Liekmi alebo dobrým spánkom... lebo sny si väčšinou pamätáš ak sa prebúdzaš z čoho logicky vyplýva, že ak máš nepokojný spánok a prebúdzaš sa tak si ich pamätáš. S tým zas súvisí čo zapríčiňuje ten nepokojný spánok (od stravy, zdravia až po stred a pod.)
Potom je tu ešte jeden ezoterický-špirituálny rituál s ktorým mám skúsenosti a dokážem s ním pomáhať ženám v prostredí môjho domova. Stačí si dohodnúť termín u mňa.....
A čo hovoríte na Lucidné sny? Moja profesorka psychológie nevie ani čo to je, keď som sa na ne spýtal pozerala na mňa ako na pračloveka ktorý pľuje keď vidí čiernu mačku, ale iste sme sa len neporozumeli.
Áno, mne sa roky nikdy nič nesnívalo, resp. som si to nepamätala iba sem tam. Teraz sa to zlepšuje, už nejaké sny mávam, ale stále také isté, založené na rovnakej pointe.
@kierkegaard Možno preto, že lucidné sny sú v podstate vedomé halucinovanie. Nie je možné snívať s aktivovaným celebrálnym cortexom, takźe len využívaš určitú jeho časť na malý okamih pred zobudení, preto nie je možné lucídne snívať dlhšiu dobu bez toho aby ťa to zo "snu" nevykoplo, keďže akonáhle aktivuješ vedome prefrontálny cortex a jeho reakcie prestanú byť spontáne, halucinovanie bude mysľou odmietnuté a vyhodnotené ako rpedstavy.
@padlyanjel Ak si nechceš pamätať sny treba spávať čo najdlhšie. To znamená na nejakej poriadnej posteli a s čo najmenej sluchovými podnetmi naokolo. Čím viac krát sa zobudíš cez noc tým viac sa ti z nich zapíše v temporalnom laloku z amygdaly, ktorá miesto reálnych informácií v spánku, kedy sú rozumové časti mozgu do veľkej miery neaktívne, bude zapisovať predstavy. To rovnako znamená, že ak sa hneď po zobudení začneš miesto toho čo sa ti snívalo sústrediť na podnety svojho okolia do istej miery tomu môžeš zabrániť pamätaniu si snov. Najleśie však je proste vedieť, že sny sú len predstavy, dôkážu spôsobovať eufóriu rovnako ako úzkosť, často úplne náhodne nesúvisiac dokonca ani s duševným stavom človeka. Inak je však moźné, že príčinou toho ako mozog radšej dostáva v snoch človeka do úzkych je to, aby simuloval rôzne úrovne tejto úzkosti a dokázal tak v realite zábraníť neschopnosti reagovať na situáciu kedy bude v ohrozeni.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
18 komentov
alebo...hovori sa, ze sen si pamatas, len ked sa zobudis pocas neho, tak sa zobud az po skonceni
Potom je tu ešte jeden ezoterický-špirituálny rituál s ktorým mám skúsenosti a dokážem s ním pomáhať ženám v prostredí môjho domova. Stačí si dohodnúť termín u mňa.....
@padlyanjel Ak si nechceš pamätať sny treba spávať čo najdlhšie. To znamená na nejakej poriadnej posteli a s čo najmenej sluchovými podnetmi naokolo. Čím viac krát sa zobudíš cez noc tým viac sa ti z nich zapíše v temporalnom laloku z amygdaly, ktorá miesto reálnych informácií v spánku, kedy sú rozumové časti mozgu do veľkej miery neaktívne, bude zapisovať predstavy. To rovnako znamená, že ak sa hneď po zobudení začneš miesto toho čo sa ti snívalo sústrediť na podnety svojho okolia do istej miery tomu môžeš zabrániť pamätaniu si snov. Najleśie však je proste vedieť, že sny sú len predstavy, dôkážu spôsobovať eufóriu rovnako ako úzkosť, často úplne náhodne nesúvisiac dokonca ani s duševným stavom človeka. Inak je však moźné, že príčinou toho ako mozog radšej dostáva v snoch človeka do úzkych je to, aby simuloval rôzne úrovne tejto úzkosti a dokázal tak v realite zábraníť neschopnosti reagovať na situáciu kedy bude v ohrozeni.