Socialna filozofia na UMB aleo iný humanitný smer?
Rada by som sa spýtala, či je to dobrý výber, neviem čo presne chcem študovať, viem, len že určite humanitný smer niečo s filozofiou alebo možno estetika či kulturologia.Aká škola na SVK je pre tento smer najlepšia, možno nejaké skúsenosti klady/zápory, b
quixinka, nuž nič v zlom, ale keď máš takýto negatívny postoj k štúdiu a odrádzaš druhých ľudí od výberu štúdia, tak mi je ťa úprimne ľúto, môže ti to prísť ako najzbytočnejšia kombinácia, z ktorej je celkom slušný odbor, skús si o ňom zistiť viac a možno zmeníš názor, mnoho významných ľudí sa zaoberali touto zbytočnosťou (ako si ty tento odbor nazvala), napríklad taký Jean Jacques Rousseau, Machiavelli, Hobbes, Locke, či Marx, no pochybujem, že ti tieto mená budú niečo hovoriť, nakoľko si sociálnu filozofiu totálne odpísala..keď už tu tak rozsievaš múdre rady, čo študuješ ty?
amixel, teraz k tebe, ako výber sa mi to zdá fajn, len si uvedom, že tento odbor funguje len externe, aspoň také mám ja informácie, zaujímala som sa oň, no možno v dnešných dňoch sa dá študovať aj v dennej forme..myslím, že na UMB je celkom úzky výber v humanitnom smere, skús sa zamerať aj na iné univerzity, kde máš viac možností k štúdiu, napríklad UCM, UKF, UK, UPJŠ
Ona len povedala to čo ja som naznačil, v podstate má pravdu. Určite nehovorím že filozofia je nepotrebná, nie , len tým jednoducho povedať že si prácu nenájdeš. Dnes letí IT , medicína bude stále potrebná, no na sociálnu filozofiu nehľadajú nikoho. Nie je to doslovná pravda, som lenivý nato aby som si to vygooglil a zistil si o tom bližšie , no viem čo to sociálna filozofia je. Ale najdôležitejšie je aby si šla študovať to, čo ťa baví. Ja byť na tvojom mieste idem na to právo , ale sám som šiel na školu ktorú teraz neznášam a trpím na nej. Bež na sociálnu ak ťa bude baviť, jednoznačne , naozaj. A verím že sa uplatníš. Nakoniec, je to len verejná mienka
Ďakujem vám, a niečo za tie ostatné školy, napr. kulturologia, čistá filozofia alebo estetika? rada by som sa o tom dozvedela niečo viac, na ktorých školách aké majú požiadavky na tieto odbory a tak ak niekto vie
momentálne študujem medzinárodné vzťahy, no chystám sa podať si prihlášku na filozofiu, či podobný smer, už na strednej ma filozofia veľmi zaujímala, tak by som sa tomu chcela aj venovať..a neboj sa toho, že si uplatnenie nenájdeš..aj napriek tomu, že teraz letí IT, medicína a iné odbory, ktoré budú vďzy potrebné, uplatnenie nájdeš aj v tomto smere, pozri si môj profil a tie témy - konkrétne ohľadom štúdia filozofie a tam nájdeš aké uplatnenie by si z tohto štúdia mohla mať čiže ak si šikovná a presadiť sa vieš, uplatnenie nájdeš aj s filozofiou..takýchto skeptikov mám veľmi rada, ktorí odrádzajú iných od svojho výberu a kritizujú ..choď za tým čo ťa baví, lepšie študovať niečo v čom sa nájdeš a budeš sa o to zaujímať, než niečo s čím máš 100% uplatnenie ale tie roky na vysokej budú pre teba len zbytočným utrpením a bude ten odbor v tebe vzbudzovať averziu a s právom si myslím, že uplatnenie tiež nebudeš mať až také skvelé, v dnešnej dobe sa veľa mladých ženie na právo, je ich tu už príliš veľa..tak sa nenechaj odradiť
estetika na umb- primacky co urobi kazdy , filozofiu by som urprimne studovat nesla nevidim v tom absolutny vyznam.. je to podla mna zbytocne..ale kolko ludi tolko nazorov ... o uplatneni sa pocas studovania je vzdy krasna predstava, smutne je co nastane potom.. a uplne najhorsie zo vsetkeho co mozes urobit je ist na pravo ak nemas mamu alebo oca pravnika s tou skolou si mozes piskat... to uz fakt radsej filozofia
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
8 komentov
amixel, teraz k tebe, ako výber sa mi to zdá fajn, len si uvedom, že tento odbor funguje len externe, aspoň také mám ja informácie, zaujímala som sa oň, no možno v dnešných dňoch sa dá študovať aj v dennej forme..myslím, že na UMB je celkom úzky výber v humanitnom smere, skús sa zamerať aj na iné univerzity, kde máš viac možností k štúdiu, napríklad UCM, UKF, UK, UPJŠ