Mate niekto problem, resp. mali ste, ze prestavate vo vsetkom vidiet zmysel? Len praca a povinnosti a taky smutny pohlad na zivot ? neviem sa odrazit aby som sa pozeral na zivot lepsie. Viete poradit prosim?
mam take epizodky obcas. snazim sa si spravit pestrejsi program a vidiet, ze vlastne ta praca a povinnosti su cestou k niecomu, co ma naozaj (bude) bavi(t) a z coho som/budem stastna
poznám, dlho som to takto mal.....
skús spoznať sám seba. Začni robiť niečo sám bez nikoho. Skús sa naučiť žiť sám a byť štastný sám. Chodiť von sám, chodiť na výlet sám, isť sa prejsť aj sám. Pokial to zvládneš, možeš pokračovať a nájsť si kamarátov pripadne aj partnera a zvládneš to takto lepšie.
skús sa sústrediť na to čo ťa baví, alebo čo ťa niekedy bavilo...
Vitaj Tiez som toto iste prezival a doviedlo ma to k depresiam a samovrazednym myslienkam. No potom som nasiel ten zmysel. Uvedomil som si, ze zivot/Boh ma nesklamal a dal mi vtedy facku ked som to najviac potreboval. Len skoda, ze niektorym ten moj zmysel zivota prekaza ... Proste nechcem tu o tom hovorit... Jednoducho doslo mi, ze som bol pre spolocnost zaujimavi len do momentu, kym som spadal do ich obrazu toho, co si oni predstavuju, ze z mojej spolocnosti mozu mat. Tak to zial je Ale uvedomil som si, ze ja zijem pre seba a nie pre nich Ak ti mam dat radu, tak si pokecaj o tom s niekym kto sa z toho dostal. Alebo aj kludne so mnou ak chces Staci napisat spravu
@darksider96 veris silno Bohu ale zaroven mas pocit, ze zijes pre seba a nie pre inych? dava to dokopy zmysel? ako to vnimas? celkom by ma to zaujimalo, ak nechces tu, vies mi napisat do sukromky napr?
(nepoddzubujem teraz, uplne vazne to myslim)
@warble dakujem. A ako sa namotivujes? Aby ta to bavilo vsetko. Ja mam zo zivota niekedy strach. Ze fakt to vsetko co robim je narocne a aj tak zbytocne. Take blbe myslienky
@mefistofel ďakujem. Ano mas asi pravdu. Mal by som skusit menej zatahovat ludi do mojho zivota. Ale aj tak ked som sam doma tak nejako sa nespoznavam mam pocit
@patricos taki ludia sa tak zvyknu väčšinou citit no :/ ja osobne si myslim, ze to moze byt ale prave dovod. Vies, nemozes tu byt stale pre inych a nemat cas na seba. To proste nejde. Musis ty byt prvy okej a mat sa super, potom ovela lepsie tu vies byt pre inych. Tak asi by som zacala prv tym. Ze nedavat ostatnych nad seba, ale poriesit seba...
ja osobne by som asi stravila nejaky cas rozmyslanim, co v zivote naozaj chcem, co je take zmyselne (ci uz povolanie, ci uz kazdodenne veci..) proste co je take, kde by som bola aj stastna, aj spokojna aj by to malo hlbsi zmysel... proste to asi nevymyslis za 3 minuty na kolene. Chce to cas, fantaziu, skumanie moznosti, vylucovanie, cokolvek
@annyejnji ja mam presne stanovene ciele. Problem je to ze obcas ked sa na mna vel veci nahromadi tak spanikarim a nejako sa zrutim a nezvladam situaciu a potom uz ani nevidim zmysel v tom co robim. Potom je to zas fajn. Neviem. Take obdobia mam
vies co, neviem ci ti to pomoze, ale mne dost pomohlo
ked som si normalne zrobila word subor, kde som si spisala svoje ciele a co chcem buduce roky dosiahnut a prehladne (1 ciel jednoslovne a podobne)
proste nie cele vety, len fakt prehladne slova
a tie veci som si aj tak logicky usporiadala a zatriedila, ze co sa tyka rodinnehozivota a vztahov, co sa tyka kariery, co sa tyka koncikov, jazykov atd
a boli to realne ciele hej neze si dam ze za 2 roky budem vediet japonsky.. ale take tie fakt realne veci, co som fakt planovala (a aj zakladnejsie..)
a potom som si proste farebne znacila veci.. cervenou veci, co sa daju zrobit aj neskor. Zelenou take, co su fakt podstatne a neviem si predstavit bez toho existovat o par rokov atd.
a ked som to mala furt prehladne pred sebou, tak som sa snazila REALNE si urcit co zvladnem napr. teraz a ostatok som odsunula bokom a zamerala sa stale len max na par veci a brala som do uvahy, ze potrebujem aj oddych a ze budu aj neproduktivne dni
@annyejnji s tymto wordom je to dobry napad. Lebo ked to pisem po paoieroch tak tie potratim ... a hej musim aj oddych doslova naplanovat. Lebo ja sa vzdy pretazujem a potom vyhorim
Choď k psychológovi, aj ja sa chystám už dnes zrána ...verím, že mi nejako pomôže zmeniť myšlienky, aby som nerozmýšľal tak depresívne, lebo sám si s tým moc neviem dať rady
Ja nevidím v ničom zmysel takmer stále. Už roky to vidím, vidím možné scenáre čo a ako sa bude diať a čo ako môže dopadnúť vzhľadom na známe skutočnosti. Skôr je výnimočné, keď sa tak necítim alebo keď na to nemyslím. Ale to je veľmi výnimočne. Pri tom športe sa najlepšie vypne... keď ťa niečo štve, a potom príde zápas, tak ideš namotivovaný proste dať čo to dá a užiť si to.
Hneď je to iné, keď má človek pre čo žiť a na čo alebo na koho myslieť.
Padli tu celkom fajn a podnetné rady. Mne osobne napríklad najviac pomáha rozhovor s mojim terapeutom, pretože prechádzky, cvičenie, vypísanie sa, mi neboli k ničomu.
@patricos no aj slovo dodržalo slovo, a som si včera vyhliadol večer dobrú psychologičku, ale zrovna dnes a zajtra má dovolenku, bolo na dverách napísané ...ja mám v sebe problém v podstate podobný ako ty s týmto, aj keď teraz sa to zlepšilo ako budem mať dobrú prácu, tak to bude lepšie a chytil ma trochu optimizmus, že aspoň niekto sa o mne pracovne zaujíma ...zatiaľ z toho mám veľmi dobré pocity, že tá práca by ma chytila a bavila, aj dobre platená ...len ja k psychologičke sa chystám skrz toho, že proste na mňa niekedy často sadá smútok, že za 4 roky čo tu bývam som tu nenašiel ešte priateľov ...aspoň teda niekoho blízkeho okrem mamy, cítim sa osamelým takto nemať kamarátov, hoci som introvert, uzavretý a viem pomerne vydržať obdobie bez priateľov, dokonca nemusím ich mať pernanentne blízko seba, no asi už rok od školy, kde som mal všetkých posledných priateľov s ktorými som sa videl je na mňa už veľa ...chýba mi niekto blízky, len ja teda nechcem byť ani vtieravý, bary a diskotéky ma nebavia, kde sa paradoxne stretáva najviac ľudí a je to proste už depkoidné ísť do obchodu a vidieť šťastné partie ako idú opekať ...ja som toto už minimálne 5 rokov nezažil, a chýba mi niekto kto by ma mal rád ...aspoň keby babu mám, že by to zmiernila, že nech sa tak necítim sám, ale nemám ani tú teraz ...skrátka môj celý dôvod "cítim sa osamelým"
@kerrang ja mam dost kamosov. Skor ich obcas zanedbavam. Hmm. Trwba ti viac chodit von. Tak potom mi do spravy kludne napis ci ti ppmohla psychologicka.
@patricos von aj chodím, teda nakúpiť si a tak niečo vybaviť vlastnú potrebu, no nemám partiu, kamoša/kamošku žiadnu na stretávanie ...aj keď hoci by bola, ale vydatá je, raz čo som sa s ňou stretol, no to som cítil už potom ku koncu, že nechce so mnou tráviť čas, že sa naviažem alebo ktovie čo jej mohlo behať hlavou ...ale tak aj tak som vedel, že je vydatá a s deckom, tak by som sa aj tak nenaviazal ...takže nemám nikoho, dokonca aj čo som kolegovi bývalému navrhol, že pôjdeme dakedy spolu na pivo, tak súhlasil, no nakoniec aj tak potom spravil to, že si ma vymazal keď som tam už nerobil a so sľubov nie je nič ...toľko môj život v kocke
Ja verim v to ze vsetky negativne emocie su sposobene tym ze sa stotoznujeme s tymto hmotnym telom, ked sa zbavis ega tak slovo psycholog nikdy v zivote nebudes ocut no lenze je tu problem neni to take jednoduche
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
34 komentov
skús spoznať sám seba. Začni robiť niečo sám bez nikoho. Skús sa naučiť žiť sám a byť štastný sám. Chodiť von sám, chodiť na výlet sám, isť sa prejsť aj sám. Pokial to zvládneš, možeš pokračovať a nájsť si kamarátov pripadne aj partnera a zvládneš to takto lepšie.
skús sa sústrediť na to čo ťa baví, alebo čo ťa niekedy bavilo...
(nepoddzubujem teraz, uplne vazne to myslim)
ked som si normalne zrobila word subor, kde som si spisala svoje ciele a co chcem buduce roky dosiahnut a prehladne (1 ciel jednoslovne a podobne)
proste nie cele vety, len fakt prehladne slova
a tie veci som si aj tak logicky usporiadala a zatriedila, ze co sa tyka rodinnehozivota a vztahov, co sa tyka kariery, co sa tyka koncikov, jazykov atd
a boli to realne ciele hej neze si dam ze za 2 roky budem vediet japonsky.. ale take tie fakt realne veci, co som fakt planovala (a aj zakladnejsie..)
a potom som si proste farebne znacila veci.. cervenou veci, co sa daju zrobit aj neskor. Zelenou take, co su fakt podstatne a neviem si predstavit bez toho existovat o par rokov atd.
a ked som to mala furt prehladne pred sebou, tak som sa snazila REALNE si urcit co zvladnem napr. teraz a ostatok som odsunula bokom a zamerala sa stale len max na par veci a brala som do uvahy, ze potrebujem aj oddych a ze budu aj neproduktivne dni
a celkom to ako.. funguje zatim
Hneď je to iné, keď má človek pre čo žiť a na čo alebo na koho myslieť.