Môj bývalý spolubývajúci študuje na SPU všeobecné poľnohospodárstvo alebo niečo v tom duchu. A sťažoval si (teda lepšie povedané nadával) na informatiku.Inak tam je celkom spokojný. Ale predpokladám, že to ti veľmi nepomohlo...
@h8u "xi-xi" mňa skôr napadlo, že budem číhať kravám do zadku, ale to robia skôr zverolekári ako manažéri, ale človek nikdy nevie.
@farfala mne neotvorili odbory a toto je posledná možnosť, takže som na tom tak isto ako tvoj brat, môžeš sa ho spýtať koľký je v poradí? Lebo ešte sa dajú poslať prihlášky a nemám ako zistiť koľko miest ešte potrebujú zaplniť.
@elefantt keď už tak, tak tej živočíšnej, rastlinkári sú totižto strašne divní aj učitelia aj väčšina tých, čo to študuje... ale s tým kukaním kravám do zadku máš pravdu, aj také tam budete robiť
@farfala takže, ešte prijatý nie je a ide skúsiť druhé kolo?
@ohavnost to som počul aj ja, že učitelia na rastlinnej sú dosť mimo. A týmto ma nenaplašíš, určite nie a keby aj áno, každý mladý človek takúto príležitosť v živote mať nebude - pozerať sa do zvieracích análov
hej, manažment mu stačil noo, on pozeral skoly, kde sa da poslat do druheho kola prihlasku, no a tato skola je najschopnejsia z tych, co zostali, on chcel ist na ekonomicku
ja som študovala manažment rastlinnej výroby, ale čím ďalej, tým viac mi bolo počas štúdia jasné, že tam nemám čo robiť... tiež som tam šla len pre to, že ma inam nevzali... neviem si predstaviť, akú perspektívu má človek, čo to vyštuduje... skúšky sú tam na milión termínov, to je plus... na niektorých predmetoch sa žiada viac, na niektorých menej... informatika nič, biochémia dosť... prednášky sú povinné, i cvičenia... i prax je povinná /boli sme okopávať burinu na vinohrade, 5 dní - 7 hodín denne/, robili rôzne protokoly, chodili kopkať pôdu.. na slidoch na prednáškach sa prevážali traktory, čo bolo i vtipné
ale i tak, by som tam rozhodne nešla len z toho dôvodu, že tento rok niet kam ísť... radšej skúsiť o rok... teraz chodím na STU a som o dosť spokojnejšia môj názor - neodporúčam, ak nemáš v úmysle si založiť vlastné družstvo alebo nemáš chuť tráviť svoj život na poli alebo v kravíne... ale inak je to celkom v pohode škola, dá sa popri nej normálne žiť, i kačičky sú v areáli, i lamy a kozičky
@elefantt pohovor bol, ale vlastne to nebol pohovor... len nám oznámili, že sme všetci prijatí... teda, že nás nemôžu všetkých prijať, ale nevzali len jedného, čo sa hlásil /asi mal neskutočne zlé známky/ čiže nejde o skutočný pohovor... len sme sa tam prišli ukázať s tým, že máme naďalej záujem... a potom následne prišla pošta, že all right... a šli sme na zápis
@elefantt No nič proti manažment je fakt len v názve, sú to len dva pekne premenované odbory a to zootechnich a agronóm, ktoré napr. v Čechách majú ešte svoj názov. Ale ina OK .
nazdárek... pls vie niekto čo mám robiť ked sa už zapíšem na ten manažmet rastlinnej výroby... čo mám po zápise robiť... dostanem po zápise od niekoho nejaké pokyny???... PLS odpoved...
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
21 komentov
@farfala mne neotvorili odbory a toto je posledná možnosť, takže som na tom tak isto ako tvoj brat, môžeš sa ho spýtať koľký je v poradí? Lebo ešte sa dajú poslať prihlášky a nemám ako zistiť koľko miest ešte potrebujú zaplniť.
@ohavnost to som počul aj ja, že učitelia na rastlinnej sú dosť mimo. A týmto ma nenaplašíš, určite nie a keby aj áno, každý mladý človek takúto príležitosť v živote mať nebude - pozerať sa do zvieracích análov
veď ja som ťa tým ani nepokúšala naplašiť, len hovorím ako to je
@farfala a dal mu niekto tiyp, že tam ho zoberú? Alebo len hľadal ako ja a našiel v názve slovo manažment a to mu stačilo?
inak na MŽV berú každého a potom sa to riadne presype, takže nemal by byť problém
ale i tak, by som tam rozhodne nešla len z toho dôvodu, že tento rok niet kam ísť... radšej skúsiť o rok... teraz chodím na STU a som o dosť spokojnejšia môj názor - neodporúčam, ak nemáš v úmysle si založiť vlastné družstvo alebo nemáš chuť tráviť svoj život na poli alebo v kravíne... ale inak je to celkom v pohode škola, dá sa popri nej normálne žiť, i kačičky sú v areáli, i lamy a kozičky