Ahojte, mám taký menší problem, behám orientačný beh a pre dvoma mesiacmi som kôli kondičke začala s tvrdšími trénigmi v atletikcom klube (každý den,ked nezaratávam mapové tréningi), ale mamka aj všetci ostatný v okolí, rodina, kamoši atd... (čo veľmi nep
@gracee mala by si setrit svoje telo a neprekracovat svoje hranice a po treningu treba aj regeneraciu niekedy aj jeden den a pred pretekmi tiez je dobre jeden den len sediet alebo lezat...
a urcite im povedz ze sa tomu chces viac venovat aby ta mohli podporovat...
kazdym profi sportom sa dostanes k tomu ze budes mat neskor nejake problemy a zalezi kolko mas rokov, cim skor sa necomu venujes profesionalne tym horsie proste klby sa opotrebuju skor alebo srdce a tak
srdcie nie, tie klby to uz aj hej. Casto to zalezi individulane od cloveka. Niektory spoluhraci mali problemy s kolenamy uz od 18-tich pomaly. Ja mam 21 a (zaklopem si) zatial je to v pohode. Vo vyssom veku ta mozno budu bolet kolena, ale na to sa neumiera. Budes mat vsak ovela nizsie riziko infarktu, mrtvice alebo co ja viem coho este a na to sa uz umiera. Dalej je vedecky dokazane, ak su tvoji rodicia zdatny v anglictine mozem skusit pohladat aj link na jedno video, ze fyzicka cinnost zvysuje aj produktivitu myslenia a ma aj mnozstvo duseneve prospesnych ucinkov.
Sucastou kazdeho treningoveho planu je aj regeneracia, na to nezabudaj. To znamena, ze na jeden, ci dva dni vypnes, alebo niektore dni ten trenink bude trochu odlahceny. Valat sa niekolko dni v kresle ale tiez nie je dobre, lebo to uz ide vykon pomalicky dole.
Ja osobne si myslim, ze je lepsie skoncit ako invalida, ale v dobrej kondicii. To co sa dneska robi je az na zplakanie a tyranie tela. Je mi trochu luto, ze niekoho este dokonca odhovaraju od sportovania. Hlavne to nevzdaj a presvec ich, ze o to naozaj mas zaujem. Ak su dobry rodicia tak by ta mali podporit.
Mozno bude fajn ich par krat zobrat na trening, alebo si s nimi ist zabehat, ci inak trosku zasportovat, nech vidia, ze na tom treningu si niako neublizujes a ukazat im ze to ma na telo hlavne pozitivne ucinky.
Kazdopadne trzim palce, nech v tom vytvas a najlepsie by bolo keby dotiahnes k tomu aj par kamaratov. Bolo by to uplne super a mala by si aj nejaku tu podporu....
tak, k tej vete: Športom k trvalej invalidite - súhlasím s tým.. môj spolužiak hrá hádzanú, respektíve už dohral, má 19 rokov a 4x mu operovali kolená.
uznávam šport a športovať treba ale nie tak, aby som v 25zostala chodiť o barliach..
každopádne ako ti tuto vyššie poradili skusenejsi, treba dbat na regeneraciu a tak podobne.. a myslim, ze tvoj trener ti urcite spravi dobry treningovy plan
a rodicom to vysvetli tak, že ta to bavi a ze mozu byt radi, ze sa niekde neflakas a neposedavas po baroch a podobne
@gracee prestan si ich vsimat ... ludia su nauceny ze musia zit podla osnov ...studovat , pracovat , umriet ... nevedia si vazit zivot ... ked zasnes nieco robit a dari sa ti to tak ta od toho odhovaraju ... alebo ta ohovaraju a pri kazdej prilezitosti si z teba robia srandu ... ak ti mam poradit tak sa nanich s prepacenim VYSER .... im nikdy nebolo a nikdy nebude dobre a nikdy ta nepochopia lebo oni nevedia co je to ked ta nieco fakt bavi ... ked mas problem z finencnej stranky tak setri kde sa da a skust najst nejaku bridau alebo ich dalej klam ... skus im povdeat pravdu ako zareguju ale ked nanic sak ich dalej klam
no ja som bol u doktora mi meral tep a ešte nejake sračky a uvidel udery srdcia za minutu a nechapal ako môžem mať take nízke číslo, potom ma presviedčal nech si vybavím športového lekára. Proste športovci čo maju záťaž maju trošku ine výsledky a prispôsobené telo jak bežný smrtelníci.
Inak závisí od tvojho veku, pokial sa telo ešte vyvíja tak nieje dobré to prehánať, prekonzultuj z lekárom on najlepšie vie
Myslím že všetko más napísané už hore... ja ti iba zablahoželám veľa šťastia a trpezlivosti S rodičmi to už nejako vyriešiš, zo začiatku sú možno proti, ale po čase sa s tým zmieria....
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
11 komentov
a urcite im povedz ze sa tomu chces viac venovat aby ta mohli podporovat...
srdcie nie, tie klby to uz aj hej. Casto to zalezi individulane od cloveka. Niektory spoluhraci mali problemy s kolenamy uz od 18-tich pomaly. Ja mam 21 a (zaklopem si) zatial je to v pohode. Vo vyssom veku ta mozno budu bolet kolena, ale na to sa neumiera. Budes mat vsak ovela nizsie riziko infarktu, mrtvice alebo co ja viem coho este a na to sa uz umiera. Dalej je vedecky dokazane, ak su tvoji rodicia zdatny v anglictine mozem skusit pohladat aj link na jedno video, ze fyzicka cinnost zvysuje aj produktivitu myslenia a ma aj mnozstvo duseneve prospesnych ucinkov.
Sucastou kazdeho treningoveho planu je aj regeneracia, na to nezabudaj. To znamena, ze na jeden, ci dva dni vypnes, alebo niektore dni ten trenink bude trochu odlahceny. Valat sa niekolko dni v kresle ale tiez nie je dobre, lebo to uz ide vykon pomalicky dole.
Ja osobne si myslim, ze je lepsie skoncit ako invalida, ale v dobrej kondicii. To co sa dneska robi je az na zplakanie a tyranie tela. Je mi trochu luto, ze niekoho este dokonca odhovaraju od sportovania. Hlavne to nevzdaj a presvec ich, ze o to naozaj mas zaujem. Ak su dobry rodicia tak by ta mali podporit.
Mozno bude fajn ich par krat zobrat na trening, alebo si s nimi ist zabehat, ci inak trosku zasportovat, nech vidia, ze na tom treningu si niako neublizujes a ukazat im ze to ma na telo hlavne pozitivne ucinky.
Kazdopadne trzim palce, nech v tom vytvas a najlepsie by bolo keby dotiahnes k tomu aj par kamaratov. Bolo by to uplne super a mala by si aj nejaku tu podporu....
uznávam šport a športovať treba ale nie tak, aby som v 25zostala chodiť o barliach..
každopádne ako ti tuto vyššie poradili skusenejsi, treba dbat na regeneraciu a tak podobne.. a myslim, ze tvoj trener ti urcite spravi dobry treningovy plan
a rodicom to vysvetli tak, že ta to bavi a ze mozu byt radi, ze sa niekde neflakas a neposedavas po baroch a podobne
Inak závisí od tvojho veku, pokial sa telo ešte vyvíja tak nieje dobré to prehánať, prekonzultuj z lekárom on najlepšie vie