chces vediet skutocnost alebo teoriu? lebo skutocnost a teoria je uplne nieco ine.
Skutocnost:peniaze su zle, dajte ich nam(cirkev). ked sa ma clovek zle povedia maximalne ze kazdy musii trpet za svoje hriechy a podobne....(davnejsie nutili zabijat a v niektorych pripadoch priam az genocidu...)
@jahodka605 tu sú zdroje, kde je to celkom dobre vysvetlené:
Kresťanská sociálna náuka je teologická disciplína, ktorá sa zaoberá dopadom Evanjelia na sociálne, politické a ekonomické štruktúry. Vždy sa nanovo pýta na podmienky existencie zriadenia, ktoré by rešpektovalo ludskú dôstojnost v ekonomike, spoločnosti a v medzinárodných vzťahoch...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
10 komentov
Skutocnost:peniaze su zle, dajte ich nam(cirkev). ked sa ma clovek zle povedia maximalne ze kazdy musii trpet za svoje hriechy a podobne....(davnejsie nutili zabijat a v niektorych pripadoch priam az genocidu...)
Teoria? nieco som nasiel tuto: » www.zones.sk/studentske-prac... ale teoria zostava len teoriou
Kresťanská sociálna náuka je teologická disciplína, ktorá sa zaoberá dopadom Evanjelia na sociálne, politické a ekonomické štruktúry. Vždy sa nanovo pýta na podmienky existencie zriadenia, ktoré by rešpektovalo ludskú dôstojnost v ekonomike, spoločnosti a v medzinárodných vzťahoch...
» www.postoy.sk/node/418...
» www.uski.sk/frm_2009/ran/20...
» www.scspp.sk/profesori/Dubro...
tak napr. o vzťahu štátu, cirkvi, demokracie z tohto posledného zdroja
» www.scspp.sk/profesori/Dubro...
a tu sú jednotlivé encykliky:
» www.unipo.sk/public/media/12...
» www.unipo.sk/public/media/12...