chcem sa naučiť snowboardovať cez zimu. Lyžovať viem, ale nebaví ma to. Je ťažké naučiť sa snowboardovať? A je lepšie ked ma učí inštruktor? Ak áno viete o niekom v okolí Banskej Bystrice? tam budem tráviť zimu..
hrozne som sa chcela naucit snowboardovat ale rodicia povedali ze bez prilby a chranica na chrbat nikam nejdem
tak som sa minulu zimu nasrala a isla som s tymze ved co sa mi stane na somarskej luke...
prvy pad rovno na hlavu tak ze som si chvilku posedela v snehu kym sa mi prestala tocit a druhy rovno na chrbat este aj so saltom ze som sa zase zoznamovala so snehom kym sa mi vycistila tma pred ocami podarilo sa mi nadychnut a tak
ved okolo bystrice hocico tajov kraliky donovaly alebo aj malachov
Strašne ma láka naučiť sa to...a mám si zo začiatku radšej požičať vystroj alebo si mám kúpiť? kamaráti sa tiež len učia tak na nich neviem či sa mám spolahnut...
inštruktor ti neni treba, splaš dákych známych čo jazdia a tí ťa dajú do pucu zbytočne budeš vyhadzovať peniaze, zvládneš to aj bez toho. a či je to ťažké? ľahké to nie je, treba skúšať. veľa. a nevzdávať sa po prvých pádoch. a čo sa týka BB, na začiatok ti stačí vyjsť aj na pole za dom... a nie sa trepať hneď na kopce plné lyžiarov, nevieš kedy ti ujde doska, neubrzdíš, a s niekým sa zrazíš. nie je to sranda. prilbu odporúčam potom v strediskách, keď už budeš mať zmáknuté základy
(mne osobne pri učení stačila jedna jediná rada od kamaráta, čo mám vyskúšať, a už to šlo samo )
snowboarding mám strašne rád je to najlepšie aj keď kamaráti lyžiari mi stále pchajú do hlavy že sme "hajzlíci" lebo im ničíme zjazdovky ... ale tak či to je pravda alebo nie ma netrápi vždy som rýchlejší ... milujem boarding aj keď momentálne som bez boardu
@heatrow zjazdovky ničia väčšinou začiatočníci ...
@ronnie9 keď budeš v Bystrici, napíš mi a ja ti vysvetlím základné veci, som z BB. a na začiatok odporúčam možno nejakú dosku z bazáru. nebude drahá a vždy sa dá zas predať, ak ťa to nebude baviť (ale takého človeka poznám len jedného a on je mimo). nepožičiavala by som si, to je zbytočne drahé a komplet nový naleštený..to tiež nemá zmysel.
podľa mňa ti inštruktora treba.. ak chceš jazdiť naozaj správne a dobre, inštruktor je potrebný ja som sa učila minulú zimu a za 3 dni som sa to naučila tak, že som bez pádu zišla véééľkýýý kopec ale to som mala dokonalého inštruktora a určite sa oplatí to naučiť no na začiatok maj určite aspoň prilbu tie pády sú neskutočne bolestivé.. takže sa priprav aj na to, že sa možno nebudeš môcť postaviť z postele ja som sa nemohla a rukami som nepohla ďalší týždeň držím palce
Ja lyžujem od 4 rokov a minulý rok som začala snowboardovat kedže ma lyžovanie prestalo baviť. Ked som sa 1. krát postavila na snowboard tak som viac sedela než stála ale potom to už nejak išlo pár krát som padla na hlavu ale šak stále som tu nemám rada prilbu a kedže ju nemám ani pri lyžovaní tak som na to kašlala aj teraz . Inak ked už na tom budeš vedieť aj trochu chodiť tak ta začnú zase baviť aj lyže. aa zabudla som ešte že na lyžiach sa treba dlhšie učiť toto je jednoduchšie
Ja som sa tak učila že najprv pojdem sama háhá taký prd ani stáť som nevedela tak oco nasratý mi volal inštruktora Bolo super aj ked som viec sedela ako bordovala Ale na druhý krát už bez inštruktora sme isšli tri kamarátky celkom to aj šlo len vlek nie a do tretice už som to ešte viec odkukala ked som bola na lyžiach a potom som sa postupne dostala celkom pekne dolu len tie pády no kolená ma boleli, chrbát ma bolel ale už mám prilbu je to lepšie viac ochrany...a ja som si dvakrát požičiavala a teraz už mám svoj
ja chcem ist tento rok na donovaly, tiež by som potrebovala nejakého inštruktora, ale to už si ja vybavím len neviem že či to stojí za námahu ten snowboard.
@impulse keď už radíš prilbu... práveže na začiatku nie je taká podstatná, tie pády sú väčšinou na riť/na kolená, úrazy hlavy prichádzajú až keď to trochu človek vie a skúša čo to dá...
@dragonfly1 nepovedala by som že jednoduchšie, ale mala si základ z lyží, aj to má niečo do seba.. keby si sa boardovať učila skorej ako lyžovať, mala by si možno opačný pocit
ja som sa ucila s instruktorom a trvalo mi to 4 dni prvy den som bola viac v snehu ako na snowboarde...preto si myslim,ze instruktor je vyborna vec,ale hlavne prilba
@sabnacke lenže sa stávajú aj také pády, že spadne na chrbát a buchne si hlavu kamoška spadla tak, že urobila niekoľko kotrmelcov a pristála rovno na hlave ... výsledok - zlomená kľučna kosť a mierny ostras mozgu
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
hrozne som sa chcela naucit snowboardovat ale rodicia povedali ze bez prilby a chranica na chrbat nikam nejdem
tak som sa minulu zimu nasrala a isla som s tymze ved co sa mi stane na somarskej luke...
prvy pad rovno na hlavu tak ze som si chvilku posedela v snehu kym sa mi prestala tocit a druhy rovno na chrbat este aj so saltom ze som sa zase zoznamovala so snehom kym sa mi vycistila tma pred ocami podarilo sa mi nadychnut a tak
ved okolo bystrice hocico tajov kraliky donovaly alebo aj malachov
ja som sa skoro zabila (mala som instruktora)
Stojí to zato sa s tým vytrápiť ....
2) na instruktora sa vykasli
3) -
(mne osobne pri učení stačila jedna jediná rada od kamaráta, čo mám vyskúšať, a už to šlo samo )
@ronnie9 keď budeš v Bystrici, napíš mi a ja ti vysvetlím základné veci, som z BB. a na začiatok odporúčam možno nejakú dosku z bazáru. nebude drahá a vždy sa dá zas predať, ak ťa to nebude baviť (ale takého človeka poznám len jedného a on je mimo). nepožičiavala by som si, to je zbytočne drahé a komplet nový naleštený..to tiež nemá zmysel.
@heatrow oni sú príliš antisnb, šak naše dosky volajú foršty a robia si srandu nahať ich tak..
@dragonfly1 nepovedala by som že jednoduchšie, ale mala si základ z lyží, aj to má niečo do seba.. keby si sa boardovať učila skorej ako lyžovať, mala by si možno opačný pocit