Keď som vyšla zo školy dala som si prihlášku na sociálnu prácu do Ružomberka, ale nenastúpila som tam, pretože, je veľa absolventov SP a neviem či by som si našla uplatnenie po ukončení školy...
A preco prave SP? je to maximalne neperspektivne, ale ak budes niekde potrebovat hociaky titul, proste ze budu len chciet aby si nejaky mala, tak vtedy sa ti to mozno hodi... ja by som na taku skolu isiel keby sa mi nechcelo pracovat a chcel by som si uzivat studentsky zivot ale ak ta bavi socialna praca a chces v tom nieco dosiahnut(to asi nie ze? tak kludne chod do toho...subjektivny nazor no...
@genksta Preto som si dala prihlášku na SP, pretože som chcela pomáhať druhým ľudom...ale teraz neviem či to chcem študovať .... a kvôli titulu by som to študovať určite nešla. len som chcela vedieť názor na tento odbor
Ja ti pisem len skrz to ze nasa vychovna poradkyna dostala echo nech neodporuca studentom socialnu pracu, lebo vela z nich robi take prace ako vykladanie tovaru atd., no mozno sa s tym da nieco spravit a nakoniec si mozes aj vybavit nejaku pracu ktora bude s tym suvisiet, skus sa poradit s niekym skusenym alebo tak
doteraz neviem, čo je to sociálna práca. Poznám len sociálne pracovníčky, ale to sa na VŠ neštuduje. Ikeď veľa vysokoškoláčok robí sociálne pracovníčky.
ja som sa pohybovala dosť dlho v oblasti sociálnej práce, väčšinou ako dobrovoľníčka či ako stážistka. v tej oblasti nezarobíš veľa, musí ťa to baviť a musíš to chcieť robiť.
napríklad mňa to baví veľmi, ale nechcela by som to mať ako svoje zameranie, je to veľmi psychicky náročné a vyčerpávajúce.
komentáre ako @8 by som ignorovala, ten človek nemá zdania, o čom hovorí.
ja poznam dokonca aj misiologicky, ktore studuju misiologiu. a beru to ako svoje poslanie a su v tom maximalne super a cez skolu sa dostavaju k projektom vselijakym.
ak si presvedcena ze je to tvoja cesta a chces naozaj tomu zasvatit zivot bez nejakych narokov na uznanie (to ze fakt vela nezarobis a bude ta to velmi psychicky vycerpavat casom do teba nasiakne, myslim si)...tak chod.
kazdopadne. v tomto pripade by som sla na VS. Sv. Alzbety a to naozaj nesrandujem, ani kusok.
Zle sa pýtaš. Nepýtaj sa, či sa to oplatí študovať, ale samej seba sa optýtaj, či by ťa ROBIŤ sociálnu prácu bavilo. Kto to neštuduje kvôli diplomu, ale kvôli tomu, lebo k tomu má vzťah a chce sa tomu v živote venovať, tak ten si uplatnenie veľmi rýchlo nájde.
tak jako, podla toho či chceš alebo nechceš robiť sociálnu prácu, že áno... lebo ak to chceš robiť tak by sa na to VS hodila, ni? i keď, hm, tak ja by som hľadala najkvalitnejšiu fakultu podľa mojich možností, čo RK teda podla mna nie je
vieš čo je to Maslowa hierarchia potrieb? ak nie tak si to naštuduj a riaď sa podľa toho, potom by sa mala byť aj v živote šťastná a ak nie, tak niečo zlé robíš
mám teraz v tom riadny zmätok ... :/ rozmýšľala som, že by som vyskúšala predškolskú a elementárnu pedagogiku, ale to tiež neviem ... ja vôbec neviem čo chcem v živote robiť a to mi je 20 :/
možno by sa dalo pracovať v tomto odbore aj bez štúdia SP, ... skús vyštudovať niečo, čo by ťa jednak aspoň trochu bavilo a po škole uživilo.. a keď ti to nedá tak sa kludne venuj chudákom ľudom
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
25 komentov
to by som si radšej po gympli išla hľadať prácu.
napríklad mňa to baví veľmi, ale nechcela by som to mať ako svoje zameranie, je to veľmi psychicky náročné a vyčerpávajúce.
komentáre ako @8 by som ignorovala, ten človek nemá zdania, o čom hovorí.
ak si presvedcena ze je to tvoja cesta a chces naozaj tomu zasvatit zivot bez nejakych narokov na uznanie (to ze fakt vela nezarobis a bude ta to velmi psychicky vycerpavat casom do teba nasiakne, myslim si)...tak chod.
kazdopadne. v tomto pripade by som sla na VS. Sv. Alzbety a to naozaj nesrandujem, ani kusok.