@frota345 jááj tak ja vyrábam veci z fimo hmoty. korálky (na náramky, na náušnice, na dredy...), rozťahováky (slimáky, podkovy, účka...) a rôzne prívesky potom napr. z koráliek robím náramky alebo náhrdelníky a tak
@impulse tá fimo hmota znie zaujímavo... ako sa s ňou vlastne pracuje, je kde sa dá zohnať a je drahá?, tie náušnice na dredy robíš tiež z fimo alebo ako?
@frota345 To ucitis, ked ho uvidis . Hrubku si urcujes podla toho, na aky konkretny ucel/sperk to chces. Ci to ma mat jemnejsi nadych, alebo to moze byt mohutnejsie... Vsetko je len na Tebe - nakupit par zakladnych veci, bolo by dobre, keby si mala predstavu o vizuale a funkcii finalneho predmetu, ktory chces vyrobit a uz priblizne tym padom vedela, ake nastroje a pomocky budes potrebovat a co si chces zohnat (*nezabudni na nejake zakladne klieste pre ohybanie a pre odcvakavanie, lebo.. obcas to dost boli, najma, ak robis s tym najjemnejsim drotom a zapichava sa Ti to vkuse do prstov - teda, to neovpyvnis, lebo vacsinu aj tak musis robit v rukach, ale napr., ked to chces niekde ukoncit a mas kratky koniec, uz to rukou dobre nezahnes).
Osobne davam do pozornosti aj medene droty, ak na tie prstienky napr. (*nie moc hrube, ale nie tie najtensie, 'vlasové') - velmi pekne to vyzera, dobre sa to tvaruje (med ma prijemne ohybne vlastnosti, ale zas tolko udrzi, aby sa to pri kazdom nechcenom tlaku nedeformovalo).
Ako zacat - no zacnes, a ides . Hlavne mat pomocky a ked ,tak si pozri nejaku literaturu, alebo clanky, alebo odkukavaj od ludi, co s takymi vecami robia na jarmokoch a podobne - tam si mozes napozerat uzitocne veci, niektori sa dokonca radi zhovaraju - ak teda na take akcie obcas chodis, kde su tieto remeselne stanky.
Inac, co do fimo hmoty, na nete bude istotne plno navodov, trikov a napadov.. Je to podobne plasteline, takze modelujes. Da sa to kupit v takych tych trochu umeleckych obchodoch - asi? (Da vinci etc.) Nemalo by to byt drahe.. no to je asi subjektivne - co Ti este pripada v norme, ze za nieco das, a co uz nie .
(↑Netusim, aky je v nich rozdiel. Ja s tym velmi nerobim.)
@flussica už som si objednala to fimo cez net, tak sa teším kedy mi príde a budem môcť tvoriť.
Používam pozinkovaný drôt zo železiarstva, ale neviem či je na šperky vhodný... bola to najrýchlejšia a najdostupnejšia voľba pre mňa , ty používaš aký drôt?
Vravela si, že pracuješ s kožou, vyrábaš aj kožené opasky?
@frota345 No, aj tak sa to da vyriesit. A na kolko Ta vysla, kolko si toho brala?
No ved.. to asi ucitis, ked zacnes pracovat . Akej hrubky?
Ja pouzivam podla toho, co idem robit. Chcela by som viac pracovat s medou, ale zatial prevazne bohuzial tiez len ten klasicky "strieborny".
Nie, kozene opasky nevyrabam - bozechran, to chce viac praxe a iny typ koze . Ja skor s calunnickou - je pre mna ovela dostupnejsim materialom, takze zatial sa snazim si vystacit s tym, co mam k dispozicii.
nejaké tri kúsky som brala, červenú, bielu a fialovú spolu ma to vyšlo 10 €. Prišlo mi, ale ešte som s ním nepracovala, lebo na intráku sa dosť ťažko dá dať niečo upiecť do trúby... budem si musieť počkať až prídem domov
Ja používam pozinkovaný drôt zo železiarstva, ale efekt je podľa mňa rovnaký Dosť veľa pracujem s korálkami. Minule som vyrobila prvý korálkový prsteň z drôtu. A ešte mám rada polodrahokamy. Chcela by som sa naučiť spájkovať, ale neviem aké pájkovačku si kúpiť dobrú, nemáš s tým skúsenosť?
@flussica nejaké tri kúsky som brala, červenú, bielu a fialovú spolu ma to vyšlo 10 €. Prišlo mi, ale ešte som s ním nepracovala, lebo na intráku sa dosť ťažko dá dať niečo upiecť do trúby... budem si musieť počkať až prídem domov (smajlík)
Ja používam pozinkovaný drôt zo železiarstva, ale efekt je podľa mňa rovnaký (smajlík) Dosť veľa pracujem s korálkami. Minule som vyrobila prvý korálkový prsteň z drôtu. A ešte mám rada polodrahokamy. Chcela by som sa naučiť spájkovať, ale neviem aké pájkovačku si kúpiť dobrú, nemáš s tým skúsenosť?
@frota345 A akú má ten jeden kúsok gramáž? To ťa vyšlo 10€ iba samostatný nákup, či aj dovoz a tak (alebo si si to prevzala osobne)?
No, na intráku nie.
Nie je rovnaký O_o - veď strieborná a medená sú dve iné farby, tak ako môže byť efekt rovnaký ? Tvarový áno, ale ak hovoríme o farebnom ladení.. Zas nie na všetko sa hodí akákoľvek farba.
Hmmm, nechceš dať jeho fotku do fotoalbumu tu, na Birdzi, len tak medzi rečou? Nech Ťa môžem(e) pochváliť opodstatnene.
So spájkovaním? Trochu. My máme len takú malú, proste.. nejaký Lidl, keď mal kutilský týždeň, rozumieš . Ešte som s tým nerobila, iba mama - a vyzeralo, že to chvíľu trvá, než sa Ťa to naučí "poslúchať". Ale tak.. všetko je vec cviku. Ak to chceš len na šperky, podľa mňa Ti musí stačiť niečo úplne základné.
AHojte. Prosím rada by som začala vyrábať šperky, či už pre seba alebo kamarátov .... Ak by bolo možné a vedeli by ste mi poradiť .... Dali by ste mi stránku na nejaký nákup materiálu? Veľmi rada by som si kúpila minerály a swarovského ...... Prvoradé sú ale minerály ako tyrkys, ruženín, opál ... Vedeli by ste mi poradiť? Prosím odpíšte mi na e-mailovú adresu: sladeckovakatarina@gmail.com
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
A drevo. Mam rada drevo. A kožu.
Osobne davam do pozornosti aj medene droty, ak na tie prstienky napr. (*nie moc hrube, ale nie tie najtensie, 'vlasové') - velmi pekne to vyzera, dobre sa to tvaruje (med ma prijemne ohybne vlastnosti, ale zas tolko udrzi, aby sa to pri kazdom nechcenom tlaku nedeformovalo).
Ako zacat - no zacnes, a ides . Hlavne mat pomocky a ked ,tak si pozri nejaku literaturu, alebo clanky, alebo odkukavaj od ludi, co s takymi vecami robia na jarmokoch a podobne - tam si mozes napozerat uzitocne veci, niektori sa dokonca radi zhovaraju - ak teda na take akcie obcas chodis, kde su tieto remeselne stanky.
Inac, co do fimo hmoty, na nete bude istotne plno navodov, trikov a napadov.. Je to podobne plasteline, takze modelujes. Da sa to kupit v takych tych trochu umeleckych obchodoch - asi? (Da vinci etc.) Nemalo by to byt drahe.. no to je asi subjektivne - co Ti este pripada v norme, ze za nieco das, a co uz nie .
(↑Netusim, aky je v nich rozdiel. Ja s tym velmi nerobim.)
» www.animas.eu/tvorive-technik...
» www.brydova.cz/techniky/7-tech...
Používam pozinkovaný drôt zo železiarstva, ale neviem či je na šperky vhodný... bola to najrýchlejšia a najdostupnejšia voľba pre mňa , ty používaš aký drôt?
Vravela si, že pracuješ s kožou, vyrábaš aj kožené opasky?
No ved.. to asi ucitis, ked zacnes pracovat . Akej hrubky?
Ja pouzivam podla toho, co idem robit. Chcela by som viac pracovat s medou, ale zatial prevazne bohuzial tiez len ten klasicky "strieborny".
Nie, kozene opasky nevyrabam - bozechran, to chce viac praxe a iny typ koze . Ja skor s calunnickou - je pre mna ovela dostupnejsim materialom, takze zatial sa snazim si vystacit s tym, co mam k dispozicii.
Ja používam pozinkovaný drôt zo železiarstva, ale efekt je podľa mňa rovnaký Dosť veľa pracujem s korálkami. Minule som vyrobila prvý korálkový prsteň z drôtu. A ešte mám rada polodrahokamy. Chcela by som sa naučiť spájkovať, ale neviem aké pájkovačku si kúpiť dobrú, nemáš s tým skúsenosť?
Ja používam pozinkovaný drôt zo železiarstva, ale efekt je podľa mňa rovnaký (smajlík) Dosť veľa pracujem s korálkami. Minule som vyrobila prvý korálkový prsteň z drôtu. A ešte mám rada polodrahokamy. Chcela by som sa naučiť spájkovať, ale neviem aké pájkovačku si kúpiť dobrú, nemáš s tým skúsenosť?
No, na intráku nie.
Nie je rovnaký O_o - veď strieborná a medená sú dve iné farby, tak ako môže byť efekt rovnaký ? Tvarový áno, ale ak hovoríme o farebnom ladení.. Zas nie na všetko sa hodí akákoľvek farba.
Hmmm, nechceš dať jeho fotku do fotoalbumu tu, na Birdzi, len tak medzi rečou? Nech Ťa môžem(e) pochváliť opodstatnene.
So spájkovaním? Trochu. My máme len takú malú, proste.. nejaký Lidl, keď mal kutilský týždeň, rozumieš . Ešte som s tým nerobila, iba mama - a vyzeralo, že to chvíľu trvá, než sa Ťa to naučí "poslúchať". Ale tak.. všetko je vec cviku. Ak to chceš len na šperky, podľa mňa Ti musí stačiť niečo úplne základné.
Ahoj, dlhšie som tu nebola, ako sa ti darí s tvojimi šperkami?
ja som sa preorientovala od fima (veľmi mi to neišlo) čisto na drôt,
páči sa mi s ním pracovať lepšie...
bwt. poznáš stránku www.sashe.sk
sú tam celkom dobré vecičky...
Drôt je fajn - dá sa s tým pracovať pomerne elegantne. Potom uverejni nejaké vecičky, ak dokončíš, hm? Do albumu, tu.. Pokochala by som sa.
Poznám, je to také.. občas to inšpiruje, občas znižuje sebavedomie ... &
pozri si fotoalbum šperky, dala som tam zopár jednoduchších náušníc
mám dosť rada modrú tak sa to tam odrazilo.
mohla by si tiež niečo uverejniť, tiež by som sa rada pokochala
ešte stále pracuješ s fimom?
» zlepsisa.sk/kurz/cinovanie-...