Takze asi za mesiac budem mať šošovky a chcela som sa spýtať že koľko také šošovky stoja. A ked mi naši vravia že je s tým viac starostí ako s okuliarmi je to pravda? Mate nejake skúsenosti?
Okuliare nasadíš a ideš, šošovky zo začiatku nasadzuješ aj niekoľko desiatok minút ale má to svoje výhody aj nevýhody.. a šošovky stoja rôzne + roztoky... a či sú na jeden mesiac, alebo tri, alebo alebo...
Cena je rôzna...v závislosti od značky a trvácnosti šošoviek.
Tie čo si kupujem ja stoja okolo 15€ asi pokiaľ si správne pamätám...
Samozrejme, určite je s tým väčšia starosť. Šosovky by si mala po každom vybratí prečistiť roztokom na dlani a následne to umiestniť do púzdra, kde ti to dezinfikuje od všetkých baktérií a nečistôt...
Tiež si treba dávať pozor, aby si si tie šošovky správne nasadila - začiatočníci s tým majú problém a keď si ich dáš naruby, tak zvyknú rezať, prípadne môžeš vidieť nedobre/rozmazane.
Je to pravda, kým si na ne zvyknes a kym sa naucis zakladat si to , ajajáááj, ja som vstavala hodinu skor aby som si to vlozila do oka a aj tak to bolo na zaciatku vseliaké ,( Rozmazané oči , haha ) ale postupom casu si zvyknes A sem tam by si ich mala menit aj za okuliare
@etelnair Nie pri všetkých je to úplne dobre rozlíšiteľné, niekedy to vyzerá úplne rovnako a zistíš to len pokusom
Mne to trvalo cca 2 týždne, než som sa naučila si ich dávať normálne, teraz už by som si ich aj pomaly potme vedela nasadiť (zrkadlo som nikdy nepoužívala). A vyjdú ma cca 10€/mesačne (astigmatické, ktoré sú trošku drahšie než bežné)
Je to praktickejšie takmer vo všetkom, najmä keď ležíš/tvárou sa o niečo opieraš/vojdeš zo zimy do tepla/atď
Ja nosim šošovky uz dobré 2 roky a nasadit si ich mi zo zacitku trvalo asi 5 minut cize at taka tragedia to neni ale teraz ich nosim v pohode a dakedy v nich aj zaspim - viem ze sa to nema ale zatial ma to nezabilo a potom som sa zobudila a ze zazrak ja normalne vidim a potom mi v tej gebuli doslo ze mam sosovky jaaaj ja debil
Ja platím tak 60 eur na 9 mesiacov nosím ich už piaty rok a ráno ich mám za 2 minúty v každom oku Nevedela by som si predstaviť znovu nosiť okuliare.. zarosené sklá, nepohodlné nosenie v daždi a snehu a nevidieť pri športe to ani nehovorím. Nosenie šošoviek? pre mňa osobne žiadna starosť len samé výhody
12 eur, na 3 mesiace, nekupujem roztoky, chovám to v koloidnom Ag, je to lacnejšie a lepšie než tie roztoky
a ako.... okuliare by som si už nedala. Vkuse ich niekde stratím, ohnem, zlomím, zarosia sa, zadaždia sa, zajebú sa, proste.... šošovky lepšie.
prvý x som si ich nasadzovala hodinu skoro, teraz to mám do minúty v oku
@kika1859 nosim čočky uz asi 4 roky? Ale chystam sa na bryle, nech to striedam... tiez ako vsetci tu pisu, uzz to mam behom chvile na oku, mne to netrvalo dlho naucit sa... dokonca mi to tam v optike nasadzovala do oka 5 minut a ja som si to dala na prvy sup ta sa čudovala...
Kolko ta vidu? tazko povedat, ja mam napr astigmatizmus, tak platim viac... a napr teraz mi bol odporuceny taky roztok, ktory aj ked som hladal ana nete, ze je brutalne dobry, na zaklade nejakej kyseliny s niecim ci co sice drahy, ale zase dobry... ked si spomeniem ako sa vola tak poviem ( sedim v skole a nie doma )
Kazde oko mam ine, tak ma mozno cocky vydu tak 80 na polroka?
Nosim ich , spokojny som a ked si spomeniem ako som si ich u doktorky prvy krat daval bolo to snad polhodinu a aj mi padla na zem , strasne som tam bohoval tak radsej isla do inej miestnosti Samizda ze piatok som si bol pre ne a kazdy den som si zvysoval dobu co som ich mal v oku o 3-4 hodiny a v utorok som ich mal v skole cely den ale boleli ma uz oci a teraz neviem aka doba je uz odvtedy a pohoda v oku ich mam za 2 minutky aj s umytím ruk
Prvýkrát u kontaktologičky som to nasadzoval asi 25 minút a oči som mal červene úplne aj ma boleli už.Potom každý den som musel vstávať o polhodku skôr nech si ich dám (ráno to je ešte ťažšie pre mna s tými zalepenými očami). Teraz už pohodička (za 4 dni som to vedel dokonale) za minútu v očiach a ešte rýchlejšie vybraté.Občas v nich aj spím keďže si kupujem kontinuálne na 30 dní vkuse. Mám už odsledované,že 2 dni ich môžem mať aj cez noc a potom musia deň oči oddychovať lebo ich mám unavené a zčervenajú. Kupujem si PureVision s roztokom ReNu a som maximálne spokojný,na 3 mesiace ma to dokopy vyjde na necelých 30 € s poštovným.
Mňa víjdu šošovky aj s roztokom a tak na polroka okolo 45 eur, čo zas nieje taka katastrfa, a som na ne uplne zvyknutá, premňa uplne lepšia varianta ako okuliare
mňa výdu okolo 90 euro ak si dobre pamätám na pol roka, ale to preto lebo mám retardované oči s viacerými vadami, čo si pamätám tak tam je astigmatizmus a pokrivený cylinder
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
23 komentov
Tie čo si kupujem ja stoja okolo 15€ asi pokiaľ si správne pamätám...
Samozrejme, určite je s tým väčšia starosť. Šosovky by si mala po každom vybratí prečistiť roztokom na dlani a následne to umiestniť do púzdra, kde ti to dezinfikuje od všetkých baktérií a nečistôt...
Tiež si treba dávať pozor, aby si si tie šošovky správne nasadila - začiatočníci s tým majú problém a keď si ich dáš naruby, tak zvyknú rezať, prípadne môžeš vidieť nedobre/rozmazane.
Mne to trvalo cca 2 týždne, než som sa naučila si ich dávať normálne, teraz už by som si ich aj pomaly potme vedela nasadiť (zrkadlo som nikdy nepoužívala). A vyjdú ma cca 10€/mesačne (astigmatické, ktoré sú trošku drahšie než bežné)
Je to praktickejšie takmer vo všetkom, najmä keď ležíš/tvárou sa o niečo opieraš/vojdeš zo zimy do tepla/atď
a navyse to mava este aj napis na okraji podla ktoreho sa to da
a ako.... okuliare by som si už nedala. Vkuse ich niekde stratím, ohnem, zlomím, zarosia sa, zadaždia sa, zajebú sa, proste.... šošovky lepšie.
prvý x som si ich nasadzovala hodinu skoro, teraz to mám do minúty v oku
Kolko ta vidu? tazko povedat, ja mam napr astigmatizmus, tak platim viac... a napr teraz mi bol odporuceny taky roztok, ktory aj ked som hladal ana nete, ze je brutalne dobry, na zaklade nejakej kyseliny s niecim ci co sice drahy, ale zase dobry... ked si spomeniem ako sa vola tak poviem ( sedim v skole a nie doma )
Kazde oko mam ine, tak ma mozno cocky vydu tak 80 na polroka?