2x som mala vedomý sen, prvý bol veľmi dlhý a veľmi reálny, myšlienkovo som bola pri úplnom vedomí, úžasný zážitok. Pri druhom (kedy som už aj mala o tom niečo prečítané) som si vyskúšala skok z výšky.
Dlho mi trvalo naucit sa vedome si ho vyvolat, ale teraz sa mi to uz dari pomaly kazdu noc. Ale neviem ho ovladat , viem sa len prebudit... tym, ze vstupim do vytahu, alebo vyskocim z balkona.
A da sa to dosiahnut volou... tym, ze proste chcete mat taky sen.
Ja to robim tak, ze si predstavujem spiralu, ktora sa vtaca sama do seba a ja na nej plujem (ale nesmiem byt tak unaveny, ze zaspim v momente... proste potrebujem na to cas ) a ako som v tej spirale stale hlbsie, tak sa zacnu vytvarat obrazy a zacinam snivat. A vedomie seba sameho s tam zachovam.
@sprejerka01 Presne, ja som bola potom celý deň taká šťastná a rozrušená z toho, akoby ten sen do mňa vlial akúsi energiu. A najmä som vôbec nevedela čo je to LD, myslela som si, že som jediná na svete, komu sa niečo také stalo ale bolo to už veľmi dávno. Potom som mala ešte jeden kratučký vyvolaný a neskôr už nič
@azizi Ja tiež cely deň som behala ako fretka po dome a každy sa čudoval čo s ami stalo,že som taká šťastná A to len obyčajny sen
Ja som si potom viac krat ale už len kratší...také len časti sna....
ale je naročne sustrediť sa....cele je to užasne ak sa to podari...lebo ak stratiš kotntrolu tak sa ten sen ešte aj zmeni na nočnu moru =/ to sa mi stalo raz...a odvtedy už snivam zas len kraviny
Asi 2-krát sa mi podarilo uvedomiť si, že je to len sen, ale vždy som sa chvíľu na to zobudila. Bohužiaľ to už bolo dávnejšie a od vtedy sa mi nič také nestalo. V poslednom čase som rada, keď si aspoň útržok zo sna pamätám.
nikdy u mňa nefungovalo to, že som si niečo veľmi želala a pred spánkom silno na to myslela a potom sa mi to snívalo... ani raz...
ale 2x som si uvedomila, že je to len sen...
prvýkrát keď som bola v nejakom hrade a som si povedala, že keď stále pôjdem a pôjdem a nebudem na konci chodby tak sa mi to len sníva a tak aj bolo, tak som odtiaľ rýchlo odišla preč, lebo som vedela, že ak je to sen, tak tam určite budú nejaké obludy
a druhýkrát sa mi snívalo, že mám ísť maturovať zo SJL a potom som si uvedomila, že hop veď ja už som bakalár, tak čo mám čo maturovať, tak som tam len s kľudom sedela a strašne sa smiala na tých čo stresovali a hovorila im, že ja nemusím, lebo mne sa to len sníva
Mne sa to stalo napríklad aj dnes .. sníval sa mi sen v sne a ten vnútorný sen bol lucidný .. keď som sa zobudila zo sna sna do obyčajného sna, ešte som si to aj nahlas povedala .. bolo to riadne
nejak som asi presne nepochopila čo je to ten lucidný sen, ale ja zaspávam každý deň, večer (proste stále keď idem spať a nemám vypité) tak, že si dopredu premyslím o čom idem snívať a sama si ten obsah nejako upravujem počas zaspávania. Potom nad ránom z toho mám akýsi mix, no vždy keď sa zobudím, viem, že to bolo pokračovanie toho, čo som začala večer a vždy mi je dobre, lebo snívam len o tom, čo chcem zažiť a nie je to až tak reálne..
Nie nadarmo sa hovorí, že v snoch utiekame pred realitou.
no pár krát sa mi to stáva a moje sny sú hrozné takže celkový pocit ked sa v noci zobudím tak si ešte stále myslím že sa niečo fakt stalo a je to hrpozný pocit pre mňa a mám celkovo s takýmito vecami problém hovorím zo sna bývam námesačná minule som si dokonca ako námesačna zapla počítač a písalla s ľudmi a telefonovala som s jednou osobou takže je to hrozné takýto život
@jozkahajek Staci ak to chces a myslis na to. Dobre je sa parkrat cez den pozastavit a opytat sa sameho seba ci spim. Tiez je dobre ak pri zaspavani mas cistu mysel a myslienky ti nebehaju hore dole a tiez zobudit sa a znovu zaspat tak 2 hodinky pred tym ako vstanes z postele.
Inak paralizu som zazil. Ma hnusny nabeh. Akoby mi v hlave cosi explodovalo, sekunda v bezvedomi a potom akoby sa mi z hlavy siril elektricky naboj celim telom.
@jozkahajek No ja som to robieval tak,že ked som šla spať,tak som si lahla na chrbat a zavrela oči...sustredila som sa len na spanok a v hkave som mala pomyslenu os....vybavila osm si Dej toho sna ktorý som chcela aby som snivala...a ak sa dokažeš sustrediť,tak sniváš už vedomý sen...čavšak nie vždy ten sen bude uplne komletný akoby si chcel... dufam že pomože...lebomne to takto ide....
ja som volakedy inak letela do kanady DD za 4 minuty som tam bola len som prešla za rolu a take nečo jak jazierko a jeeb kanada (ževraj! pritom to bola nejaka velka luka a same kvety tam a tak a neviem prečo som si myslela že je to kanada ale bola som z toho vytešená maximalne D)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
31 komentov
A da sa to dosiahnut volou... tym, ze proste chcete mat taky sen.
Ja to robim tak, ze si predstavujem spiralu, ktora sa vtaca sama do seba a ja na nej plujem (ale nesmiem byt tak unaveny, ze zaspim v momente... proste potrebujem na to cas ) a ako som v tej spirale stale hlbsie, tak sa zacnu vytvarat obrazy a zacinam snivat. A vedomie seba sameho s tam zachovam.
a ten lucidný sen, ja niekedy si uvedomím že to je sen a v tom momente sa preberiem
Ja som si potom viac krat ale už len kratší...také len časti sna....
ale je naročne sustrediť sa....cele je to užasne ak sa to podari...lebo ak stratiš kotntrolu tak sa ten sen ešte aj zmeni na nočnu moru =/ to sa mi stalo raz...a odvtedy už snivam zas len kraviny
ale 2x som si uvedomila, že je to len sen...
prvýkrát keď som bola v nejakom hrade a som si povedala, že keď stále pôjdem a pôjdem a nebudem na konci chodby tak sa mi to len sníva a tak aj bolo, tak som odtiaľ rýchlo odišla preč, lebo som vedela, že ak je to sen, tak tam určite budú nejaké obludy
a druhýkrát sa mi snívalo, že mám ísť maturovať zo SJL a potom som si uvedomila, že hop veď ja už som bakalár, tak čo mám čo maturovať, tak som tam len s kľudom sedela a strašne sa smiala na tých čo stresovali a hovorila im, že ja nemusím, lebo mne sa to len sníva
Nie nadarmo sa hovorí, že v snoch utiekame pred realitou.
@sprejerka01
...poradte mi baby jak to má spraviť
Inak paralizu som zazil. Ma hnusny nabeh. Akoby mi v hlave cosi explodovalo, sekunda v bezvedomi a potom akoby sa mi z hlavy siril elektricky naboj celim telom.