Ahojte, cítim sa hrozne a prádzne. Prišiel mi papier z výšky, že ma neberú. Hlúpa som si dala jednu prihlášku do Tn a tam ma nezobrali kôli nedostatku miesta, čiže na prijímačkax som mala málo bodov. Kedže som bola chorá nebolo kedy sa učiť, vtedy som pre
znamky su ti na dve veci...ja som to vzdy hovoril...na strednej som bol najhorsi z triedy a teraz som na vyske a o nejaky ten rocik bude zo mna vazeny filozof inac tiez som prvy rok nesiel na vysku po strednej, ale v podstate to bolo mojim pricinenim, lebo som sa na to vtedy vyjebal, nechcelo sa mi vlacit sa po skuskach...ale tak nejak citim, ze tato skola, na ktorej som bola moja osudova, takze je to vsetko v maximalnom poriadku hlavne sa preto nestresuj, svet sa nezruti...das si prihlasku na rok a snad ta vezmu...pre istotu si daj aj prihlasku na Katolicku univerzitu v RK, ak si mala dobre maturitne vysvedcenie, tak ta vezmu, bo tam sa prijimacky nerobia a stretneme sa tam potom ber to tak, ze ti nebolo sudene ist teraz na vysku, mozno prave tym, ze tam pojdes az o rok, tak stretnes niekoho doleziteho v tvojom zivote...lebo nic sa nedeje nahodou...takze hlavne klud, nic sa nedeje a aspon si das troska pauzu od skoly...don`t wory, be happy
3 HM diky za radu Ja dúfam že to tak je lepšie, že ma nezobrali len ma štve, že zobrali týx ktorým som celý čas pomáhala... ale môžem byť možno aj rada lebo je to mizerna univerzita.. takže asi štastie a tu v RK si zapamatam.. práve som v štádiu kedy si vyberam kam si podám prihlášky .. chcem aj do Brna .. a chcem si vybrať takú ktorá ma bude baviť
4. je to zvlastne ze ma nezobrali .. mozno stastie chcela som tam ist bo ta skola bola najbližsie koli peniazom.. mala som doma rozpory s rodicmi tak som chcela šetriť na vyske a "vratilo sa mi to"
7. diky diky si mily pomaly sa z toho dostávam, je to hrozne podrazactvo ale poucila som sa a poucili sa nasi a aj moji mladsi surodenci budu vediet co a ako ptm.. aj ty niekedy
a vidis .. dokazes aj v hovne najst pistaciu.. takyto pozitivny pristup sa mi paci aj daco zle je na nieco dobre.. no ja mozem ratat s podporou nasich co sa tyka skoly.. uz teraz solia dost korun za skolu kam chodim.. na vysku pojdem niekam na psychologicku fakultu..kam to neviem.. ale chcem vyskusat intrak a starat sa o seba sam..
@9 noo a to xodis na nejaku sukromnu? teda aj mna uz zacinaju podporovat nasi konecne vidia ze je to pre mna dolezite.. a psychologicku .. to lakalo aj mna ale bude to dost tazke asi.. aj som rozmyslala nad ekonomikou a historiou.. dost odlisne ale bavi ma to.. abo umenie
a co sa tyka tvojho profilu a co je v nom v uvode uvedene o tom ako ti pomaha hudba tak sme na tom rovnako dokonca v mojom rebricku zivotnych priorit je hudba vyssie ako priatelia
kolini ty budes jedinacik alebo superbohaty zavidim ti.. ale investovat do jazykov je super.. ja viem napr. nemecky lepsie ako moja byvala profka a to som sa to neucila .. proste doma kukam len nemecke programy od malinkata a bavia ma jazyky tak to chcem vyuzit
hmm a k tej hudbe .. ja ju milujem keby som mohla zalozim si skupinu a kaslem na nejake Ing aa preco je to viac ako priatelia?
je to dost svinstvo ze to je dnes takto na skolach ..
ja sa tento rok obavam aby sa sestra nepopalila ako si sa ty
tiez ma same jednotky a chce ist na medinu ...ale isto jej este nakecam nech si da druhu skolu nejaku ..
ja som presny opak teba nikdy som sa neucil , znamky som mal celkovy priemer za roky 1,6 aj tak najlepsi v triede este s jednym tipkom a bez ucenia..viem 1,6 nic moc ale tak som si povedal naco sa drtit na 1?ked mi staci na VS kam by som chcel ist 2,0 ...bohata rezerva..navyse zo stavebnej na stavebnu uprednostnuju zvacsa.no a teraz ked som na VS tak viem ze to bola chyba tam ist.ja niesom zvyknuty sa ucit.a tu nieze by som sa musel ucit ale musim robit vela zadani a to ma nebavi..lebo su to veci ktore uz viem alebo sami to zda primitivne a nezaujimave alebo vidim ze skola ma uci nepotrebnosti(napr niektore casti matiky).
18. ja som sa nemusela ucit neviem mala som stastie na strednej ked som mala volno lietala som vonnku s xalanmi.. na skole som poznala asi setkyx na hodinax som sa hadala s profakmi lebo ta uroven ako tam ucili bola mizerna casto .. palilo mi to tam .. ale asi to neni dost na vysku ... a dufam ze ta c osi vyberiem ma bude bavit.. mam na to teraz cas takze dufam ze mi to vyjde ... a ty xodis kam na skolu? a kolko uz?
noo a ta skola ekomonicko socialna a druha sa volala ze priemyselny manazment
@22 ja hodlam kreslit dlhsie .. mozno to niekedy vyuzijem,.. uz som kreslila na objednavky.. na peniaze ale vacsinou u mna stoja rady kamosky a kamosi aby som im neco nakreslila .. a to je samo zadara aa ku kresleniu som presla uplnou nahodou .. jeden vecer som sa nudila tak som zacla kreslit a bolo to.. mala som to v rukax
@21 s tym hadanim sme na tom celkom podobne az na to ze na strednej som tak nie,ale na VS si to vynahradujem a mozem si dovolit tvrdit ze za minuly skolsky rok som bol asi najneoblubenejsi ziak (4000 studakov ma skola vraj) Slov. tech. univerzity -stavebnej fakulty kde zatial chodim. prave od pondelku zacinam druhy rocnik.
odbor je to pozemne stavitelstvo a architektura (najtazsi odbor na skole) nechcel som tomu verit pokial som neokusil matika, fyzika ,zaklady statiky je zabijak a to som presiel len fakt malo tento rok ma caka pruznost , zakl. statiky 2 atd..hoci zo statiky som bol na strednej najlepsi a teraz som sa zapotil ..ale tak zase prednasky neviem co su , skripta nepoznam...na cvicenia chodit musim.
nechcela si skusit ekonomicku v BA?...mari sa mi ze prijimacky by si tusim musela robit ..ale myslim ze ak ti to pali nemal by byt problem
@23 to ano na kreslenie treba aj talent...iste veci dosiahnes len neustalym kreslenim ale podstatu musis mat v sebe,napr priestorove videnie...
ako niesom v kresleni nejaky super...myslim ze len clovek co vie trosku lepsie robit s ceruzkou no kamosi a ludia co videli moje prace hovorili ine ..inak aktivne som kreslil v podstate asi od styroch rokov..a do takych 16-17....potom akosi ma zlakaly programceky typu photoshop atd..a su idealne na tvorbu aut...a do tych som blazon ( mojim snom bolo studovat dizajn automobilovy ) stavarina je len vec v ktorej som sa realne nasiel a chapem jej...som technicky typ...pravo,ekonomika,medina ,filozofia atd by ma umucili hned
@24 no ekonomicku v ba skusim tento rok asik a na stu som sa hlasila na MTF na druhe kolo...
taak a vela stastia ti prajem na skolicke drz sa tam spomen si ze sa mas lepsie ako ja a musis si to udrzat a vyzera to byt ozaj tazke .. ja si skolicku tentokrat poriadne vyberiem.. mam take tusenie ze poslem vela prihlasok
@28 aj v tom kresleni su ludia odlisny niekto vie nakreslit dobre portret niekto vec ja napriklad portret velmi neviem ..tak da sa povedat ani som sa o to nejak nepokusal mozno tri krat ...ako bolo vidiet ze je to portret aj sa dalo na to pozerat ale nebola to na nom osoba ktoru som kreslil ..cize tak nejak ... nez u auta to je ine ..budova to je no problem a vlastne akukolvek vec
@30 to veci ja nemam moc trpezlivost teraz som kreslila frajerovi logo kornu velmi sa tomu potesil .. ale mne sa to nepacilo.. ja som celkovo dost sebakriticka
to aj ja som na seba kriticky ...teraz nedavno som kreslil pre kamosa take postavicky komixove.... asi 15x15cm velke, v ciernobielom ...potreboval narychlo za hodku daco nakreslene ..on ked to videl ze je to perfektnee a mne sa to nepacilo ...a kamoske to iste ....ale tej do pamatnika..
a co sa tyka prac vo photoshope a aut tak s niektorymi pracami sa hram niekolko desiatok hodin a aj tak som maximalne neskopojny ako vyzeraju ..asi to bude tym ze chcem byt este lepsi a lepsi
@33 je dory byt lepsi a chciet byt lepsi a lepsi.. to je taka sila co ta taha .. aj mna to teraz taha .. asi to jedine .. mam taku nexut do zivota v poslednej dobe
@34 ja mam tu nechut uz presne rok a tiez ma z nej taha len moje hobby ,kamosi ,hudba...po roku studia na VS som sa konecne citil opat ze robim nieco kreativne na vyvoji mojich vedomosti zo stavariny ked som robil projekt jedneho RD...lebo na skole ma fakt nehorazne tyraju tym ze stale sa robi to co uz viem primitivnosti v mnohych predmetoch a mam taky pocit ze tam hlupo povedane osprostievam ...
@Radka89 Ahoj, mozem sa opytat aku skolu si studovala ako strednu? Obchodna akademia v akom meste?? Co sa týka skol tak Dubcek je najhorsia skola na Slovensku, raz som citala aj inzerat na volne pracovne miesto a bolo tam v zátvorke uvedené uznávame všetky VŠ okrem Dubčeka... City je podla mna super. Minuly rok ju skoncil kamarat a hned ho vzali do práce v Prahe. Nemal ziadne skusenosti, len ukazal aku ma skolu a brali ho vsetkymi desiatimi. A za posledný rok je vela takychto pripadov z mojho okolia. Hold asi sa oplati si za to stiúdium par desiatok tisic zaplatit, a po skole nemas problem.
Ja som tiez tento rok skoncila OA v TN. Dala som si dve prihlasky, BA - ekonomika a BB - taktiez. Vzali ma do BB a som spokojna. Ale keby ma nevzali, isto by som si pockala rok a isla to skusit znova. No dalsi rok by som volila asi ine skoly, napr Zilina alebo Nitra (všetko ekonomicky smer). Rok nie je dlha doba. Ver mi, viem co vravim...
jasne aj mna nezobrali kde som chcel pre nedostatok miesta...vies treba si dat jednu skolu ako poistku kde ta na 100% zoberu...zobrali ma na poslednu chvilu na odbor kde som vobec nechcel ist ale som rad ze chodim na VS a uz by som asi nemenil...
@36 chodila som na priemyslovku odbor tis ale mali sme tam rozsah uciva OA .. bolo to an turej myslim ze aj pre to mam take problemy asi to neuznavaju.. a do tn som si dala prihlasku koli peniazom chcela som usetrit je to blizko doma som mala rozpory s nasimi takze som od nix nechcela tahat peniaze a tak to dopadlo.. ale poucila som sa teraz si zarabam podam si viac prihlasiek aj do zahranicia a zmiznem z tohto zapadakova dufam
@radka89 Je jedno kde studujes, vyjde to za rovnake peniaze, teda zivot v BA je ovela drahsi... Ja tiez nechcem od rodicov tahat peniaze, preto idem externe, ... cez tyzdne praca a cez vikend pekne do skolicky... To som teda zvedava ako dlho to moje ja vydrzi... ale aj taky je zivot a nebudem jedina. Normalne ti zacinam zavidiet, ked tak rozmyslam, bo mozes vypadnut do zahranicia, ja jedine tak nabuduci rok cez leto. Teda ak stihnem vsetky skusky tak vypadneme s kamaratom niekde na nejaky ostrov pracovat... nech je uz leto...
no..taketo nejake forum som tu aj ja vytvorila-pozri ak ces.skoly uz nejsu co byvali a chcu vecsinou hlavne prachy...
inak..ako to tu tak citam,bud rada,ze ta tam nezobrali.
--a k tej linke--neverim.to ozaj lepsia praca sa nenasla,alebo si bola nutena ist rychlo pracovat?s tymi vedomostami si mohla hocikde aspon uctovnicku robit,ale zas neviem tvoju situation
@sunnyday noo začínam byť celkom rada, že ma tam nezobrali čo počúvam o tej škole chcela som ist externe nex ozaj nezatažujem rodičov.. a musela som si najsť rýchlo robotu tak robím na linke .. a tu u nas na Turej poriadna robota neni keď nemáš známosti .. taaakže ja ix nemám a štetku nechcem robiť
@verculka89 hmm závidíš mi? to je irónia ja závidím aj tým čo su v trenčíne na škole odtial sa dá nejako prestúpiť aspon... aa to zahraničie neviem rozmýšlam ale to by som tu nexala všetkych aj frajera a neviem ako by som to zvládala ..
@radka89 Zavidime to co nemame. Nevedela som, ze mas priatela, vyskusaj mu navrhnut, ze by ste isli spolu, ked nie tak nic. Isto sa nejaka dobra praca casom najde, nie len za tou linkou. Ja si teraz hladam popri skole. Len ja mam problem v tom, ze ja mam skolu piatok a sobota. Takze to mam ovela tazsie ako som si myslela.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
49 komentov
a kam do TN ? na univerzitu alebo na City?
aj by som ti niekoho poslal aby ta objal..
lutujem.. ale urcite sa nestratis ak si mudra
a vidis .. dokazes aj v hovne najst pistaciu.. takyto pozitivny pristup sa mi paci aj daco zle je na nieco dobre.. no ja mozem ratat s podporou nasich co sa tyka skoly.. uz teraz solia dost korun za skolu kam chodim.. na vysku pojdem niekam na psychologicku fakultu..kam to neviem.. ale chcem vyskusat intrak a starat sa o seba sam..
a rad pomaham ludom riesit iste veci poradit a tak.. asi je to dobra cesta za psychosa ist..aj ked to bude zrejme tazoba ale snad nieco vydrzim
aky druh umenia mas na mysli?
hmm a k tej hudbe .. ja ju milujem keby som mohla zalozim si skupinu a kaslem na nejake Ing aa preco je to viac ako priatelia?
a k psyxologovi.. budem ta asi casto navstevovat
nemcinu neznasam.. gestapacky otrasny jazyk..
a co sa tyka hudby..tak tiez tiez mam chut si zalozit take cosi..kamarat je bubenik a druhy hra na gitaru ma elektriku cize problem by ani nebol
a ved mozes ma navstevovat.. okrem psycho vysetrenia ponukam aj sluzby maserske.. chrbtica a nohy..
mne pri depkach pomahala pesnicka od Sonata Arctica - Last Drop Falls
najdi si to na youtube.. ma to skvely text..skvely spevak..skvele gitary..
no a tak
co rada kreslis?
ja sa tento rok obavam aby sa sestra nepopalila ako si sa ty
tiez ma same jednotky a chce ist na medinu ...ale isto jej este nakecam nech si da druhu skolu nejaku ..
ja som presny opak teba nikdy som sa neucil , znamky som mal celkovy priemer za roky 1,6 aj tak najlepsi v triede este s jednym tipkom a bez ucenia..viem 1,6 nic moc ale tak som si povedal naco sa drtit na 1?ked mi staci na VS kam by som chcel ist 2,0 ...bohata rezerva..navyse zo stavebnej na stavebnu uprednostnuju zvacsa.no a teraz ked som na VS tak viem ze to bola chyba tam ist.ja niesom zvyknuty sa ucit.a tu nieze by som sa musel ucit ale musim robit vela zadani a to ma nebavi..lebo su to veci ktore uz viem alebo sami to zda primitivne a nezaujimave alebo vidim ze skola ma uci nepotrebnosti(napr niektore casti matiky).
a na co bola zamerana skola kam si sa hlasila?
tak sa budes snorit v peniazkoch
noo a ta skola ekomonicko socialna a druha sa volala ze priemyselny manazment
odbor je to pozemne stavitelstvo a architektura (najtazsi odbor na skole) nechcel som tomu verit pokial som neokusil matika, fyzika ,zaklady statiky je zabijak a to som presiel len fakt malo tento rok ma caka pruznost , zakl. statiky 2 atd..hoci zo statiky som bol na strednej najlepsi a teraz som sa zapotil ..ale tak zase prednasky neviem co su , skripta nepoznam...na cvicenia chodit musim.
nechcela si skusit ekonomicku v BA?...mari sa mi ze prijimacky by si tusim musela robit ..ale myslim ze ak ti to pali nemal by byt problem
ako niesom v kresleni nejaky super...myslim ze len clovek co vie trosku lepsie robit s ceruzkou no kamosi a ludia co videli moje prace hovorili ine ..inak aktivne som kreslil v podstate asi od styroch rokov..a do takych 16-17....potom akosi ma zlakaly programceky typu photoshop atd..a su idealne na tvorbu aut...a do tych som blazon ( mojim snom bolo studovat dizajn automobilovy ) stavarina je len vec v ktorej som sa realne nasiel a chapem jej...som technicky typ...pravo,ekonomika,medina ,filozofia atd by ma umucili hned
taak a vela stastia ti prajem na skolicke drz sa tam spomen si ze sa mas lepsie ako ja a musis si to udrzat a vyzera to byt ozaj tazke .. ja si skolicku tentokrat poriadne vyberiem.. mam take tusenie ze poslem vela prihlasok
aa auticka mam rada teraz som bola v nedelu v nitre
dakujem , aj tebe aby sis a dostala kam by si sa chcela
a diky hadam sa uz dostanem .. cem ist bud do blavy abo brna abo aj tt.. uvidiim
a co sa tyka prac vo photoshope a aut tak s niektorymi pracami sa hram niekolko desiatok hodin a aj tak som maximalne neskopojny ako vyzeraju ..asi to bude tym ze chcem byt este lepsi a lepsi
Ja som tiez tento rok skoncila OA v TN. Dala som si dve prihlasky, BA - ekonomika a BB - taktiez. Vzali ma do BB a som spokojna. Ale keby ma nevzali, isto by som si pockala rok a isla to skusit znova. No dalsi rok by som volila asi ine skoly, napr Zilina alebo Nitra (všetko ekonomicky smer). Rok nie je dlha doba. Ver mi, viem co vravim...
inak..ako to tu tak citam,bud rada,ze ta tam nezobrali.
--a k tej linke--neverim.to ozaj lepsia praca sa nenasla,alebo si bola nutena ist rychlo pracovat?s tymi vedomostami si mohla hocikde aspon uctovnicku robit,ale zas neviem tvoju situation
casom aj to pride