Takže, začnem tam, že som roky čakala na moment, kedy si budem môcť zložiť z nosa ten príšerný otravný cárach zvaný okuliare a budem môcť nosiť šošovky...
no ja tam nemám žiadne D, ale skús si ich riadne poumývať tou vodičkou a ja mám v poslednom čase problém s tým, že ked si ich vyberiem štípe ma jedno oko jak keby mi naliali don roztok so solou
ak má šošovka miskovitý tvar, tak je správne, ak má tanierovitý tvar, tak je opačne, mne sa tiež občas stáva, že reže len v jednom oku, aj keď ju mám správne, dosť na ne vplýva kvalita vzduchu a jeho vlhkosť, ak máš dobre nasadené a škrábe, tak môže byť ešte poškodená, alebo si len treba zvyknúť - skús používať umelé slzy, alebo roztoky, ktoré sa dajú kvapnúť aj do oka a neodporúčam ti meniť šošovky medzi očami, môže ti to spôsobiť problémy - napr. začervenanie, radšej používaj vždy tú istú na pravom a tú istú na ľavom oku
@nemammeno dnes som si ten roztok menila trikrát a tie mištičky zakaždým tým roztokom aj vyplachujem, no vždy tam mám dáke špiny, porazí ma z toho...
@uspavanocka Veď práve... dôležitý je ten čas. Ak sa mi to má napraviť za 3 roky, tak na na to môžem *******. Ale aspoň ďakujem za poznanie, že nie som mimozemšťan a nemám jediná taký problém.
@kail91 vieš, chcela som skúsiť, či to nebude lepšie, ale asi majú obe ten istý tvar... Umelé slzy mi nedali k tomu, tak ak to nebude lepšie, zájdem za lekárkou, nech mi ich dá. Poškodená nie je a je nová, skúšala som si ju aj posunúť, no vždy sa mi nacentruje na to isté miesto sama a nemám tam ani žiadne vzuchové bubliny... teba to reže len krátko po tom, čo si ju dáš a potom to prestane? Lebo po 3 hodinách sa mi to už nezdalo normálne, tak som si ich radšej vybrala. Včera u doktorky keď som si ich prvý krát skúšala, tiež ma rezala tá istá.
robí ti to jedna konkrétna šošovka, alebo si už skúsila viacero párov?
ak ti to robí jedna konkrétna šošovka - a škriabe ťa v oboch očiach, tak ju smelo vyhoď, lebo je najskôr poškodená, možno v nej máš "zapichnutý" nejaký fakt drobný kúsok špiny, ktorý nevidíš, ale v oku cítiš, a s tým už nič nespravíš.
ak ťa škriabe aj nová šošovka stále v jednom oku, tak potom máš skôr niečo s tým okom, možno zápal, možno len citlivé, ale to by sa isto prejavovalo aj inak, nie iba tým, že ťa škriabe čočka.
a hento s tým, že si meníš ľavú s pravou, to je tiež dosť blbosť, to nerob, i keď máš rovnakú dioptriu na oboch očiach. lebo ak máš fakt v jednom oku dáky zápal, bude trošku viac nepríjemné, ak si ho prenesieš aj na druhé oko.
@dandybrendy mňa to reže niekedy pár minút po nasadení a potom pri zlom ovzduší, nemáš náhodou iné zakrivenie toho oka ako druhého? a okrem rezania ho máš aj začervenané alebo niečo? môže to byť len nezvyk - ja som mal asi šťastie, ale som ich necítil už hneď po prvej aplikácii, jedine sa mi skôr unavili oči, neviem ti viac poradiť, ak to po pár krát používania stále bude rezať, choď za lekárkou
@leilla no áno, robí mi to jedna šošovka na jednom oku, lenže toto mám skúšobné, iné nemám, takže ju nemôžem vyhodiť a vymeniť za inú, musím ísť za doktorkou potom. Keď som si tie šošovky potom vymenila, tak ma už rezali obe oči, teda tá jedna z pravého oka ma rezala aj v ľavom, ale zas už ma rezalo aj to pravé oko, ktoré ma dovtedy nerezalo. Potom som si ich radšej rýchlo vybrala, lebo som tie oči mala už asi podráždené...
@kail91 iné zakrivenie oka? To nemyslíš vážne, že niečo také môže byť... akože potom by mi museli robiť šošovku na jedno oko na mieru?
@dandybrendy nie, len by si si musela kúpiť 2 krabičky šošoviek, každú s iným zakrivením, ale to ti musela merať pri prvej aplikácii, možno len budeš potrebovať inú značku šošoviek z iného materiálu
no to je logické, že ťa potom rezali oboje, lebo tou poškodenou si si rozdráždila jedno oko, potom si ju šupla do druhého, kde ťa škriabala, lebo je poškodená, a aj to pôvodné oko ťa už potom následkom toho podráždenia bolelo aj s "dobrou" šošovkou.
zakrivenie oka vôbec nemusíš riešiť... je to len doplnkový údaj, nie je veľmi rozhodujúci pri výbere šošovky. akože udáva sa, a sú rôzne, ale to naozaj nerozhoduje o tom, či šošovka škriabe alebo nie. a okrem toho, ak si šošovky predpisovala očná, určite ti dala také, aby ti sedeli.
ja na šošovkách žiadne D nemám, ja mám obojstranné.. a keď ťa škrabe jedna šošovka, tak si ju skús vymeniť za novú, možno ju máš trošku roztrhnutú a ani o tom nevieš
@dandybrendy necital som vsetky odpovede, ale napisem ti takto, casto ked mas v oku sosovku opacne tak ta oko bude boliet. lebo aj sosovka ma stranu ktora ma byt von a ktora dovnutra, len tazko sa to hlada, skus to otocit.
bud mas napicu nekvalitne sosovky (od ocnej zazraky necakaj si myslim ta mi dala take ze kebyze si ich necham tak si vyskrabiem oci za mesiac) alebo mas nezvyknute oko alebo nemozes ju mat naopak? ja to absolutne neriesim lebo mi je to uplne jedno ale niekomu to mozno vadit moze
ak ta skrabe len jedna pravdepodobne je poskodena vyhod ju a zober si druhu ci to bude pokracovat
ja som mala taky isty problem s tym rezanim iba v jednom oku.. , neviem cim je to sposobene ale skoncila som an urgente v nemocnici dali mi masticku a kvapky.. a zmenila som znacku sosoviek a uz je to v pohode
fuha ,zajtra som sa chcela ist pytat na ocne o sosovky , no akoze po preictani tochto nad tym uvazujem ale podla mna zajdi na ocne , alebo kde si si ich kupvala a sa normalne opytat , alebo nech ti ich skusia vymenit
@mariett no áno, dnes idem za očnou, uvidím, čo mi povie, to oko ma bolí už tri dni aj keď nosím len okuliare... ak som si dáko dodrbala rohovku, ja sa asi odstretlím
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
29 komentov
@uspavanocka Veď práve... dôležitý je ten čas. Ak sa mi to má napraviť za 3 roky, tak na na to môžem *******. Ale aspoň ďakujem za poznanie, že nie som mimozemšťan a nemám jediná taký problém.
@kail91 vieš, chcela som skúsiť, či to nebude lepšie, ale asi majú obe ten istý tvar... Umelé slzy mi nedali k tomu, tak ak to nebude lepšie, zájdem za lekárkou, nech mi ich dá. Poškodená nie je a je nová, skúšala som si ju aj posunúť, no vždy sa mi nacentruje na to isté miesto sama a nemám tam ani žiadne vzuchové bubliny... teba to reže len krátko po tom, čo si ju dáš a potom to prestane? Lebo po 3 hodinách sa mi to už nezdalo normálne, tak som si ich radšej vybrala. Včera u doktorky keď som si ich prvý krát skúšala, tiež ma rezala tá istá.
robí ti to jedna konkrétna šošovka, alebo si už skúsila viacero párov?
ak ti to robí jedna konkrétna šošovka - a škriabe ťa v oboch očiach, tak ju smelo vyhoď, lebo je najskôr poškodená, možno v nej máš "zapichnutý" nejaký fakt drobný kúsok špiny, ktorý nevidíš, ale v oku cítiš, a s tým už nič nespravíš.
ak ťa škriabe aj nová šošovka stále v jednom oku, tak potom máš skôr niečo s tým okom, možno zápal, možno len citlivé, ale to by sa isto prejavovalo aj inak, nie iba tým, že ťa škriabe čočka.
@kail91 iné zakrivenie oka? To nemyslíš vážne, že niečo také môže byť... akože potom by mi museli robiť šošovku na jedno oko na mieru?
no to je logické, že ťa potom rezali oboje, lebo tou poškodenou si si rozdráždila jedno oko, potom si ju šupla do druhého, kde ťa škriabala, lebo je poškodená, a aj to pôvodné oko ťa už potom následkom toho podráždenia bolelo aj s "dobrou" šošovkou.
zakrivenie oka vôbec nemusíš riešiť... je to len doplnkový údaj, nie je veľmi rozhodujúci pri výbere šošovky. akože udáva sa, a sú rôzne, ale to naozaj nerozhoduje o tom, či šošovka škriabe alebo nie. a okrem toho, ak si šošovky predpisovala očná, určite ti dala také, aby ti sedeli.
A prosím ťa, tie čočky (čítam, že si si ich už prehadzovala z oka do oka - to sa nerobí!) zahoď už, prosím ťa, lebo si oči dodrbeš ešte viac.
ak ta skrabe len jedna pravdepodobne je poskodena vyhod ju a zober si druhu ci to bude pokracovat
no co ti povedala??????????