Ahojte,takže je to jasné potrebujem auto,dosť súrne a vôbec neviem aké teda či benzín,alebo diessel,jasné,že chcem aby malo nízku spotrebu a hlavne aby sa nekazilo,lebo ja si nebudem vedieť vymeniť ani koleso,potrebujem niečo okolo 6000-7000eur.Poškuloval
Ahoj. nechce sa mi tu rozpisovať litánie o tom aké auto len ti poviem pár vecí.
-keďže jazdíš prevažne krátke trasy tak benzín
-cenový strop ktorý máš je dostatočne vysoký takže fakt je z čoho vyberať
-ja osobne by som chcel japonca pretože tí majú skvelé benzínové motory v mnohých prípadoch lepšie ako európske autá (tie sú zas lepšie na diesel)
-kukni mazda 3, toyota corolla, honda civic, honda jazz, toyota auris/yaris,
Ak kúpiš zachovalého Japonca poslúži ti veľmi dlho lebo tie motory sú fakt kvalitné. Čo by som im ale vytkol sú slabé plechy. Japonské autá dosť hrdzavejú takže v prípade že by si sa vybrala touto cestou pri prezeraní bazarov pozeraj na hrdzu. Ak nájdeš zachovalého (nehrdzavého) Japonca určite by som išiel touto cestou.
Viem že mnohí chalani ti tu budú kecať o európskych autách ktoré tiež nie sú zlé. Ale ja mám rád japoncov preto som ti poradil toto
za 7000 ? za to kúpiš novú fabiu 2, najazdené ako v zábehu, výbava v poho, nejaké 1,2 TSI , to má spotrebu malú a výkon jak šíp, na zabitie stačí ale veľa záleží aj od štýlu jazdy, no všeobecne lepšie nafta na spotrebu ale hlavná otázka @kiwulik máš garáž či to bude na holo vonka ?
No veď to je to ,že si neviem vybrať ,už som taká zmagorená z čítania recenzíí že až,takže potrebujem niekoľko konkrétnych typov,čo ja viem od niekoho kto to auto vlastní,alebo od nejakého automechanika...alebo kto sa dosť v autách vyzná,takže ďakujem kuknem a tie benzínové su tiež všelijaké 1,4.....tak aké mám pozrieť?
vyber si, čo sa ti páči... aj keď vidím, že auto berieš skôr ako prostriedok na transport z bodu A do bodu B - takí ľudia majú väčšinou škody, vw, fordy...skús popozerať možno ešte toyoty, suzuki.
...alebo možno opel meriva by mohol byť vhodný pre teba...
@thevanderdark pre ženu najlepšie. ale za 7 litrov kúpi aj smart fortwo, čo viac si žena môže priať ? spotreba blízka nule, obratné, bezpečné (áno, bezpečné !!!! ) síce malé len pre dvoch ludí ale práve tak malé že to pichneš kde iný dá možno bicykel. ja by som také bral, do mesta ako stvorené a pekné malé autíčko
diesel alebo benzin vyberaj podľa toho či budeš jazdiť na dlhé alebo krátke vzdialenosti no a ak chceš spoľahlivé auto tak určite nekukaj na fordy a hlavne ne na auta z bazárov
@depropex ak nemá garáž tak diesel neodporúčaš? to čo? veď na svete sú milióny negarážovaných dieslov, a v pohode jazdia... to by ma fakt zaujímalo, čo tam môže vadiť... jedine štartovanie v zime to je fakt, ale nič iné ma nenapadlo...
no ked som pozerala nové tak citroen napr.C3 predvádzcí bol za 9.000eur takže nové skoro všetky okrem dacie sandero boli nad môj strop a ano mam dieťa a potrebujem auto s väčším kufrom.
@frenkie477 a kôli čomu inému než štartovaniu v zime ? čím ďalej tým viac sú extrémy a ver tomu že akonáhle ide pod - 20 tak môžeš mať auto nové a ztuhne ti nafta tak sa nepohneš. a ona chce spolahlivosť, nie každú zimu sa modliť aby nebola zima lebo pôjde do práce busom .
@depropex hej tak s tým súhlasím..z AAA-auto si nekupuj...
Ak by som ti mohol odporúčiť dovez si auto zo zahraničia.
Na Slovensku sa koľko krát predávajú vraky čo vyzerajú pekne no majú stočené kilometre a skryté vady.
Ak poznáš niekoho solidného kto vozí autá zo zahraničia skús sa obrátiť na neho. No najlepšie by si spravila ak by si išla sama do zahraničia a kúpila si ho sama. Tak som spravil ja neľutujem. :
inac o AAA som aj ja nepocula vela dobreho .. my tiez uvazujeme perspektivne o aute a nemame taky vysoky strop .. ale nissan ci skodu fabiu sme zvazovali .. a este premyslame nad alternativami .. C3 tiez hezke ale ak hladas pomer kvalita/dobra cena/objem/rozumna spotreba/rozumne naklady na udrzbu a nahradne diely .. z toho mi vychadza celkom ta fabia
Len som sa stretol s ľuďmi ktorý mali odtiaľ auto a väčšinou sa im stala nejaké skrytá závada a mali dosť problémy s následnou reklamáciou.
Kúp si auto zo zahraničia. Tam kde na aute nešetria.
Klasický prístup u nás: jazdia na aute pokiaľ to ako tak ide. Nemajú servis pretože si to nemôžu dovoliť a potom keď našetria na nové spravia nevyhnutné opravy aj to najlacnejšie ako sa dá alebo ani nespravia stočia kilometre a dajú na internet...
heh, na začiatok by stačil aj hadraplán, ma tri kolesá a ušetríš!
bars kde zaparkuješ bez problémov aj v parku na tráve, však to vypada ako stan.......spotreba jeden a pol litra benzínu a ani oleja tam moc netreba .......filip
@depropex@24 keby si videl aku chrumkavu hondicu sme v AAAAAAAcku nasli vcera!
to, ze kupia za polovicu ich predajnej ceny je vec obchodnika, biznisu - ty ako kupujuci bud zoberes alebo odmietnes. co sa tyka stacania, robi sa to, ale to si spravi sam aj sukromnik - na slovensku pokial to nieje trestne tak sa to bude diat. Akoze podla mna pokial ma auto uplnu servisnu knizku tak vies si overit co bude ok a co nebude v poriadku, overis si kilometre, pri jazde si zistis zbytok.
@depropex jj, aj mne bolo AAAAcko proti srsti, ale fakt uz len kvoli tomu ze sme tam nasli hento, by som tam isiel mrknut aj nabuduce.
Vynimky su vsade, vo vsetkom.
Tuna zenska sa pyta ake auto sa jej hodi, ani ten dizel by nebol odveci - ak tankujes kvalitnu naftu, tak nezamrzne. Ma s tym sice problemy dizel, ale OMV je do -35°C (osobne by som si dizel nekupil, len je blbost podla mna to riesit na zaklade toho ze to v zime zmrzne alebo nie)
ja by som isiel do nejakej 1-2 rocnej Toyoty Yaris, 1.1Vtti ci co to tam teraz pchaju, vydrzi to veeelmi vela, je to malinke, sikovne auticko, pre zenu ako stvorene.
moj foter ma Fiat Grande Punto a zda sa ze je to super auto . . .nekazi sa a nic ine..len musis vediet ako chodit. . . a je to aj cenovo pristupne .. .
mam kamarata co robi justicnu straz na sude, a vravel ze kolko zalob ma na sebe AAA to nema ani sicilsky mafian
mozem potvrdit z vlastnej skusenosti ze AAA su ojebavaci, druhy kamos im predal buchnutu feldu za 8 stoviek a oni ju predavali potom za takmer 3nasobok, ako neburane, garazovane a podobne kecy tlacili do hlavy ludom..
jednoznacne japonca, napr mitsubishi, nissan, najdi niekoho kto je maniak do aut, najlepsie ked ma vlastny servis, on by mohol vediet zohnat auto z nemecka, to mas najlacnejsie a najviac spolahlive
ak je to ešte aktuálne tak v prvom rade by som auto z bazára nikdy nekupoval! v druhom rade ideálne auto do mesta je s malými prevádzkovými nákladmi malou poistkou lacnými náhradnými dielcami do 6000 eur by sa dalo toho vybrať neúrekom do mesta by som povedal že by sa hodilo Benzín plyn aj keď je tam obmedzenie že sa v podzemných garážach parkovať nesmie no pri dnešnej cene benzínu ktorá je 1.6 eur za 1L a cene plynu ktorá je 0,7 eur za 1L je to dosť rozdiel hlavne po dlhej dobe človek zistí že mu stačí natankovať za 10 eur a najazdí aj 200 a viac kilometrov do tej sumy by som odporúčal auto s vyššou výbavou to je aj pohodlné aj sa potom ľahšie predáva a cena je skoro rovnaká u jazdeniek, ženy majú rady do mesta automat neviem ako si na tom ty ale je to určite pohodlnejšie prajem šťastnú ruku pri výbere
Takže ďakujem všetkým za rady....som to poriešila tak,že som vyberala a vyberala aj z toho čo ste radili,všade som zobrala veci co potrebujem pre malu a skušala napchať do kufra xixi,mali so mňa nervy,ale nakoniec som si vybrala a zatiaľ som spokojná,dokedy to neviem,dala som autíčko hneď do servisu zreparovali čo bolo treba a hurááá mám vlastné auto Peugeot 307 combi 1,6 HDI r.2007,úplne niečo iné než som chcela,ale som spokojná,všetko sa zmestí a až takú veľkú spotrebu po meste nema a teraz v lete sme jazdili kade-tade po Slovensku.Trošku som si musela zvyknúť na cúvanie je dlhé,ale už aj to zvládam v pohode.Takže teraz riešim disky a pneumatiky na zimu.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
61 komentov
-keďže jazdíš prevažne krátke trasy tak benzín
-cenový strop ktorý máš je dostatočne vysoký takže fakt je z čoho vyberať
-ja osobne by som chcel japonca pretože tí majú skvelé benzínové motory v mnohých prípadoch lepšie ako európske autá (tie sú zas lepšie na diesel)
-kukni mazda 3, toyota corolla, honda civic, honda jazz, toyota auris/yaris,
Ak kúpiš zachovalého Japonca poslúži ti veľmi dlho lebo tie motory sú fakt kvalitné. Čo by som im ale vytkol sú slabé plechy. Japonské autá dosť hrdzavejú takže v prípade že by si sa vybrala touto cestou pri prezeraní bazarov pozeraj na hrdzu. Ak nájdeš zachovalého (nehrdzavého) Japonca určite by som išiel touto cestou.
Viem že mnohí chalani ti tu budú kecať o európskych autách ktoré tiež nie sú zlé. Ale ja mám rád japoncov preto som ti poradil toto
Veľa šťastia pri vyberaní
to povedal jeden moj spoluziak na autoskole iba tak pre zaujimavost to sem pisem
...alebo možno opel meriva by mohol byť vhodný pre teba...
nech si kúpi benzín...toť moje pevné rozhodnutie...
diesel alebo benzin vyberaj podľa toho či budeš jazdiť na dlhé alebo krátke vzdialenosti no a ak chceš spoľahlivé auto tak určite nekukaj na fordy a hlavne ne na auta z bazárov
ja si myslím že tá fábia by fakt nebol zlý nápad...
i keď ja by som fábiu nemohol mať...už len kvôli tomu že ju má každý druhý...
napr. Ani suzuki swift by nebola zlá voľba...
NIKDY !!!!!!
NIKDY !!!!!!!!!
NIKDY NEKUPUJ AUTO z AAA-Auto.
Proste lebo. NIKDY !!!!
Ak by som ti mohol odporúčiť dovez si auto zo zahraničia.
Na Slovensku sa koľko krát predávajú vraky čo vyzerajú pekne no majú stočené kilometre a skryté vady.
Ak poznáš niekoho solidného kto vozí autá zo zahraničia skús sa obrátiť na neho. No najlepšie by si spravila ak by si išla sama do zahraničia a kúpila si ho sama. Tak som spravil ja neľutujem. :
Za tie peniaze jej výjde dovoz , dotyčnému ešte kúpi fľašku za vybavenie a ostane jej aj nejaké vreckové na benzín.
Kúp si auto zo zahraničia. Tam kde na aute nešetria.
Klasický prístup u nás: jazdia na aute pokiaľ to ako tak ide. Nemajú servis pretože si to nemôžu dovoliť a potom keď našetria na nové spravia nevyhnutné opravy aj to najlacnejšie ako sa dá alebo ani nespravia stočia kilometre a dajú na internet...
bars kde zaparkuješ bez problémov aj v parku na tráve, však to vypada ako stan.......spotreba jeden a pol litra benzínu a ani oleja tam moc netreba .......filip
Kup si take co ma malu spotrebu
» www.audi.sk/modely/q7/q7/...
- autá od nich sú síce čistučné zvonka aj v interiéri, ale technicke zavady leštením neopravíš.
- stáčanie kilometrov na polovicu pôvodných je bežné
- nejedno auto od nich je hotový frankenstein , zlepence všehochuti
- kúpia za minimum a predajú nad cenu
mám ešte pokračovať ?
@depropex ale ved ich odporuca i jaroslavik:o
Není sa čoho báť v zime ak používa dobre aditivum
» www.webareal.sk/wa_script/pictu... český výrobca ....
Ale to ty nemožeš vedieť to vás v škole neucili :/
BTW: majitelom fordu ho odporučam inak pri 130 tkm výmena čerpadielka
» www.autobazar.sk/inzerat/4049224...
» www.autobazar.sk/inzerat/4094443...
» www.autobazar.sk/inzerat/4070624...
» citroen-c4.autobazar.eu/16-16v-vtr-fap-...
-
Aspon 1000cku si nechaj, pre lepsi pocit do buducna.
to, ze kupia za polovicu ich predajnej ceny je vec obchodnika, biznisu - ty ako kupujuci bud zoberes alebo odmietnes. co sa tyka stacania, robi sa to, ale to si spravi sam aj sukromnik - na slovensku pokial to nieje trestne tak sa to bude diat. Akoze podla mna pokial ma auto uplnu servisnu knizku tak vies si overit co bude ok a co nebude v poriadku, overis si kilometre, pri jazde si zistis zbytok.
ak je servisná knižka tak by som bral, videl som tú hondu, vyerá schopne to hej.
ale už len z princípu ak by som naozaj že musel do bazáru tak AAAčko nie, nie ! proste je mi to proti srsti.
ale ako hovoríš, je pravda že dneska si stočí KM každý sedlák, smutné ale realita. kupiť jazdenku je lotéria bez servisnej knižky
Vynimky su vsade, vo vsetkom.
Tuna zenska sa pyta ake auto sa jej hodi, ani ten dizel by nebol odveci - ak tankujes kvalitnu naftu, tak nezamrzne. Ma s tym sice problemy dizel, ale OMV je do -35°C (osobne by som si dizel nekupil, len je blbost podla mna to riesit na zaklade toho ze to v zime zmrzne alebo nie)
ja by som isiel do nejakej 1-2 rocnej Toyoty Yaris, 1.1Vtti ci co to tam teraz pchaju, vydrzi to veeelmi vela, je to malinke, sikovne auticko, pre zenu ako stvorene.
toto napriklad celkom solidne auto
mozem potvrdit z vlastnej skusenosti ze AAA su ojebavaci, druhy kamos im predal buchnutu feldu za 8 stoviek a oni ju predavali potom za takmer 3nasobok, ako neburane, garazovane a podobne kecy tlacili do hlavy ludom..
jednoznacne japonca, napr mitsubishi, nissan, najdi niekoho kto je maniak do aut, najlepsie ked ma vlastny servis, on by mohol vediet zohnat auto z nemecka, to mas najlacnejsie a najviac spolahlive