Viem, asi si poviete, že čo je toto za hlúpa otázka (aj ja sama sa tomu divím, ale jednoducho ma to zaujíma). Dnes som totiž išla do mesta a okolo mňa išli 2 rómske obyvateľky a keď prechádzali okolo mňa tak sa mi zdalo, že povedali fuj Ráno som sa spr
tak raz som sa ocitla v nestastnej situacii s medzi nie zrovna vonavymi ludmi a tato situacia trvala niekolko dni.. a ked sa jeden z tych nie zrovna vonavych ludi umyl, tak druhy z nich mu povedal: "fuj, smrdis ako tajfun"
aj mojej blízkej osobe - takej prírodnej, menej domestifikovanej - nepríjemne páchnu mestskí ľudia, hlavne naparfémovaní takými tými čpejúcimi rozprašovačmi.
musím sa priznať, že tento sentiment do veľkej miery zdieľam.
Somarina. Poznal som veľa ciganov, ktorí boli normálni a starali sa o seba, takže vôbec nesmrdeli. Na druhej strane niekoľko bielych kolegov malo taký podivný puch okolo seba. Zrejme je to individuálne v kombinacii s hygienou, potenim, osobnou vôňou a pachovým zvyklostiam. Lebo tiež ak niekto je na určitý pach zvyknutý, tak pri inom pachu môže cítiť smrad hoci pre iného človeka s inymi pachovymi zvyklosťami ten pach môže byť neutrálny alebo voňavý...
V balóne sú 2 belosi a 1 cigáň. Zrazu začnú padať a vyhodili už všetky vrecia s pieskom, tak chcú vyhodiť cigáňa. No v tom sa zjaví svätý Peter a hovorí:
"Aká je to spravodlivosť? Každému dám 1 otázku a kto zle odpovie, toho vyhodíte z okna."
Jednému bielemu dá otázku, v ktorom storočí sa udiala 1. svetová vojna?
Odpovie: V 20. storočí.
Druhého sa spýta koľko ľudí tam zomrelo?
Odpovie: Veľa.
A cigáňovi povie: Vymenuj ich
podľa mňa tieto veci nie sú úplne o hygiene - totiž hoci sa človek pravidelne umýva, má aj nejaký svoj telesný prirodzený pach. A ten nás buď priťahuje alebo odpudzuje. Proste ľudia sú stále iba zvieratá v tomto.
A zo skôsenosti by som povedala, že aj každé etnikum rasa má nejaký prirodzený pach. Proste nie že by mi tí ľudia čo som sa snimi stretla smrdeli, ale aj keď boli vyumývaní a v čistých šatách, tak proste ma taký ich prirodzený pach, ktorí sa mi nepáčil. Prevažne to boli černosi (ale toto nemá s rasizmom nič spoločné, len proste vôna tých ľudí pre mna nebola prítazlivá)
a este mi napadlo - raz som bola u lekárky a prisla tam mladá romska mamicka do cakarne - čistá, umytá, vsetko v poriadku aj s bábom - nesmrdela, ale proste aj tak mala taký ten ich prirodzený pach. proste niečo na tom bude.
ďakujem za názory ak som svojou otázkou niekoho urazila tak sa ospravedlňujem, nebolo to myslené zle, len sa mi tá myšlienka proste v tom momente prehnala hlavou
samoźrejme nehádžem všetkých do jedného vreca, viem, že existujú aj slušní cigáni, takí čo sa starajú o hygienu a nepáchnu a tiež viem, že aj mnohí "belosi" (neviem ako nás mám nazvať ) často nepáchnu veľmi vábne
tiež si myslím, že oni našu vôňu vnímajú úplne inak ako my, predsa len keď žijú v takom prostredí tak pre nich je prirodzené to ich svoje... veľakrát sa mi stalo, že som prišla do bytu/domu nejakej svojej kamarátky/ta a jednoducho sa mi nepáčila tá vôňa ich domácnosti, ale to isté si oni môžu povedať aj keď prídu ku mne
PS: nejak extra sa nevoniam, len tak light aby to bolo príjemné, čiže tou vôňou to isto nebude tiež mám niekedy dosť keď niekto ide oproti mňa a cítim ho už dobre že nie z 50 metrov alebo aj viac ...ešte raz ďakujem za názory
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
Ja by som to povazoval za rasovy utok, tym ti chceli povesat, ze sa im nepacis..
cize hociako absurdne, vsetko je mozne
Pripomína mi to, ako keď som sa rozprával s kamarátkou a ona mi povedala, že expriateľ jej proste nevoňal, aj keď vyšiel zo sprchy aj keď ho ľúbila.
Ale idem ja už heš heš, z tohto fóra lebo príde melancholik a povie že vie cítiť keď žena dostane krámy.
aj mojej blízkej osobe - takej prírodnej, menej domestifikovanej - nepríjemne páchnu mestskí ľudia, hlavne naparfémovaní takými tými čpejúcimi rozprašovačmi.
musím sa priznať, že tento sentiment do veľkej miery zdieľam.
jop, a sú to Rómovia.
a možno je to tým že si bola navoňavkovaná a silná vôňa tiež vadí tak ako smrad
ale mám pocit, že im asi smrdíme no, čo sa už dá robiť
"Aká je to spravodlivosť? Každému dám 1 otázku a kto zle odpovie, toho vyhodíte z okna."
Jednému bielemu dá otázku, v ktorom storočí sa udiala 1. svetová vojna?
Odpovie: V 20. storočí.
Druhého sa spýta koľko ľudí tam zomrelo?
Odpovie: Veľa.
A cigáňovi povie: Vymenuj ich
A zo skôsenosti by som povedala, že aj každé etnikum rasa má nejaký prirodzený pach. Proste nie že by mi tí ľudia čo som sa snimi stretla smrdeli, ale aj keď boli vyumývaní a v čistých šatách, tak proste ma taký ich prirodzený pach, ktorí sa mi nepáčil. Prevažne to boli černosi (ale toto nemá s rasizmom nič spoločné, len proste vôna tých ľudí pre mna nebola prítazlivá)
takže je dost mozné, ze ciganom spmrdime my.
samoźrejme nehádžem všetkých do jedného vreca, viem, že existujú aj slušní cigáni, takí čo sa starajú o hygienu a nepáchnu a tiež viem, že aj mnohí "belosi" (neviem ako nás mám nazvať ) často nepáchnu veľmi vábne
tiež si myslím, že oni našu vôňu vnímajú úplne inak ako my, predsa len keď žijú v takom prostredí tak pre nich je prirodzené to ich svoje... veľakrát sa mi stalo, že som prišla do bytu/domu nejakej svojej kamarátky/ta a jednoducho sa mi nepáčila tá vôňa ich domácnosti, ale to isté si oni môžu povedať aj keď prídu ku mne
PS: nejak extra sa nevoniam, len tak light aby to bolo príjemné, čiže tou vôňou to isto nebude tiež mám niekedy dosť keď niekto ide oproti mňa a cítim ho už dobre že nie z 50 metrov alebo aj viac ...ešte raz ďakujem za názory