@tomas čisto z nudy tá prvá diskusia bola, či si myslia birdzaci všeobecne, koľkí sa správaju rovnako a koľkí nie. A táto je konkrétne o tebe samom, každý hlasuje sám za seba a nie čo si myslí o druhých v tomto...
Snazim sa, aby som posobil rovnako. Najvacsi rozdiel je v tom, ze tu si clovek moze svoju odpoved pripravit aby mala co najvyssi efekt a aby zaposobila.
Nehovoriac o tom, ze sa vobec neda pozorovat rec tela, ktora ma pri osobnom kontakte velky vyznam.
Na internete sa spravam tak, ako ked som s rodinou, alebo mne velmi blizkymi ludmi, s ktorymi sa viem odviazat, uvolnit. Viem tu byt jednoducho sama sebou.
V realy ma strasne casto obmedzuje moja introvertna povaha a kopec inych veci.
Teda vysledok je taky, ze na internete som to viac ja ako casto krat v skutocnosti, nic ma neobmedzuje, pisem to co citim, na nic sa nehram. Preto to mam rada.
btw k tomu, ze tu bola podobna diskusia... Teraz ked uz sa neda prepnut na stare forum a ,,Moje komenty,, tak starsie diskusie strasne rychlo zanikaju, na druhy den si ich uz nikto ani nevsimne, teda jedine ze by listoval niekolko stran dozadu, ci nepribudol novy koment. A toto je pomerne dost zaujiava tema, takze...
nemam potrebu robit zo seba niekoho kym nie som..ale ako celkovo posobim nvm..aj ked..pri kamosoch ktorych stretavam kazdy den to je uplne ine..na nete sa malo rozpravame...a v reali je to o zivot A inak som sa nestetla este cez net s nikym aby mi vedel zhodnotit ze osm ina alebo rovnaka ako na nete
blbá otázka... internetová komunikácia má úplne iný charakter a tým pádom aj podmienky... odpovede si môžeš dôkladne premyslieť. nie si pod tlakom bezprostrednej prítomnosti toho druhého, ktorý(á) na tebe (hoci aj nechtiac, podvedome) sleduje neverbálne prejavy a naopak, nemáš možnosť sledovať prejavy toho druhého na ktorých sa niekedy dá všimnúť oveľa viac, než ti chce slovne povedať... a podľa toho aj vedome či podvedome prispôsobiť informáciu, ktorú pôjdeš odovzdať.
takže áno, hoci mám stále rovnaké zmýšľanie, v reále ho môžem na základe X okolností vyjadriť inak, ako som pôvodne zamýšľal... a taktiež o sebe prezradiť X ďalších informácií, ktoré by sa cez písmenká dotyčný(á) nemali šancu dozvedieť (teda len za predpokladu, že by som ich o sebe vedome nechcel prezradiť).
a myslím, že neexistuje človek, ktorý by komunikoval v oboch prípadoch rovnako... (v zmysle zhody textu informácie, lebo inak sa to myslím porovnávať ani nedá - samozrejme ak pod pojmom "komunikácia cez internet" máme na mysli textovú formu)
bola či nebola kolkí si klameme sebe samemu ajto že si myslim že cez internet nebudem st፠ako nahý vtrni je seba klam vždy idem skožou natrh azáleži natom či hrám fer alebo nie ačo tým sledujem
@Alpynus ze smo to vymenil ... nieked som vedel super kecat na icq a v reale nic moc a teraz si teda rasej pokecam v reale a na nete mi to pride totalne odveci
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
45 komentov
alebo teda podobnej velmi, naco zakladas podobnu temu po par dnoch???
Nehovoriac o tom, ze sa vobec neda pozorovat rec tela, ktora ma pri osobnom kontakte velky vyznam.
Nejaká vymazaná diskusia tu ma určite nerozplače...
s ktorými si dlhšie píšem,tak pišem normalne,a ostatny...
V realy ma strasne casto obmedzuje moja introvertna povaha a kopec inych veci.
Teda vysledok je taky, ze na internete som to viac ja ako casto krat v skutocnosti, nic ma neobmedzuje, pisem to co citim, na nic sa nehram. Preto to mam rada.
A na ktorú zložku seba si najhrdší?
A asi ich bude dosť ...
takže áno, hoci mám stále rovnaké zmýšľanie, v reále ho môžem na základe X okolností vyjadriť inak, ako som pôvodne zamýšľal... a taktiež o sebe prezradiť X ďalších informácií, ktoré by sa cez písmenká dotyčný(á) nemali šancu dozvedieť (teda len za predpokladu, že by som ich o sebe vedome nechcel prezradiť).
a myslím, že neexistuje človek, ktorý by komunikoval v oboch prípadoch rovnako... (v zmysle zhody textu informácie, lebo inak sa to myslím porovnávať ani nedá - samozrejme ak pod pojmom "komunikácia cez internet" máme na mysli textovú formu)