Som na strednej v 1.rocniku . Vzdy som bola taka utiahnuta ale snazila som sa to zmenit ... no asi som vsetku tu snazivost minula(kedze teraz som snad este utiahnutejsia -- vzdy strasne rozmyslam nad tym co poviem aby som nahodou tu osobu neurazila alebo
Asi si ten typ co sa tazko presadzuje, urcite nie si sama
A chybat tak dlho v prvom rocniku v zoznamovacom obdobi je urcite tazke
Ak uvazujes o prestupe kvoli odboru tak to by som na tvojom mieste urcite urobila, hlavne kvoli tomu ze ta to asi nebavi .. a na novej skole mas sancu zacat od znovu sice aj tam uz budu skupinky ale bude to ina situacia
Neviem, ja som skolu menila 7krat a 3mrat skolku a vzdy som sa do yyzdna skamaratila so vsetkymi ...ale niekto to nemusi mat v povahe
tak ked sa s tymi ludmi nebavis, preco si urazena, ked si nevsimnu, ze si tam nebola? my mame v triede konkretne troch takych ludi a casto ich nenadiktujeme ked chybaju, lebo si to proste nevsimneme.
kluc je rozpravat sa s nimi, ale nie nasilu. ked sa bavia o niecom co ta zaujima, pripojit sa. alebo hocikedy sa len tak na nich usmiat, byt mila, potom podla mna casom ten postoj k tebe zmenia. ak ti to takto nevyhovuje (niekomu vyhovuje byt sam), tak to podla mna tak tazke zmenit nebude. mozno bude stacit najst 1 osobu s ktorou si rozumies a ta ta potiahne dalej. ked tak prezi tento polrok, cez leto na seba kopa ludi zabudne a druhy rok mozes akoby zacat odznova
@1 neda sa povedat ze chyba..prosto si taka a ludia by ta tak mali prijat.. mozno akurat trochu popracovat na sebavedomi a odstranit hanblivost ale to sa nie vzdy da
Ako nechodil do školy,tiež sa na neho všetci vysrali
Dobre,to nie je sranda,ak si taká ako spomínaný chalan,tak sa nečudujem, že si takto dopadla... Ono to tak funguje,že kto je ticho kto sa do ničoho špeciálne nezapája je zatratený ... Poprípade kto tam ani nie je ( viď.tvoj prípad )
@intheshadowofforests proste skús si s niekým cez hodinu sadnúť a o niečom debatovať a tak si postupne nájdeš pár kamarátov.. ja som to mal takto minulý rok a teraz v druháku som úplne spokojný.. neviem si predstaviť život bez nich...
ja som mala sadru 2mesiace cez skolu a som myslela ze sa opytaju aspon preco zaco ...nikto nic, tak si urob obraz co som mala za triedu,.. a keby ma aj volali pit nesla by som s nimi..
ja som tiez nieco take zazil ale skor s tym,ze sme sa prestahovali 45km od rodneho mesta a ked poviem,ze idem domov o 20:30 ta pozeraju na mna jak na zjavenie..to je ten lepsi pripad..ten horsi..volaju ma von ked mi odijde posledny spoj do mesta..
alebo este..sak prid ,skocime von..tak oka,pridem a jak uz som tam,tak povie,dneska nic z toho...yes parada...
nehovoriac o vztahoch bo chytnem depku...
ps. sama pises,ze nijaky problem nemas ta co riesis :p
ja som nikdy nebola nejako utiahnutá či nekomunikatívna alebo tak ale raz som ,,mala tú česť,, patriť do kolektívu v ktorom som jednoducho nemala čo robiť...nebudem presne rozoberať o č išlo ale jednoducho som sa cítila ako ty: bola som ignorovaná, nemala som tam nikoho mne blízkeho...a urobila som toto: proste som odtiaľ odišla, našla som si iné záujmy, ľudí s ktorými je mi dobre....takže moja rada je: vypadni odtiaľ čo najrýchlejšie, nemáš čo stratiť, držíš život vo svojich rukách a môžeš si s ním robiť čo chceš, tak sa netráp a užívaj si držím palce a verím, že nájdeš to, čo každý človek hľadá-šťastie
Urcite to nie je len o tebe, nehovorim, ze sa mas pchat do zadku alebo pretvarovat.
Ale proste nemozes cakat, ze ked budes sediet sama so sebou na zadku, pridu za tebou a budu sa o teba zaujimat.
Chodit medzi nich, pozvi ich TY von. Spytaj sa ci videli najnovsi film, aku hudbu pocuvaju, ohovarajte ucitelky, ponukni sa ze im vysvetlis co z uciva nechapu, ale ich o to popros ty.
Mas ich na facebooku napr.? Napis niekomu z nich len tak z nudy a dozvies sa o nom viac.
Mas tam aj chalanov? Mozno s nimi by to slo lahsie...
Paci sa ti nejake spoluziackine tricko? Pochval, spytaj sa, kde ho kupila, nech ti da radu, ci nepojdete spolu na nakupy nabuduce, atd.
Proste moznosti mas MILION, len pre to musis aj nieco urobit...
skolu by som nemenil lebo kadernik vizazista znie ako "zlata bana" do buducnosti-co sa uplatnenia tyka. a co sa tyka socializacie a zapadnutia do kolektívu,len ostan taka aka si,plus nerob naprieky ostatnym,maj pevny nazor.osobne ked sa pozriem späť do minulosti tak..neviem poradit.bavil som sa len so zopar ludmi a na vsetkych vpodstate jebal,aj tak som bol dôlezity,ale isto nie v prvaku a na zaciatku.to je len taka otukavacka.len sa nestran inych,a nezostan "puťka"..vsetko bude fain,uvidis.
Myslím, že z takého slovníka by som si pri slečnách daného zamerania hlavu nelámala (no offence, man). Ak ti škola nevyhovuje a máš pocit, že ti štúdium za kaderníka/vizážistu nevyhovuje, je ešte vhodný čas na prestup. Ale ak zmeníš školu alebo odbor a pôjdeš teda do iného, nového kolektívu, nemáš pocit, že aj tam už budú poskupinkovaní?
Je veľká pravdepodobnosť, že súčasné rozdelenie sa tvojich spolužiačok sa do konca štúdia na škole výrazne zmení. Si freshman, ešte sa časom oťukáš, určite si nájdeš aspoň jedného človeka, s ktorým budeš tráviť čas, veľa ich naozaj netreba.
Čo keby si v prvom rade zmenila postoj k samej sebe? Prestaň si hovorit , ze si outsiderka,alebo ze si menejcenna...Snaž sa na to vôbec nemyslieť..Mne to dosť pomohlo..Tiež som sa prvý mesiac cítila rovnako ako ty,mala som rovnaké myšlienky ako ty a tiež som chcela prestúpiť..Ale potom som jednoducho prestala nad všetkými týmito vecami rozmýšľať,bolo mi všetko úplne jedno a dnes by som svoju triedu nevymenila (teda až na pár výnimiek) a do školy chodím opäť rada
@intheshadowofforests neviem ci ti to pomoze ak sa dozvies ze ja som taka ista- su to uz pomaly 4mesiace v skole,ale povedat ze sa s niekym kamaratim sa asi neda. akoze ked niekto nieco potrebuje poziciam mu,ak ja potrebujem tak mi tiez niekto pozicia,ale inak nic. v triede su skupinky vytvorene davno,ale blizko nemam k ziadnej. s chlapcami sa nebavim vobec,lebo su v puberte a myslia si ze su pupky sveta,dievcata vytvorili take 2skuoinky. jedna sa bavi aj z chlapcami, ta druha sa s chalanmi nebavi,ale rozoberaju kto s kym zacal chodit atd. ja sa k nim nezaradujem. pocuvam o com sa rozpravaju,mam svoje nazory na to ale necitim potrebu strkat sa medzi nich a vyrozpravat sa im. keby sa ma spytali na moj nazor odpoviem im,ale inak nie. mozno mas aj ty nieco podobne,ak nie sorry ze som ta unudila svojimi recami
a vidim ze ti tu vela ludi radi zmenit sa, ale viem ze im je to mozno lahko vykonat ale tebe nie. na nieco taketo nie je ,,liek" . proste mas taku povahu, da sa to ovplyvnit len minimalne. to je moj nazor
@intheshadowofforests nie si otsider, ale sympatické dievča nechápem, prečo každý chce mať kolo seba 1000 uvrešťaných paviánov užívaj si kľudu kým môžeš, bo po čase sa môže stať, že pokoj nenájdeš stále lepšie v škole mať čas na odpísanie domácich úloh....to sa hodí vždy.
Síce si toho veľa nepovedala, ale mám pocit, že do takého kolektívu by som veľmi nechcel zapadnúť
A aby som dal aj nejakú radu... Ľudia neexistujú krúžky, športové kluby, rôzne dobrovolné činnosti atď, čo väčšinou zgrupujú ľudí s podobnými záľubami?
@veroniques ja vzdy poviem svoj nazor lenze nikoho nezaujima
ja by osm prestupila spat na moju skolu kedze som ako blba isla z gympla na odbornu (tam sme boli skvely kolektiv a zo vsetkymi som sa v pohode bavila - jasne niake vynimky tam su ale tych som pozdravila alebo prehodila par slov a sla dalej)
@hoperpohroma ja sa s nimi bavim (bavila) chodili sme kazdy tyzden aspon raz niekam len teraz co som dosla som tam ako votrelec
ja by som sa k nim aj pripojila len tie ich temy s ktorymi si sa vyspala?Zase nemam cigy . Nevies zohnat marisu ? a pod. (a ja co som este nemala chalana a fajcit teda nemienim si mam teda s nimi vela povedat ked kazdu prestavku riesia toto) a ideme na disko mam sestrin obciansky,.....
no my na seba nezabudneme cez leto kedze mame spolocnu povinnu brigadu a polka triedy tam bude so mnou
@laurikaa tak zas nie len oni si vsimli akurat ze 2tyzdne tam niesom a potom bum "taky niekto tu chodi? "
@creavnitvsemhda ja sedim s jednou babou len ona cez hodinu spi alebo si pise domace ulohy na dalsiu hodinu (odo mna samozrejme)
@tasha5 napodobne (az na tu ruku v sadre ) a podpisali sa ti aspon ?
@3kacena3 ale ja z tade chcem odist len kvoli vyske (na veterinu a mozno ani na zubarinu nemozem ist a ani na prava)
@luthien ked niekto ostane este v triedde tak ja idem k nemu s rozpravame sa ale ked vsetci idu do ostatnych tried tak tam urcite nejdem kedze tam poznam ludi mozno 5 a to len ich meno
no ich skola moc nezaujima (co sa tyka ucenia) spytaju sa kto ma ulohu/referat/.... ja jedine samozrejme a oni tak mi to prepis(este mi ukazuju ako pisu a by som sa snazila aby sa to podobalo -- pch) sem diky si skvela ; ja jej dam zosit nech si to prepise sama a povie mi ze som krava (ako ? pomohla som jej tak ci tak) a celu prestavku riesia to ze som jej to neprepisala ze som sobecka a bla bla bla (kamosky nadovsetko )
Chalana nemame zial ziadneho -cisto babsky kolektiv priam nocna mora
Nemám problem zapadnut, aspon som nemala... Na strednej som prestupila ... A na novej skole som si zazila to co ty ... Pre mna to bolo dost deprimujuce bola som zvyknuta ze ma ludia maju radi a som casto stredobodom pozornosti .... No na novej skole to bolo inak ... Dlhsiu dobu som sedela v zadnej lavici sama a snazila sa byt mila ... takmer nikto si ma nevsimal a cez prestavky osm bol auplne sama ...No potom som si povedala ze sa na nich mozem z vysoka vysrat A nieako som si tam nasla kamaratky hoc len 2 ale nasla, postupom casu ... Ak to nieje skola pre teba tak sa spakuj a kasli nato ... ak tam chces ostat tak tomu len daj cas
@mygate je v tom aj kozmetik a maniker-pediker myslis ? z nasej skoly nas skonci asi po 60+ z kazdeho odboru (60kadernikov,60kozmetikov,.... + ty co maju este spojene odbory)
ja nerobim napriek im, iba mojim naj kamosom (lebo oni chapu ako to myslim a neberu si to zle)
@kreatura ja by som prestupila spat na gympel (len som to tam nenapisalla )
mne nevyhovuje v studiu len to ucivo +.+=+ -.+=- a vsetci v soku a 3 z pisomky (facepalm) alebo zlomky a ine uciva 5.rocnika na ZS
@janehoda skoro sa tam aj vidim ved to ja som si zaumienila ze cez leto sa zmenim (zmenila som sa bolo mi zo seba zle - bola som sebavedoma aj ked nie velmi bolo mi to proti srsti) a september zase spat a vobec si ma neunudila
@miki24 no tak dakujem ja nechcem mat 1000 uvrestanych pavianov okolo seba ja chcem mat v triede 2-3kamosky ,ktore ma hned pri prvej moznosti nepodrazia
keby ich bolo od koho odpisat
ako keby hodili ziaka zo sexty do 5.rocnika a zapadni
@intheshadowofforests nedá mi nereagovať. to sú tu teda rady par excellence ľahko sa niekomu hovorí "rozprávaj sa s nimi", "komunikuj", kto to nezažil. ja som to mala takto 9 rokov na poondiatej základke... strašné roky. posledné dva to už bolo ako popisuješ -s nikým som si nemala čo povedať, všetko to bolo poskupinkované, záujmy na tisíce kilometrov vzdialené od mojich... zachránila ma akurát stredná.
nemala si odchádzať z gympla, keď ti tam bolo dobre. :/ pokiaľ máš ešte čas a nebaví ťa daná škola, zmeň ju, neoľutuješ. z tohto, čo opisuješ a z reakcií deciek mi vychádza, že si o niekoľko úrovní nad nimi, čo sa týka záujmov, názorov, uvažovania vôbec... nemá ti byť čo ľúto. vyber si školu, ktorá ti je srdcu bližšia, možno znova to gymnázium (nechcem tu nikoho uraziť, ale vzhľadom na to, kde moji drahí spolužiaci zo zš vyrazili, to je asi len o niečo vyberanejšia škola čo sa týka inteligencie deciek, ktoré tam majú namierené hold, výnimky sa nájdu všade) a uvidíš, že spriaznenú dušu si časom nájdeš.
@lucretia komunikovat sa da ale tak 3 min a koncim
hlavne ma znervoznuje ked pocas toho ako sa s niekym rozpravaju zacnu davat sluchatka a pretukavaju v mobile na niaku pesnicku a tvaria sa ze ta pocuvaju to ich -hmmmm,ano ano,aj ja si myslim-
ja som si v tej mojej malej hlave zmyslela ze chcem ist na odbornu (kedze moj brat skoncil ten isty gympel ,z VS ho vyhodili a pracu nema ziadnu-a nechcem aj ja tak skoncit ) mna to bavi len ako kazda skola ma svoje nevyhody
no ved to hlavne to moje uvazovanie ,vyjadrovanie a vobec vsetko minule sa ma ucitelka pytala co je polyglot ? (po1. skor kto ked uz tak ).... len ked sa vratim je tam teraz jedna ucitelka ktora sa vratila z materskej a bola na mna strasne zasadnuta
ale aku skolu ? (ked rodicia mi len tak tak dovolili tuto a keby som zas isla inam by omielali tu svoju vetu : "Ty u nicoho nevydrzis !" )
@intheshadowofforests Ahoj (velmi veselym a sialenym tonom) , ja som tiez na obdobnom odbore az na kozmetik (to my nemame )a som povahovo ako ty
tak k veci
ak tam mate baby z intraku chod im ukazat Bratislavu (ak si z BA teda ) hrad,na kolotoce (Incheba ale uz tam asi niesu) , nakupy (Central,Eurovea,Obchodna a ani Aupark neni najhorsi+Sad Janka krala) pozvi niaku tebe sympaticku spoluziacku von spolocne s ostytnymi babami/tvojimi spoluziakmi (ked si s nimi tak rozumies ) ,chodte na autodrahu/paintball/... a nwm co este (podla ich zaujmov ) urcite este nevideli vsetko z BA (pripadne z mesta ktoreho si ty)
ako jasne ja chapem je pre teba divne za nimi prist ked hodia pohlady ala ani sa k nam nepriblizuj a spytat sa pojdeme von ? ---- takto nie (aj ked na niektore sibnute typy ludi by to maximalne zaposobilo)
ale ked mate prax (co musite mat) si s niakou spoluziackou (hadam nemas cesaciu hlavu ?!? ak hej s niakou babou sa dohodni den pred praxou "Ahoj budeme zajtra spolu na praxi ?Mas idealne vlasy na uces ktory chcem uz davno skusit .Teda ak ti to nebude vadit" nieco obdobne len nehovor ako stroj (ale maj niaky pripraveny - ten uces)......Spytaj sa jej ci sa venuje niakemu tancu o co sa zaujima (mala by pochopit ze si tu 2 mesiace nebola ).Ci videla ten a onen film . AKa hudba sa jej paci. Kecaj o vsetkom moznom co ta napadne a uvidis ci budete "kamosky" alebo kamosky )Mozno ti to pride ako hlupe otazky ,ale jednoducho musis prejavit niaky zaujem TY o nich
potom tancujte na hocico (jedna urobi pohyb a ostatne opakuju a striedajte sa -uvidis je to sranda)
ale bo sa spytaj ci niekto nechodi na niaky kruzok co by ta zaujimal (napr. balet-kurzy ,plavanie-mozte ist spolu na plavaren tak isto ako pri krasokorculovani)
A keby ani to nepomohlo pod k nam na skolu alebo von pojdeme
@intheshadowofforests ono zase chcel som v skratke napísať, že všetko príde v správny čas, keďže podobným som si na gympli prešiel. boli v triede samé početné skupiny z 3-4 základných škôl a ja sám jak prst, bo nikoho som nemal zo základky. niekedy proste tieto vecí chcú čas. bude určite veľa spoločných akcií lyžiaráky, koncoročné výlety, kde bude určite väčšia šanca. v škole poviem tak, že by si sa so mnou nezoznámila, bo zo školy som mal vždy depku a nič sa mi nechcelo hoci keď rozmýšľam o tom, čo píšeš tak cesta sa bude hľadať zložitejšie, keďže zrejme chodia tam dosť čudní vtedy to nie je najjednoduchšie. ale nechcem sa rozpisovať viac,bo je toho už veľa...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
33 komentov
Asi si ten typ co sa tazko presadzuje, urcite nie si sama
A chybat tak dlho v prvom rocniku v zoznamovacom obdobi je urcite tazke
Ak uvazujes o prestupe kvoli odboru tak to by som na tvojom mieste urcite urobila, hlavne kvoli tomu ze ta to asi nebavi .. a na novej skole mas sancu zacat od znovu sice aj tam uz budu skupinky ale bude to ina situacia
Neviem, ja som skolu menila 7krat a 3mrat skolku a vzdy som sa do yyzdna skamaratila so vsetkymi ...ale niekto to nemusi mat v povahe
kluc je rozpravat sa s nimi, ale nie nasilu. ked sa bavia o niecom co ta zaujima, pripojit sa. alebo hocikedy sa len tak na nich usmiat, byt mila, potom podla mna casom ten postoj k tebe zmenia. ak ti to takto nevyhovuje (niekomu vyhovuje byt sam), tak to podla mna tak tazke zmenit nebude. mozno bude stacit najst 1 osobu s ktorou si rozumies a ta ta potiahne dalej. ked tak prezi tento polrok, cez leto na seba kopa ludi zabudne a druhy rok mozes akoby zacat odznova
@1 neda sa povedat ze chyba..prosto si taka a ludia by ta tak mali prijat.. mozno akurat trochu popracovat na sebavedomi a odstranit hanblivost ale to sa nie vzdy da
,,Kto vám dnes chýba? Močáry?"
,,nechýba "
Ako nechodil do školy,tiež sa na neho všetci vysrali
Dobre,to nie je sranda,ak si taká ako spomínaný chalan,tak sa nečudujem, že si takto dopadla... Ono to tak funguje,že kto je ticho kto sa do ničoho špeciálne nezapája je zatratený ... Poprípade kto tam ani nie je ( viď.tvoj prípad )
alebo este..sak prid ,skocime von..tak oka,pridem a jak uz som tam,tak povie,dneska nic z toho...yes parada...
nehovoriac o vztahoch bo chytnem depku...
ps. sama pises,ze nijaky problem nemas ta co riesis :p
Urcite to nie je len o tebe, nehovorim, ze sa mas pchat do zadku alebo pretvarovat.
Ale proste nemozes cakat, ze ked budes sediet sama so sebou na zadku, pridu za tebou a budu sa o teba zaujimat.
Chodit medzi nich, pozvi ich TY von. Spytaj sa ci videli najnovsi film, aku hudbu pocuvaju, ohovarajte ucitelky, ponukni sa ze im vysvetlis co z uciva nechapu, ale ich o to popros ty.
Mas ich na facebooku napr.? Napis niekomu z nich len tak z nudy a dozvies sa o nom viac.
Mas tam aj chalanov? Mozno s nimi by to slo lahsie...
Paci sa ti nejake spoluziackine tricko? Pochval, spytaj sa, kde ho kupila, nech ti da radu, ci nepojdete spolu na nakupy nabuduce, atd.
Proste moznosti mas MILION, len pre to musis aj nieco urobit...
Je veľká pravdepodobnosť, že súčasné rozdelenie sa tvojich spolužiačok sa do konca štúdia na škole výrazne zmení. Si freshman, ešte sa časom oťukáš, určite si nájdeš aspoň jedného človeka, s ktorým budeš tráviť čas, veľa ich naozaj netreba.
Želám ti veľa šťastia pri rozhodovaní
a vidim ze ti tu vela ludi radi zmenit sa, ale viem ze im je to mozno lahko vykonat ale tebe nie. na nieco taketo nie je ,,liek" . proste mas taku povahu, da sa to ovplyvnit len minimalne. to je moj nazor
A aby som dal aj nejakú radu... Ľudia neexistujú krúžky, športové kluby, rôzne dobrovolné činnosti atď, čo väčšinou zgrupujú ľudí s podobnými záľubami?
ja by osm prestupila spat na moju skolu kedze som ako blba isla z gympla na odbornu (tam sme boli skvely kolektiv a zo vsetkymi som sa v pohode bavila - jasne niake vynimky tam su ale tych som pozdravila alebo prehodila par slov a sla dalej)
@hoperpohroma ja sa s nimi bavim (bavila) chodili sme kazdy tyzden aspon raz niekam len teraz co som dosla som tam ako votrelec
ja by som sa k nim aj pripojila len tie ich temy s ktorymi si sa vyspala?Zase nemam cigy . Nevies zohnat marisu ? a pod. (a ja co som este nemala chalana a fajcit teda nemienim si mam teda s nimi vela povedat ked kazdu prestavku riesia toto) a ideme na disko mam sestrin obciansky,.....
no my na seba nezabudneme cez leto kedze mame spolocnu povinnu brigadu a polka triedy tam bude so mnou
@laurikaa tak zas nie len oni si vsimli akurat ze 2tyzdne tam niesom a potom bum "taky niekto tu chodi? "
@tasha5 napodobne (az na tu ruku v sadre ) a podpisali sa ti aspon ?
@3kacena3 ale ja z tade chcem odist len kvoli vyske (na veterinu a mozno ani na zubarinu nemozem ist a ani na prava)
@luthien ked niekto ostane este v triedde tak ja idem k nemu s rozpravame sa ale ked vsetci idu do ostatnych tried tak tam urcite nejdem kedze tam poznam ludi mozno 5 a to len ich meno
no ich skola moc nezaujima (co sa tyka ucenia) spytaju sa kto ma ulohu/referat/.... ja jedine samozrejme a oni tak mi to prepis(este mi ukazuju ako pisu a by som sa snazila aby sa to podobalo -- pch) sem diky si skvela ; ja jej dam zosit nech si to prepise sama a povie mi ze som krava (ako ? pomohla som jej tak ci tak) a celu prestavku riesia to ze som jej to neprepisala ze som sobecka a bla bla bla (kamosky nadovsetko )
Chalana nemame zial ziadneho -cisto babsky kolektiv priam nocna mora
ja nerobim napriek im, iba mojim naj kamosom (lebo oni chapu ako to myslim a neberu si to zle)
@kreatura ja by som prestupila spat na gympel (len som to tam nenapisalla )
mne nevyhovuje v studiu len to ucivo +.+=+ -.+=- a vsetci v soku a 3 z pisomky (facepalm) alebo zlomky a ine uciva 5.rocnika na ZS
@janehoda skoro sa tam aj vidim ved to ja som si zaumienila ze cez leto sa zmenim (zmenila som sa bolo mi zo seba zle - bola som sebavedoma aj ked nie velmi bolo mi to proti srsti) a september zase spat a vobec si ma neunudila
@miki24 no tak dakujem ja nechcem mat 1000 uvrestanych pavianov okolo seba ja chcem mat v triede 2-3kamosky ,ktore ma hned pri prvej moznosti nepodrazia
keby ich bolo od koho odpisat
ako keby hodili ziaka zo sexty do 5.rocnika a zapadni
Dakujem Vam vsetkym za rady
nemala si odchádzať z gympla, keď ti tam bolo dobre. :/ pokiaľ máš ešte čas a nebaví ťa daná škola, zmeň ju, neoľutuješ. z tohto, čo opisuješ a z reakcií deciek mi vychádza, že si o niekoľko úrovní nad nimi, čo sa týka záujmov, názorov, uvažovania vôbec... nemá ti byť čo ľúto. vyber si školu, ktorá ti je srdcu bližšia, možno znova to gymnázium (nechcem tu nikoho uraziť, ale vzhľadom na to, kde moji drahí spolužiaci zo zš vyrazili, to je asi len o niečo vyberanejšia škola čo sa týka inteligencie deciek, ktoré tam majú namierené hold, výnimky sa nájdu všade) a uvidíš, že spriaznenú dušu si časom nájdeš.
hlavne ma znervoznuje ked pocas toho ako sa s niekym rozpravaju zacnu davat sluchatka a pretukavaju v mobile na niaku pesnicku a tvaria sa ze ta pocuvaju to ich -hmmmm,ano ano,aj ja si myslim-
ja som si v tej mojej malej hlave zmyslela ze chcem ist na odbornu (kedze moj brat skoncil ten isty gympel ,z VS ho vyhodili a pracu nema ziadnu-a nechcem aj ja tak skoncit ) mna to bavi len ako kazda skola ma svoje nevyhody
no ved to hlavne to moje uvazovanie ,vyjadrovanie a vobec vsetko minule sa ma ucitelka pytala co je polyglot ? (po1. skor kto ked uz tak ).... len ked sa vratim je tam teraz jedna ucitelka ktora sa vratila z materskej a bola na mna strasne zasadnuta
ale aku skolu ? (ked rodicia mi len tak tak dovolili tuto a keby som zas isla inam by omielali tu svoju vetu : "Ty u nicoho nevydrzis !" )
na zakladke by som hentake individua nezniesla
tak k veci
ak tam mate baby z intraku chod im ukazat Bratislavu (ak si z BA teda ) hrad,na kolotoce (Incheba ale uz tam asi niesu) , nakupy (Central,Eurovea,Obchodna a ani Aupark neni najhorsi+Sad Janka krala) pozvi niaku tebe sympaticku spoluziacku von spolocne s ostytnymi babami/tvojimi spoluziakmi (ked si s nimi tak rozumies ) ,chodte na autodrahu/paintball/... a nwm co este (podla ich zaujmov ) urcite este nevideli vsetko z BA (pripadne z mesta ktoreho si ty)
ako jasne ja chapem je pre teba divne za nimi prist ked hodia pohlady ala ani sa k nam nepriblizuj a spytat sa pojdeme von ? ---- takto nie (aj ked na niektore sibnute typy ludi by to maximalne zaposobilo)
ale ked mate prax (co musite mat) si s niakou spoluziackou (hadam nemas cesaciu hlavu ?!? ak hej s niakou babou sa dohodni den pred praxou "Ahoj budeme zajtra spolu na praxi ?Mas idealne vlasy na uces ktory chcem uz davno skusit .Teda ak ti to nebude vadit" nieco obdobne len nehovor ako stroj (ale maj niaky pripraveny - ten uces)......Spytaj sa jej ci sa venuje niakemu tancu o co sa zaujima (mala by pochopit ze si tu 2 mesiace nebola ).Ci videla ten a onen film . AKa hudba sa jej paci. Kecaj o vsetkom moznom co ta napadne a uvidis ci budete "kamosky" alebo kamosky )Mozno ti to pride ako hlupe otazky ,ale jednoducho musis prejavit niaky zaujem TY o nich
potom tancujte na hocico (jedna urobi pohyb a ostatne opakuju a striedajte sa -uvidis je to sranda)
ale bo sa spytaj ci niekto nechodi na niaky kruzok co by ta zaujimal (napr. balet-kurzy ,plavanie-mozte ist spolu na plavaren tak isto ako pri krasokorculovani)
A keby ani to nepomohlo pod k nam na skolu alebo von pojdeme