Ste zvyknuty sa osprchvoat kazdy den?
Ja sa raad nezvyknem aj zo dva dni, ked nie som unaveny alebo tak.
A ako maleho ma rodicia kupali raz za tyzden a to bolo vsetko...
Tak som si na to asi zvykol alebo co.
Ako je to u vas?
ono sa to ani nema kazdy den ja sa priznam ked som bol mladsi tak som sa iba raz za tyzden ale cim je clovek starsi tym viac smrdi ale akoze teraz sa sprchujem 2 krat za tyzden a je to v pohode podla mna ... nesmrdim nejak ze by ma niekto citil teda okrem leta no vtedy je treba casto sa sprchovat alebo teda aj inokedy ako v lete po nejakej spinavej robote
umývam sa iba keď idem do spoločnosti alebo keď som už fakt znečistený.. inak si len tak sám doma posmrdkávam jednak aj tú imunitu treba trochen trénovať
Chodit v tom istom je prijemne, zapach necitit, lebo si clovek zvykne aj spina mu nevadi. Ale zijeme v kultivovanej spolocnosti 21 storocia, tak treba brat ohlad aj na druhych a nejak seriozne sa prezentovat vo verejnych priestoroch nielen spravanim ale aj cistotou a obliekanim na urovni. Preto sa sprchujem pocas pracovneho tyzna kazde rano a snazim nosit veci tak aby to dobre vyzeralo.
v práci sa v kancelárii nespotím, ale doma robím vždy niečo na dvore okolo domu, to si ani neviem predstaviť že by som si šiel ľahnúť alebo čo in len sadnúť večer pred TV bez sprchy
ako kedy cez leto aj 3-4x za den, ked je chladnejsie tak rano a vecer plna vana nic lepsie neexistuje a hlavne ked robim jak kon tak este zapnem aj bublinky nech masiruju chrbat, ale to nie kazdy den tak dvakrat do tyzdna.
Um, no malé deti majú iné pH pokožky (-inú mikroflóru), nemajú ochlpenie, nevykladajú veľkú fyzickú námahu, nemastí sa im koža, nemenštruujú, proste majú omnoho menej dôvodov smrdieť.
Nebudem tvrdiť, že som sa každý deň svojho života od nástupu čias pubertálnych osprchovala, ale nikdy by som nikam bez toho nešla a raz za týždeň mi pripadá proste málo, a to používam 20 g antiperspirantu denne, lebo mám fóbiu, že sa zosmrdnem
ak sa neumyjem aspoň raz za deň mám pocit že som špinavé prasa a preto sa umývam každé ráno a občas aj večer podľa toho či sa niekam ide atď ...no min. raz za den
jak sa tu každý chváli, jaký je čistotný ja sa priznám že sa sprchujem iba raz za týždeň, keď je leto tak 2-krát no a ani nesmrdím, a keď už tak antipespirant to istí
@openmindedfreak co aj viem, bavi ma nakupovat, ale rychlo, neznasam suchtanie a nie som ziadna pipka, proste nemam rada spinu, ked sa v dany den nemozem osprchovat, inak sa kludne zaseriem pri akejkolvek adrenalinovej veci, len kebyze sa neumyjem, tak nechcem vediet kolko vyrazok by sa mi na druhy den vyhodili a urcite by sa mi aj ekzemy porobili, preto nechodim na stanovacky a sport mam radsej nez nakupovanie
skoro každý deň, väčšinou ale každý druhý deň, akurát o tomto sme mali so mojími spolubývajúcimi medičkami debatu predvčerom, ako sa jej priateľ sprchuje 2x denne a že má z toho akurát tak problémy zdravotné
môj rekord v nesprchovaní boli 3 alebo 4 dni na festivale a úplne som umierala som sa umývala detskými vlhčenými obrúskami a od pol pása hore som sa "sprchovala" v ľadovej vode v tých takých žliabkoch kde si všetci umývali zuby ako na festivale je to každému jedno, všetci smrdia a aj tak sú najebaní, tak im to nevadí.. ale ten osobný pocit z toho je hrozný, vždy keď prídem domov z festivalu, chaty alebo stanovačky sa hodinu sprchujem ale tak.. istým spôsobom to patrí k tomu a určite sa toho nevzdám kvôli sprchovaniu keď sa dá improvizovať a mne studení voda nevadí aspoň je to také adventurous, aspoň pre mňa ale jeblo by ma, kebyže sa mám umývať dvakrát do týždňa
logika na sposob, ze ta rodicia umyvali raz za tyzden tak to staci aj teraz ma uplne odrovnala. ked si bol maly, neumyval si si zuby, tak by si nemal ani teraz, tak je?
milujem sprchu aspoň dvakrát za deň musí byť keď športujem aj viac, veď nie som predsa špindíra mňa predstava ísť do spoločnosti ráno smradľavý desí, tak isto ma desí ľahnúť si úplne smradľavý a upotený po dni do postele. mne sa to vidí humusácke...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
56 komentov
osobne sa sprchujem podľa potreby: v lete sa človek rýchlejšie spotí, vtedy aj viackrát za deň, ale takto stačí aj raz za 2 dni (ako kedy samozrejme)
» primar.sme.sk/c/5732472/kult-...
ja sa sprchujem vždy ked idem do spoločnosti, čo je prakticky každý deň...a v prípade potreby, napr. v lete, aj viac krát za deň.
neviem, či nie za dva
Ale hej, každý deň sa sprchujem.
V noci sa spotím a je príjemnejšie ísť osprchovaný niekde + ranná sprcha ma preberie lepšie ako káva no a večer tiež po celom dni
Nebudem tvrdiť, že som sa každý deň svojho života od nástupu čias pubertálnych osprchovala, ale nikdy by som nikam bez toho nešla a raz za týždeň mi pripadá proste málo, a to používam 20 g antiperspirantu denne, lebo mám fóbiu, že sa zosmrdnem