hm.........mam len taku jedinu radu.pocakt kym to prehrmi a zatial sekat dobrotu.......aby si vsimli ze si sa poucila.....a take akoze navyse umytie riadu tez nezaskodi
Osobne si myslim, ze by som hladal problem skor v rodicoch... veci typu "zaracha" moc nepodporujem... Ale s rodicmi toho moc nenarobis. Je to len moj nazor neukamenujte ma.
Tak toto najviac "milujem" na dospelých, čo si o sebe myslia neviemčo, ale sú to len veľké deti. Takže mama môže mať priateľa, ale keď ho máš ty, on osobne ťa pomaly nezabije, že je to veľký zločin !??
No ja som také problémy našťastie nemal, inak by som bol asi dávno odišiel z domu...
Skús im to vysvetliť, veď už nie si malé decko, musia to pochopiť. Možno bola chyba v tebe, že si im príliš ustupovala a oni s tebou zaobchádzajú, ako keby si stále mala 5 rokov. To nemôže tak byť donekonečna. O chvíľu budeš dospelá a aj potom ti budú rozkazovať, či môžeš mať priateľa alebo nie?
aj podla mna dostat zaracha neni velmi dobry vychovny prostriedok. zivote som ho nedostal aa vyrastol zo mna celkom fajn clovek si myslim. dost casto ked rodicia davaju detom zaracha tak s tym prichdza uplne iny efekt nez aky by cakali.
Zaracha je pre rodicov strasne jednoduche, nemusia sa srat s nejakou vychovou, daju trest a maju pokoj, som rad ze ja takych nemam a da sa s nimi vsetko vydiskutovat. A je aj nieco pravdy aj na tom ze ak ticho drzis krok tak sa to ani nikdy nezmeni, takze by si sa mala skusit niekedy ozvat a protirecit im, nech vidia ze si rovnocenna, ale podla toho aky su, mozno ich to len viac nasere.
No teda moc sa tvojim rodicom necudujem.... Vies toho "zaracha" si zrejme mala preto lebo si nieco vyviedla... no a este pocas trvania trestu vyvedies dalsiu hovadinu...to urcite nepresvedcilo rodicov o tvojej zodpovednosti a teda doveru si takto urcite neziskas....
Vraj si zufala. Hmm no na to si mala mysliet vtedy ked si robila blbosti. Teraz uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom. Neostava ti nic ine ako sekat dobrotu....
Ja si myslím,že zaracha je totálna blbosť,našťastie to neuznáva ani moja mamina,ale mňa by skôr štvalo,keby mi jej priateľ do toho kecal,keď vravíš že mal ´dosť veľké nervy´. Ale šak to ich prejde rýchlo.
AZEL:ja si az moc casto poviem co si myslim lebo mam taku povahu a preto sa s mamou stale hadam......Zistila som,ze si asi musim teraz zahryznut do jazyka a suchat nohami a snad do vsetko prejde,teda dufam.Este ze priatel je taky zlaty.......... A aj podla mna je zaracha a aj ine tresty blbost,lebo rodicia sa tak zbavia zodpovednosti..radsej by som sa o tom slusne porozpravala a mama by ma mohla pochopit,ale to som skusala a nepomohlo to
no nezostáva ti iné len počkať...lebo momentálne sa viac robiť nedá... ale po búrke vždy výjde slnko... a potom zas príde niečo iné čo budeš riešiť. Zarach je fakt nespravodlivosť... ja som si teda užila až až... rodičia si stále musia dokazovať svoju nadradenosť alebo čo..inak si to neviem vysvetliť..
Sandra88: v kuse picujes na mamu, ale preco sa nepozres aj na seba? Ale hej aj my sme boli v puberte a citile sme nepravost z kazdej strany, no casom pochopis ze ti mama vobec nechce zle..
o tomto je tazko diskutovat...tvoji rodicia boli zaletnici tak teraz sa o to viac o teba boja...to je vzdy tak....nech sa uvedomia..kopni ich do pice a chod vonku a basta
ja som nikdy zaracha nedostala a vychovana som dobre...podla mna, dat decku zaracha nic neriesi, iba sa bude este viac nasierat a bude vzdorovitejsie...
Amrafel: Nie je to vôbec dôležitý prvok výchovy!!! Prečo? Vychová nespočíva na zakazovaní, ale vysvetľovaní čo ANO a nie. Inač často krát sú aj také prípady že takáto vychová spôsobuje určitú nenávisť.
Weeman: Z určitosťou nemôžeme povedať kde je problém (dajme to do roviny sú na tom obidve strany).
A – Pravidlo: Aká Matka taká Katka!!!
B – Môžeš si za to sama!!! (nedržím sa tohto názoru)... Lebo aj tvoja mamka sa správala ako my. A tie výroky niektorých, že aká sme mládež zlá! Naši (poniektorý) rodičia zabudli, že aj ony robili chyby.
Možno si s určitosťou pochopila, že tvoja matka buď chce:
A – Mať autoritu,
B – chce ťa usmerniť, že nerob to čo ona robila!!!
C – Nepáči sa jej tvoj chalan.
Praktický nechápem vlastne o čo ide tvojim rodičom, pretože nemajú jasný názor čo musíš preto spraviť, aby si mohla byť kúsok voľnejšia. Bitka + zakazovanie = jedna z nesprávnych výchov. Možnosť je aj taká, že tvoji rodičia boli takýmto spôsobom vychovávaný (čo si myslím je dosť pravdepodobné)
Najprv si ty zariaď svoj život a potom sa staraj o život iných!!!!!
Lillah: Sekať dobrotu, ale nie za cenu zakazovaní!!!!!
Moja rada:
Počkať počkať počkať, lebo iba čas ukáže čo bude!!!
Inač ak chalan ťa bude podporovať a bude ťa ľúbiť (samozrejme že aj ty) je veľká pravdepodobnosť, že to vyhráte! Držím palce!!!
Dakujem vsetkym za radu!!!!Hlavne dakujem Wepmar-ovi,potesil si ma .......
No a mozem vam povedat,ze vsetko je uz ok,tuto vec sme uzavreli,no zaracha mam este stale,ale aspon sa uz vsetci doma rozpravame......cmukam vas a este raz diky
Wepmar... vidim, ze ty volis tzv. anglicky liberalny typ vychovy....
Ako pestunka... NEODPORUCAM!!!!
Ako buduca matka.... ked bude moje decko neposlusne dostane po riti.... lebo tvoja metoda vysvetlovania nefunguje. Deti sa ti tak akurat vysmeju do oci a robia si co chcu!
Jurike: Volila asi pravidlo „radšej romantika ako zlo“.
Lillah: Dobre budem presadzovať komunistický východnú výchovu!!! To určite nie!!! Prečo? Aj prípad tento hovorí za všetko!!! Dievča bude mať chalana, bude robiť čo chce a dokonca ako som už spomínal vo svojom minulom príspevku môže sa to dostať do fázy nenávisti voči rodičom. Ak to je pre teba správne, tak nech sa Pači!!! Ty pochopíš keď tvoje deti budeš vychovávať (zakazovaním a podobne) a ony vyrastú a budú s nich grazli.
Moji rodičia hovoria nikdy sa to nechcite dožiť čo sme sa my dožili!!!
Ja som nebol vychovávaný žiadnymi zakazovaniami a nie som žiaden grazlisko, ktorý nevie čo robiť od radosti! Dali čo som potreboval, čo som mal rad, pochopili moje názory (a nepresadzovali svoju autoritu), pochopili mňa keď som to potreboval a tak ďalej...
Neviem ja si aspoň nepamätám, aby sa má rodičia dotkli silou ruky a podobnými nástrojmi.
Samozrejme ich vychová spočívala ty spravíš niečo za to dostaneš čo chceš! Od malička som nechápal prečo je to tak, ale neskôr som pochopil čo chcú zo mňa mať. Teraz im ďakujem, že nie som grázel (aspoň myslím, teda viem), viem čo chcem dosiahnuť, viem čo chcú iný ľudia odo mňa, viem kedy mám a nemám pravdu (aspoň niekedy), viem ako by som sa mal správať čo najsprávnejšie (čo sa patri a nepatri),
Ako má vychovali rodičia tak si ja vychovám svoje deti (samozrejme, že budem mať). Nehovorím, že zakazovanie nie je dobrá Metoda, ale do určitej roviny (porušovanie základných ľudských práv). Nemyslime si, že deti sú neplno lete tak nemajú svoje práva a povinnosti.
Inač ak tu to metódu zavedieš neskôr tak sa ti stane nesprávnou. Jednoducho na čo si zvyklo dieťa od toho nepovolíš!!! Ja som sa nikdy nesmial z rodičom myslím sú aj iné veci, z ktorých by som sa mohol smiať.
No .. Ja som v zivote nemal zaracha... Ani neviem co to je ... A v zivote ma foter ani mati neudreli... Ani ked som bol maly.. Zdy ma nechali poucit sa na vlastnej chybe... Len tolko som cel
Ale rodicia su v tomto jebnuti.Si myslia ze ked mi za 4 z matiky odpoja net tak sa hovadsky poucim.Ake si z toho vezmem ponaucenie?Ziadne.Nie,nepoucim sa,budem lezat na posteli a budem nasraty ze nemam net,to je cele..takze taketo jebnute tresty su na hovno..Este sa to nestalo,ale skoro ano..
Lillah...to si fakt myslis ze bitka nieco vyriesi???nevyriesi...a hocijake zakazy a prikazy tiez nic nevyriesia..aspon nie v 16 to je na to uz neskoro...dieta sa ma vychovavat skor..a ked je dobre vychovane ziadne zakazy ani netreba...
a navyse....aku ma suvislot napriklato ze ti rodicia zoberu mobil s tym ze mas zle znamky???myslis ze to niekoho prinuti sa ucit??ha no to urcite akurat sa bude citit ukrivdeny a plny nenavistnych pocitov...
na mne tiez rodicia skusali rozne praktiky..ale nastastie potom mama pochopila ze mi moze verit a ze taketo tresty v nicom nepomozu,kedze mam taku povahu aku mam...
Mno keby som ti mala poradit tak moja rada znie takto: Musiš najskôr widržať to zaracha a byť vwľmi dobrá a aš potom a snaž byť zodpowednejšia a mudrejšia mno podľa mna to naozaj nemusia až tak prehaňať. Držím palce a napíš ako to dopadlo.
Noooo mne sa to stat nemozeee nastastie zaracha som nemala ani nepamatam neviem ako ale som fakt dobre dieta (smiech) ja si fandiiim teda. Ale nee no proste neviem nejak sa poliskat a keby mi rozkazovaaaal mamin priatel ta by sa divil nie je to tvoj otec nema lby ti rozkazovat.
nemam chut zit , . kcem umret no tak neumret proste tu nebit tak tak ze nehg ludia si to ani nevsimnu no proste odis tak ze nik nebude ani vedet ze som zila proste nezit
poradte mi prosimmmmmmmmmmmmmmmmmmmm,mam priatela,bola som u doktora a zistil,ze som tohotna teraz je to 11 tyzden.chcem si to dat zobrat.vedia o tom aj jeho aj nasi rodicia.ked som sa objednavala na ten zakrok,doktorka mi povedala ze nevie ci ma stihnu objednat lebo sú plne obsadeni,neviem co mam robit,lebo ja to nechcem.neviete nejakeho iheho doktora ktory robi taketo zakroky??pomôžte mi pleasssssssss
ja mam momentalne tiez zaracha....(preto aj toto citam) no a proste som aj rada ze mi ho dali aspon som zistila, ze co som robila nebolo moc dobre...proste som nevedela co od dobroty asi...som sa opijala stale..nikdy mi na to neprisli iba teraz a dostala som aj pozaucho bo som bola dost mimo...no proste a som rada ze mi dali trest...ma nauci zodpovednosti za svoje ciny....ze vsetko co robim ma svoje nasledky...a hlavne prestala som chlastat
Ja som zaracha nidky nedostala. No niekedy môže pomôcť. Ale akodlhodobý výchovný prostriedok by som ho isto nepoužívala. A myslím, že dosť často je zaracha len prostriedok, ako sa rodičia vyhnú riešeniu problémov. A majú pokoj.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
47 komentov
No ja som také problémy našťastie nemal, inak by som bol asi dávno odišiel z domu...
Skús im to vysvetliť, veď už nie si malé decko, musia to pochopiť. Možno bola chyba v tebe, že si im príliš ustupovala a oni s tebou zaobchádzajú, ako keby si stále mala 5 rokov. To nemôže tak byť donekonečna. O chvíľu budeš dospelá a aj potom ti budú rozkazovať, či môžeš mať priateľa alebo nie?
Moja dobrá rada.
Vraj si zufala. Hmm no na to si mala mysliet vtedy ked si robila blbosti. Teraz uz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom. Neostava ti nic ine ako sekat dobrotu....
za druhe, za co si mala toho zaracha prveho?
Weeman: Z určitosťou nemôžeme povedať kde je problém (dajme to do roviny sú na tom obidve strany).
A – Pravidlo: Aká Matka taká Katka!!!
B – Môžeš si za to sama!!! (nedržím sa tohto názoru)... Lebo aj tvoja mamka sa správala ako my. A tie výroky niektorých, že aká sme mládež zlá! Naši (poniektorý) rodičia zabudli, že aj ony robili chyby.
Možno si s určitosťou pochopila, že tvoja matka buď chce:
A – Mať autoritu,
B – chce ťa usmerniť, že nerob to čo ona robila!!!
C – Nepáči sa jej tvoj chalan.
Praktický nechápem vlastne o čo ide tvojim rodičom, pretože nemajú jasný názor čo musíš preto spraviť, aby si mohla byť kúsok voľnejšia. Bitka + zakazovanie = jedna z nesprávnych výchov. Možnosť je aj taká, že tvoji rodičia boli takýmto spôsobom vychovávaný (čo si myslím je dosť pravdepodobné)
Najprv si ty zariaď svoj život a potom sa staraj o život iných!!!!!
Lillah: Sekať dobrotu, ale nie za cenu zakazovaní!!!!!
Moja rada:
Počkať počkať počkať, lebo iba čas ukáže čo bude!!!
Inač ak chalan ťa bude podporovať a bude ťa ľúbiť (samozrejme že aj ty) je veľká pravdepodobnosť, že to vyhráte! Držím palce!!!
No a mozem vam povedat,ze vsetko je uz ok,tuto vec sme uzavreli,no zaracha mam este stale,ale aspon sa uz vsetci doma rozpravame......cmukam vas a este raz diky
Ako pestunka... NEODPORUCAM!!!!
Ako buduca matka.... ked bude moje decko neposlusne dostane po riti.... lebo tvoja metoda vysvetlovania nefunguje. Deti sa ti tak akurat vysmeju do oci a robia si co chcu!
Lillah: Dobre budem presadzovať komunistický východnú výchovu!!! To určite nie!!! Prečo? Aj prípad tento hovorí za všetko!!! Dievča bude mať chalana, bude robiť čo chce a dokonca ako som už spomínal vo svojom minulom príspevku môže sa to dostať do fázy nenávisti voči rodičom. Ak to je pre teba správne, tak nech sa Pači!!! Ty pochopíš keď tvoje deti budeš vychovávať (zakazovaním a podobne) a ony vyrastú a budú s nich grazli.
Moji rodičia hovoria nikdy sa to nechcite dožiť čo sme sa my dožili!!!
Ja som nebol vychovávaný žiadnymi zakazovaniami a nie som žiaden grazlisko, ktorý nevie čo robiť od radosti! Dali čo som potreboval, čo som mal rad, pochopili moje názory (a nepresadzovali svoju autoritu), pochopili mňa keď som to potreboval a tak ďalej...
Neviem ja si aspoň nepamätám, aby sa má rodičia dotkli silou ruky a podobnými nástrojmi.
Samozrejme ich vychová spočívala ty spravíš niečo za to dostaneš čo chceš! Od malička som nechápal prečo je to tak, ale neskôr som pochopil čo chcú zo mňa mať. Teraz im ďakujem, že nie som grázel (aspoň myslím, teda viem), viem čo chcem dosiahnuť, viem čo chcú iný ľudia odo mňa, viem kedy mám a nemám pravdu (aspoň niekedy), viem ako by som sa mal správať čo najsprávnejšie (čo sa patri a nepatri),
Ako má vychovali rodičia tak si ja vychovám svoje deti (samozrejme, že budem mať). Nehovorím, že zakazovanie nie je dobrá Metoda, ale do určitej roviny (porušovanie základných ľudských práv). Nemyslime si, že deti sú neplno lete tak nemajú svoje práva a povinnosti.
Inač ak tu to metódu zavedieš neskôr tak sa ti stane nesprávnou. Jednoducho na čo si zvyklo dieťa od toho nepovolíš!!! Ja som sa nikdy nesmial z rodičom myslím sú aj iné veci, z ktorých by som sa mohol smiať.
kedže som nikdy nič take nezažil tak ti moc neporadím ale aj tak GL
a navyse....aku ma suvislot napriklato ze ti rodicia zoberu mobil s tym ze mas zle znamky???myslis ze to niekoho prinuti sa ucit??ha no to urcite akurat sa bude citit ukrivdeny a plny nenavistnych pocitov...
na mne tiez rodicia skusali rozne praktiky..ale nastastie potom mama pochopila ze mi moze verit a ze taketo tresty v nicom nepomozu,kedze mam taku povahu aku mam...