Socialne siete...... lepsie s nimi alebo by bolo lepsie bez nich????
Ako by ste prijali skutocnost ak by boli zrusene vsetky socialne siete???? V minulosti ziaden internet nebol a zda sa mi, ze sa ovela lepsie zilo v sucasnoti vsetci ficia na fb alebo pokeci, niekolkokrat denne sa tam prihlasime.. rapidne vzrastli intrigy,
ako ktore... FB som zrusil asi pred 3 tyzdnami a odvtedy som tam nebol, nemam nutkanie tam byt a vobec mi to nechyba... sem sa chodim viac-menej pobavit na forach...that´s all...ak budem chciet, tak to zrusim aj tu a hotovo
kedze som vyrastal v dobe kedy co i len mobil mali len ti vyvoleni,tak by mi to bolo jedno..nech zrusia vsetky siete..aspon by som vedel kolko mam naozajstnych kamosov .
proste neriesim az tak fest kamaratstva cez soc.siete..skor ich vyuzivam na informacie
podľa toho ako a načo sa využívajú...ak by neboli soc. siete, tak by sa vynašiel iný spôsob na komunikáciu...a ak by to zas využívali hlúpi ľudia, bolo by to rovnaké ako je to teraz
To by bolo výborné v tom, že by som za nimi netrávila zbytočne veľa času, ako teraz. Na druhej strane, ja som vynaliezavá - vždy si nájdem nejakú hovadinu, ktorou zabíjať čas, ktorý nemám .
Ale ono je iné niečo nikdy nepoznať a nemať a byť bez toho v pohode narozdiel od toho, keď už je človek na niečo zvyknutý a zrazu o to príde. Preto sa ťažko hovorí takto dopredu .
Hmm, sú fajn na uľahčenie pri podávaní informácií a pri kontakte so vzdialenejšími priateľmi, a vlastne som si uvedomila, že na ne chodím len kôli pár takýmto ľuďom, ale tiež som si uvedomila, že ma to tam nejak furt láka aj keď tam už nemám čo robiť, ale proste že tam musím ísť...(ach)
Keby sa zrušili, tak by to bolo asi zo začiatku tažšie, ale na tých najlepších kamarátov (ktorých som si našla aj cez tieto siete) by som si zohnala mail a išlo by to asi ďalej tak...
A okrem toho sa rozmohol frázovitý pseudofilozofický bullshit založený na neschopnosti interpretovať realitu, je to fakt hrozné s touto internetovou dobou
No, ak sa pod používaním sociálnej siete myslí to, že sedíš na fb a kontroluješ, kto čo robí, pridávaš fotky jedla cez instagram a chatuješ cez mobil, keď si s kamošmi vonku (áno, toto mi naozaj jedna osoba urobila, lebo vraj treba riešiť niečo dôležité, mne to prišlo dosť divné), tak rozumiem, že má človektakéto pocity.
Ale vezmime si, že vďaka sociálnym sietiam môžeš vedieť o eventoch vo svojom okolí, o ktorých by si sa inak nedozvedela, rovnako o zľavách alebo súťažiach, firmy ľahšie propagujú svoje produkty a služby, umelci ľahšie získavajú fanúšikov, ľudia, čo chcú začať podnikať, ľahšie nájdu klientov a rozbehnú biznis a mne osobne príde ľahké organizovať ľudí (to ale ide len za predpokladu, že tvoji kamaráti aktívne využívajú danú sieť, ale však o tom to celé je) . Ak by som chcela ísť von, minula by som inak dosť kreditu, času a energie, obvolávať ľudí, potom niektorých obvolať ešte raz, ak by sa niečo zmenilo a pod.
Čiže celkovo by som povedala, že je na nás, aby sme sa naučili s nimi žiť zmysluplne. Inak sú to len nástroje.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
28 komentov
Ale ja napríklad musím priznať, že mi je lepšie s nimi. Mne osobne teda.
Sociálne siete nemôžu za to, že "vymizli skutočné priateľstvá". Možno sa vďaka nim ľahšie odhaľujú falošní ľudia alebo neviem.
Mne napríklad skôr pomáhajú získať tých priateľov viac .
proste neriesim az tak fest kamaratstva cez soc.siete..skor ich vyuzivam na informacie
divne ale co uz
a otázočka..? kludne bez nich.
Ale ono je iné niečo nikdy nepoznať a nemať a byť bez toho v pohode narozdiel od toho, keď už je človek na niečo zvyknutý a zrazu o to príde. Preto sa ťažko hovorí takto dopredu .
Keby sa zrušili, tak by to bolo asi zo začiatku tažšie, ale na tých najlepších kamarátov (ktorých som si našla aj cez tieto siete) by som si zohnala mail a išlo by to asi ďalej tak...
Ale vezmime si, že vďaka sociálnym sietiam môžeš vedieť o eventoch vo svojom okolí, o ktorých by si sa inak nedozvedela, rovnako o zľavách alebo súťažiach, firmy ľahšie propagujú svoje produkty a služby, umelci ľahšie získavajú fanúšikov, ľudia, čo chcú začať podnikať, ľahšie nájdu klientov a rozbehnú biznis a mne osobne príde ľahké organizovať ľudí (to ale ide len za predpokladu, že tvoji kamaráti aktívne využívajú danú sieť, ale však o tom to celé je) . Ak by som chcela ísť von, minula by som inak dosť kreditu, času a energie, obvolávať ľudí, potom niektorých obvolať ešte raz, ak by sa niečo zmenilo a pod.
Čiže celkovo by som povedala, že je na nás, aby sme sa naučili s nimi žiť zmysluplne. Inak sú to len nástroje.
Ak to nevieš, tak by bolo lepšie bez nich.