, mračíš či podobné výrazy...a presne na to sú emotikoni...a ak ich nepoužívaš, dotyčný si v hlave predstaví ako to hovoríš s ľadovým výrazom a to vyjadruje, že sa niečo stalo...takže sa nečuduj a buď ľuďom vysvetli že si lenivé hovado, ktorému sa ťažia dva ťuky aby sa usmial, alebo nebuď lenivé hovado
hej, je to najmä o zvyku...keď sme raz na niečo zvyknutí ( a netýka sa to len smajlíkov) a zrazu to nemáme, tak nám to príde divné...niektorí si to nevšimnú, no iní sú na to dosť senzibilní a snažia sa vypátrať, prečo tomu tak je....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
22 komentov
ak ich nikdy nepoužíva, tak sa nad tým ani nepozastavím
jéj, ty používaš slovenský ekvivalent k smajlíkom, k slovu, kt. i taký odporca poangličťovania ako ja používa, máš za to veĺké nevýznamné plus, kt. ti zmaže to veĺké nevýznamné mínus za napadlo ma/mi
Uvediem príklad, reálny.
Spýtal som sa dva krát niekoho že ako bolo (o dve rôzne akcie išlo) a napísal:
1) Fakt super
2) Fakt super
Je v tom rozdiel, nie?
Neviem, ja ich tiež dosť používam a som rád keď to aj ten druhý používa. Keď ich niekto vôbec nepoužíva, tak to vidím, ale ak niekto vždy používa a raz nie, tak dosť krát som tak správne vycítil, že sa niečo deje.
A za svoj odpor k angličtine máš u mňa vysoko bezvýznamné mínus, lebo niektoré slová proste v našej ľubozvučnej reči znejú na piču.
@antifunebracka veď sa nebavííme o tom či rozumieme alebo nie