Ahojte, chcela by som si zažiadať o sociálne štipendium, nakoľko žijem len s matkou, ktorá poberá invalidný dôchodok. Mám podľa vás na to nárok, ak mám súrodenca, ktorý študuje v zahraničí, kde má brigádu a štipendium, teda zarobí dosť veľa?
No ja som počula ze ten príjem tvojej mamy a tak isto výdavky aké mate za domácnosť. Skus to prebrať s tou pani zo školy co to ma na starosti ona ti poradí asi najlepšie
jednoznacne narok mas !!!! len je vela papierovaciek ktore koniec koncov stoja za to ... naviac ti doporucujem sa odvolat pridaju ti (pokial ti nedaju hned plne socialne stipendium ) mam s tym osobne skusenosti ..... vzdy nas tam bolo desiatky s plnou narucou papierov .... taktiez zalezi od vysky priznaneho stipendia ze ci tie papiere staci doniest raz do roka alebo kazdy semester aspon tak to bolo 2013....
@koprdil len problem je ze ci sa rata aj sestrin prijem, lebo ak ano tak nan narok nemam kedze ona ma vysoky plat.... ak sa rata len mama tak ano.... cize moja otazka je ci priznat sestrin prijem alebo jej len zmenit trvaly pobyt
Sestra by musela byť bezdomovec, aby ti to priznali. Ale potom ti priznajú všetko čo chceš. ve´d zmeň trvalý pobyt a nahlás sa niekam na ubytovňu a máš to.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
9 komentov
najlepšie bude ak sa spýtaš na študijnom
Inak s tym trvalym pobytom mas pravdu. Pamatam si, ze spoluziak si kvoli stipendiu zmenil trvaly pobyt a nejako mu to pomohlo
Drzim palce!