cawko....mohol by mi nekto pls napisat ako mam prekonat sa v strachu aby som sa nebala ist na odber krvi a ece pls.....nevie niekto z vas co je to srdcovy selest alebo neco take...a ako prebieha vysetrenie u kardiologa....diki
odberu sa neboj. hoci vacsina dievcat sa boji, nieje to nic zle. ber to tak, ze to musi byt, a pomoze ti to ku zdraviu. a odber boli, jasne, ako kazda ihla, jednine co mas robit je, ze na to nebudes pozerat. mysliet asi budes vkuse... a sestricke povedz, ze ti este nebrali krv, ze sa bojis. ak nieje nejaka masochistka tak ti pomoze.
inac ten vpich az tak neboli....
a selest, to je vacsinou zvukova odozva chlopne srdca
Šelest vzniká prúdením krvi cez nejaký zúžený otvor, teda napríklad v srdci v oblasti chlopní / čo sú útvary medzi predsiaňami a komorami / . Normálne by šelest nemal byť počuteľný, vzniká napríklad pri chorobách chlopní, ale aj pri anémii keď sú chlopne v poriadku ale je zrýchlený prúd krvi. Tých príčin je všeobecne viac...
a vysetrenie? nicoho sa neboj, pripnu na teba take baloniky napojene na ekg a chvilu si s tym polezis. ekg ti zisti ako ti pracuje srdce a ci je vsetko ok. je to bezbolestne
no ten odber krvi tak ten sa zopakoval mnohokrat ako aj ockovanie...naposledy som sa z nicoho nic u doktorky roztriasla z nicoho nic ked som isla ockovanie a odber krvi a ked som sla ako tak som sa rozplakala ani neviem ako....ale aj ten kardiolog ked mi nieco zisti a nedovoli cvicit tak asi to bude najhorsie ako v skle to nevadi ale mimo skoly
ale to je tvoja psychika, isto sa toho bojis, vnutorne, a navonok nechces nic preukazat, musis sa nadto povzniest je to v pohode....
a ak ti nieco zisti, tak mbudes musiet pocuvat jeho prikazy, a nie robit nieco pozachrbat. srdce mas len jedno, a hoci je vela organov v pare, toto nieje, tak si to budess musiet chranit. a je mozne ze mas iba slaby selest, moze sa to napravit liecbou a potom bude vsetko ok. alebo ak je to vazne, co pochybujem, tak ti to napravia.
ak mas selest, nebudes moct svoje zrdce zatazovat.
k tomu odberu... ja som z toho mala panicky strach, snad do minuleho roka... potom som mala problemy s mandlami a bol tam jeden odber za druhym, az som si na to zvykla niezeby som tam chodievala s radostou, ale uz mi to nerobi taky problem ako kedysi.. podla mna si na to treba proste zvyknut
nooo spravia ti ekg.. to ti daju take prisavky na hrudnik a pak take remienky na nohjy a na ruky.. a chvilklu sa nesmies hybat.. a u mojho kardiologa pri tom hra este taka detska hudba tak mam naladu sa smiat.. ale bezbolestne.. v pohode par sekundova zalezitost.. no a este ta popocuva a ides domov.. ja mam selest uz od malicka..kazdy rok som tam a pohoda.. noo a selest je vlastne taka prekazka, ktora brani priamemu prietoku krvi v srdci..(aspom myslim) bud nejaky maly vyrastok abo tak.. nic vazne,, niektorym ludom to aj pocas zivota zmizne.. inak aj mne uz malo.. ale to je detail..
len ja sa bojim lebo bratranec mojej mami isiel kvoli srdcu na operaciu.....a preto je mozne ze som to zdedila a k tomu nik iny len tej jej bratranec ma takyto problem ostatny su zdravy co sa tyka srdca
NEBOOOJ. Ja tam chodim kazdy rok, chodila som dva razy do roka na kardiologiu lebo som mala tu selest srdca. A co sa tyka vysetrenia nic to nie je, je to uplne bezbolestne, vobec to neboli, neboj nestresuj len pohoda,ja som vzdy stresovala a mala som tam vzdy vysoky pulza preto mi museli dat tabletky na vysoky pulz.
Roleta je špeciálny inkognito mód, ktorým skryješ obsah obrazovky pred samým sebou, alebo inou osobou v tvojej izbe (napr. mama). Roletu odroluješ tak, že na ňu klikneš.
15 komentov
inac ten vpich az tak neboli....
a selest, to je vacsinou zvukova odozva chlopne srdca
Šelest vzniká prúdením krvi cez nejaký zúžený otvor, teda napríklad v srdci v oblasti chlopní / čo sú útvary medzi predsiaňami a komorami / . Normálne by šelest nemal byť počuteľný, vzniká napríklad pri chorobách chlopní, ale aj pri anémii keď sú chlopne v poriadku ale je zrýchlený prúd krvi. Tých príčin je všeobecne viac...
a vysetrenie? nicoho sa neboj, pripnu na teba take baloniky napojene na ekg a chvilu si s tym polezis. ekg ti zisti ako ti pracuje srdce a ci je vsetko ok. je to bezbolestne
a ak ti nieco zisti, tak mbudes musiet pocuvat jeho prikazy, a nie robit nieco pozachrbat. srdce mas len jedno, a hoci je vela organov v pare, toto nieje, tak si to budess musiet chranit. a je mozne ze mas iba slaby selest, moze sa to napravit liecbou a potom bude vsetko ok. alebo ak je to vazne, co pochybujem, tak ti to napravia.
ak mas selest, nebudes moct svoje zrdce zatazovat.
Takže sa veľmi obávať nemusíš, neni to asi až také vážne