škoda, že u nás sa štát nepodporuje a doslova pokladá za výhru, keď sa zničí nejaký squat. Tak je to aj s ľuďmi,lebo si závidia,že niekto žije niekde bez platenia nájmu a preto sa všemožne snažia, aby sa to destroy.
Vidia v tom len bordel a ľudí, čo neplatia,pomaľované steny,žiadne umenie,či formu prezentovania sa....
Lebo nie je to typická spoločnosť.Ako keď je rodinka, mamka,ocko, detičky, zviera dajake..všetko čo sa vymyká norme je u nás vylúčene.
v Berlíne som videla Tacheles....Neviem si predstaviť, že by som v niečom takom mala existovať. Som pohodlný človek (dodnes nezabudnem, ako sme si v bufete vedľa fotili potkany, čo tam pobehovali po laviciach )
A vo squate by som bývala, veľmi rada, ale v takom nejakom plnom mladých ľudí, a hoc aj hocakých, plnom umelcov, inteligentných cestovateľov a pod. Nie v bezďáckom, tie ako streetworkerka poznám moc dobre.
A naše úžasné Slovensko,..ach, nechápu, že je dobré ak sa neobývateľné budovy stanú obývateľnými, nechápu, že sa tým nikomu neškodí, ak majiteľ budovy má v paži...proste treba rýchlo hneď všetko zakázať a všetkých vykázať a zatvoriť a vyhnať a byť debilný...
Ak squatteri nepoužívajú podobné heslá tak sú celkom fajn » www.jaime.cz/node/114... Nesúhlasím inak s celým tým článkom.
@333xander Prečo nie na Slovensku? Nemáš jedno v akom štáte? Viem že tu nikdy nič také poriadne neexistovalo, ale nie je to kvôli tomu že sa nachádzame v štátnom útvare s názvom Slovenská republika či akým
mne je luto ze squat Palac Sofia v ziline asi po roku zalozenia asi skonci..ale dufam ze hned zacnu hladat dalsiu budovu kam by sa mohol prestahovat. bol som tam parkrat, nie som squatter, ani som tam neprespaval (aj ked ma to lakalo ) a poznam tam zhruba tych ludi co tam su a su to celkom fajn ludia a snazili sa tu budovu fakt opravit, mnoho izieb vo vnutri je krasne omalovanych, vycistenych, fakt len skoda ze tam voda nie je. bezdomovci a fetaci ako mnohi hovoria to urcite nie su. squatting je podla na dobra vec drzim palce aby nam to tu vydrzalo, zilina so squattingom vpodstate zacala a vydrzala rok (o tyzden je vyrocie) lebo tu na SR squatty moc dlho nevydrzali mozno tyzden mesiac......
squat-perfektne miesto,perfektni ludia a perfektna žilinska atmosfera x) myslim že squaterov treba podporovať su to ludia čo maju svoj vlastny nazor ,ludia čo maju neskutočne vela skvelych napadov..fakt perfektna vec x)
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
20 komentov
aj ked sa ruca hlavna myslienka squatov, bezdaci to nie su.
Vidia v tom len bordel a ľudí, čo neplatia,pomaľované steny,žiadne umenie,či formu prezentovania sa....
Lebo nie je to typická spoločnosť.Ako keď je rodinka, mamka,ocko, detičky, zviera dajake..všetko čo sa vymyká norme je u nás vylúčene.
slizke s.
maju velke idealy...az velmi velke...
A vo squate by som bývala, veľmi rada, ale v takom nejakom plnom mladých ľudí, a hoc aj hocakých, plnom umelcov, inteligentných cestovateľov a pod. Nie v bezďáckom, tie ako streetworkerka poznám moc dobre.
A naše úžasné Slovensko,..ach, nechápu, že je dobré ak sa neobývateľné budovy stanú obývateľnými, nechápu, že sa tým nikomu neškodí, ak majiteľ budovy má v paži...proste treba rýchlo hneď všetko zakázať a všetkých vykázať a zatvoriť a vyhnať a byť debilný...
Škoda no...
@333xander Prečo nie na Slovensku? Nemáš jedno v akom štáte? Viem že tu nikdy nič také poriadne neexistovalo, ale nie je to kvôli tomu že sa nachádzame v štátnom útvare s názvom Slovenská republika či akým
Ľudia nedokážu pripustiť, že môže existovať alternatíva k tomu ich životu v stáde.